Úgy ünnepelt a védő, hogy majdnem betörte a csapattársa orrát - videó

Super Bowl LII - Philadelphia Eagles v New England Patriots GettyImageRank2 Super Bowl 52 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL
MINNEAPOLIS, MN - FEBRUARY 04: Jalen Mills #31, Rodney McLeod #23, and Malcolm Jenkins #27 of the Philadelphia Eagles celebrate against the New England Patriots during the second quarter in Super Bowl LII at U.S. Bank Stadium on February 4, 2018 in Minneapolis, Minnesota. Gregory Shamus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Futball Liga 8. játékhetén nem történt semmi meglepetés. Persze nem érdemes ennyivel elintézni az eseményeket, mert ez a forduló is hozott komoly izgalmakat. Ráadásul a játékosok nagy része már a halloween szellemében lépett pályára, láthattunk a pályán szumóbirkózót, 79 éves legendát, de magát Super Mariót is. És szerencsére elképesztő passzokat, elkapásokat, egymást fejelő csapattársakat, őrült ünnepléseket, rekordokat és a visszatérő Fitzmagicet is.

Ez volt a legjobb londoni meccs

Na nem azért, mert lerágtuk volna a körmünket az izgalomtól. A Londonba már gyakorlatilag hazajáró Jacksonville Jaguars jókora meglepetésre az előző évben ott volt az NFL négy legjobb csapata között, ellenfele, a Philadelphia Eagles pedig meg is nyerte a Super Bowlt. Korábban sok kritika érte a ligát, amiért csak kutyaütő csapatokat volt hajlandó Európába hozni (tehát mindig a Jacksonville-t), ezúttal viszont két, tavaly remeklő együttes látogatott a Wembley-be. Az érdeklődés nem maradt el, a találkozó európai nézőcsúcsot hozott, 85 870 nézőt regisztráltak a stadionban. Érdekesség, hogy bár a Jaguars volt a pályaválasztó, és már hatodszor játszott Londonban, a szurkolók többsége mégis az Eaglest biztatta. Ehhez mondjuk lehet köze a meccset megelőző balhéhoz is.

A két csapat idei formája finoman szólva is csalódást keltő a tavalyihoz képest, mindkét együttesnek létfontosságú lett volna a győzelem. Az Eagles irányítója, Carson Wentz egy korai eladott labda után a hátára vette a csapatot, olykor saját magának passzolva.

Wentz visszatért a tavalyról megszokott Houdini-mutatványaihoz is, lehetetlen helyzetekből sikerült megtalálni elkapóit, itt éppen Jordan Matthewst.

Azért még mindig nem teljes az összhang a Philly játékosai között, a labdaszerzést ünneplő Malcolm Jenkins például lefejelte sisak nélküli társát, Tre Sullivant, akinek bizony meg is fájdult az orra.

Az Eagles ezt is túlélte, és végül 26-18-ra legyőzte riválisát Londonban, ezzel 4-4-es mérleggel áll, míg a Jax 3-5-tel.

Super Mario és a szumós egy csapatban

A Kansas City Chiefs elkapója, Tyreek Hill (talán a halloween miatt is) a Denver Broncos elleni csoportrangadóra egy szumójelmezben érkezett.

Talán ezért sem volt olyan robbanékony, mint azt már megszoktuk tőle, helyette viszont ott volt a KC futója, Kareem Hunt, aki nem bírt magával, és már megint saját gátfutópályájává alakította a gyepet. A CBS csatorna azonnal meglátta benne napjaink Super Marióját, aki csak úgy átugrál mindenkit, de igazuk van, Hunt legutóbb a Cincinnati ellen is bemutatott egy hasonlót.

Ráadásul ez a touchdown később kulcsfontosságúnak bizonyult, a Chiefs pont ennyi előnyt tartott meg a Broncos ellen, amelyet 30-23-ra legyőzött, zsinórban hetedik sikerét aratva coloradói riválisa ellen.

A Chicago Bears másodéves irányítója, Mitch Trubisky mindent elkövet annak érdekében, hogy belopja magát a szurkolók szívébe. A teljesítményével jó útra lépett, de ő biztosra megy, ezért a New York Jets elleni győzelem után beöltözött a klub 79 éves legendájának, Mike Ditkának, aki a chicagói nép számára majdnem egyenértékű Michael Jordannel.

Mitch Trubisky, a Mike Ditka-hasonmásverseny első helyezettje Forrás: Chicago Tribune

Eli Manningnek vége

Nem túlzás leírni, hogy Eli Manning fölött annyira eljárt az idő, hogy már arról is lekésett, hogy méltósággal vonuljon vissza. Ez a bátyjának is alig sikerült, szerencséjére őt a csapata egy utolsó Super Bowl-győzelemhez segítette, de ez a Giants jóval gyengébb annál a Broncosnál, így erre esély sincs. A Washington Redskins ellen megint könnyűnek találtatott, pedig Odell Beckham Jr. ismét földöntúli elkapásokkal igyekezett segíteni.

Néha még szabálytalanul sem lehet megállítani, aztán meg jött az a bizonyos egykezes elkapás.

A Redskins gyönyörűen szedte le a pályáról a fantasztikus újonc futót, Saquon Barkley-t, Manning pedig kevés ahhoz, hogy a Giantset csak a passzjátékra építve győzelemhez segítse.

