Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

NHL: Történelmet írt a Tampa Bay Lightning

Tampa Bay Lightning
TAMPA, FLORIDA - FEBRUARY 25: The Tampa Bay Lightning celebrate a shootout win during a game against the Los Angeles Kings at Amalie Arena on February 25, 2019 in Tampa, Florida. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A hatvanhárom forduló után 100 ponttal élen álló Tampa Bay Lightning szétlövéssel győzött a Los Angeles Kings ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A Lightning sorozatban kilencedik alkalommal tudott nyerni, amivel beállította története leghosszabb győzelmi sorozatát. A hazaiak a legutóbbi, Buffalo Sabres elleni találkozójukon is szétlövéssel bizonyultak jobbnak ellenfelüknél. A Tampa Bay a liga történetének harmadik csapataként érte el a 100 pontos határt 63, vagy annál kevesebb mérkőzésen. Korábban erre két alkalommal a Montreal Canadiens (1976/77, 1977/78), valamint egyszer a Boston Bruins (1971/72) volt képes. A Kings sorozatban a nyolcadik vereségét szenvedte el.

Szétlövéssel nyert a Nashville is, amely a vendég Edmontont gyűrte le, a Florida pedig hosszabbításban kerekedett a házigazda Colorado fölé. A Panthers - amely a második harmad hajrájában 1:09 perc alatt egyenlített 0-2-ről - győztes találatát Aaron Ekblad szerezte a ráadás 26. másodpercében. A Florida 39 éves kapusa, Roberto Luongo 36 védéssel járult hozzá a győzelemhez, amely karrierje 485. sikere volt. Ebben a mutatóban ketten, Martin Brodeur és Patrick Roy előzik meg.
Bo Horvat két góllal, Elias Pettersson két gólpasszal járult hozzá a Vancouver győzelméhez, míg a csapat svéd kapusa, Jacob Markström 29 védést bemutatva zárt hibátlan teljesítménnyel az Anaheimmel szemben.

A vendégként jégre lépő Buffalo vezető góljára a második harmadban néggyel válaszolt a Toronto, és a Sabres hiába csökkentette minimálisra a hátrányát, Kasperi Kapanen emberelőnyös találata az 58. percben lezárta az összecsapást. A 21 éves Nathan Bastian az első harmadban pályafutása első, a 25 éves Kurtis Gabriel a második felvonásban karrierje második NHL-találatát szerezte, a New Jersey így nyert 2-1-re a Montreal ellen, amely a legutóbbi nyolc találkozóját tekintve hatodszor maradt alul.

Eredmények:
New Jersey Devils-Montréal Canadiens 2-1
Toronto Maple Leafs-Buffalo Sabres 5-3
Tampa Bay Lightning-Los Angeles Kings 4-3, szétlövés után
Nashville Predators-Edmonton Oilers 3-2, szétlövés után
Colorado Avalanche-Florida Panthers 3-4, hosszabbítás után
Vancouver Canucks-Anaheim Ducks 4-0

Mindent egy helyen az Eb-ről