Van, aki viszont nem akar megöregedni, méghozzá a sokadvirágzását élő Adrian Peterson, aki jócskán meghálálja a Washington bizalmát. Most éppen ezzel a 64 yardos touchdownfutással mondott köszönetet. A „frigy” egyelőre működik, a Redskins győzött és 5-2-es mérleggel vezeti a csoportot.

Fitzmagic majdnem megint varázsolt

Egészen egyoldalú mérkőzésnek indult a Cincinnati-Tampa Bay összecsapás, köszönhetően a vendégek irányítójának, Jameis Winstonnak, aki kevesebb mint három negyed alatt négyszer adta el a labdát. Egyszer mondjuk megtalálta a legveszélyesebb mélységi célpontot, DeSean Jacksont, aki karrerje 24. 60 yardos, vagy annál hosszabb hatpontosát szerezte, ami NFL-csúcs.

A Bengals 34-16-ra vezetett 45 perc után, Dirk Koetternél pedig betelt a pohár, és pályára küldte Winston helyett Ryan Fitzpatricket. „Fitzmagic” év elején már játszott néhány káprázatos meccset, de aztán minden visszatért a régi kerékvágásba, romlott a teljesítménye, a kezdő irányító pedig Winston lett, aki közben letöltötte eltiltását. De most eljött Fitz ideje, gyorsan kiosztott egy 72 yardos bombát Mike Evansnek.

Majd végigvezetett egy újabb támadássorozatot, amelynek a végén egyenlített a Buccaneers. Azonban még 65 másodperc hátra volt, ez pont elégnek bizonyult Andy Dalton és AJ Green számára, hogy a végén Randy Bullock egy 44 yardos mezőnygóllal kicsikarja a győzelmet a Bengalsnak. Fitzpatrick mágiája későn jött, de lehet, hogy a következő mérkőzésen már ő fog kezdeni.

Megint menő lett a Seahawks

A 2010-es évek divatdrukkereinek első számú kedvence, a Seattle Seahawks az utóbbi hónapokban sok „szurkolót” veszített, mivel a csapat jelentősen meggyengült. Russell Wilson viszont maradt, aki a Detroit Lions elleni meccsen mindössze 17 passzkísérletből elért 248 yardot és 3 TD-t, így összejött neki a tökéletes, 158,3-as passer rating, ami párját ritkító teljesítmény. Ráadásul remekbe szabott átadásokkal.

A Seattle ünneplése pedig a közelmúlt csapatának keménységét idézte. Persze nem kell megijedni, ezzel csak újraalkották Nolan Ryan és Robin Ventura 1993-as híres baseballos verekedését, és itt még csak komolyan sem vették.

Sőt, a Seattle a mérkőzés végén egy rendkívül kockázatos fake puntot is bemutatott.

A Seahawks már 4-3-as mérleggel áll és bizony jó eséllyel pályázik a rájátszásra.

Egyébként fake puntból volt még egy, méghozzá a forduló rangadóján, a Los Angeles Rams-Green Bay Packers (29-27) összecsapáson, amikor a hazaiak puntere, Johnny Hekker nem rúgott, hanem inkább passzolt.

Vinatieri a valaha volt legjobb

Adam Vinatieri, az Indianapolis Colts 45 éves rúgója ezen a hétvégén adta át a múltnak Morten Andersen pontrekordját. A korábbi kiváló dán rúgó karrierje során 2544 pontot szerzett, ezt szárnyalta túl Vinatieri, aki már 2550-nél tart, amivel minden idők legeredményesebb NFL-játékosa lett.

Labdazsonglőrök

Hihetetlen elkapásokból ebben a fordulóban sem volt hiány. Odell Beckhamen kívül mások is el tudják kapni hihetetlen mozdulattal a labdát, akár egy kézzel is. Mint például Mo Alie-Cox, az Indianapolis Colts játékosa.

David Moore játszott egy kis forró krumplit a labdával, de végül sikerült megszelídítenie, amivel hat pontot szerzett a Seattle-nek.

A Minnesota Vikings elkapójára, Adam Thielenre lassan elfogynak a jelzők. Zsinórban 8. meccsén is 100 yard fölé jutott, ami a valaha volt legjobb idénykezdet, és ennél hosszabb sorozata sem volt soha senkinek, Calvin „Megatron” Johnson szintén nyolccal tartotta a csúcsot. Már az sem elég Thielen ellen, ha szorosan őrzik.

Andy Dalton és AJ Green a liga egyik legjobban működő irányító-elkapó párosa. Főleg azért, mert Green zseniális játékos.

Az idei draftelsőnek, Baker Mayfieldnek nem megy zökkenőmentesen a ritmus felvétele, ezt a passzát fantasztikus mozdulattal szedte le a korábbi Cleveland-játékos, Joe Haden.

NFL, 8. játékhét:
Los Angeles Rams-Green Bay Packers 29-27
Oakland Raiders-Indianapolis Colts 28-42
Arizona Cardinals-San Francisco 49ers 18-15
Minnesota Vikings-New Orleans Saints 20-30
Jacksonville Jaguars-Philadelphia Eagles 18-24
Chicago Bears-New York Jets 24-10
Cincinnati Bengals-Tampa Bay Buccaneers 37-34
Detroit Lions-Seattle Seahawks 14-28
Kansas City Chiefs-Denver Broncos 30-23
New York Giants-Washington Redskins 13-20
Pittsburgh Steelers-Cleveland Browns 33-18
Carolina Panthers-Baltimore Ravens 36-21
csütörtökön játszották:
Houston Texans-Miami Dolphins 42-23
hétfőn játsszák:
Buffalo Bills-New England Patriots