Nagy visszatérő Philadelphiában, zuhogtak a pontok Charlotte-ban

Philadelphia 76ers v Washington Wizards GettyImageRank2 People Lifestyles SPORT HORIZONTAL THREE QUARTER LENGTH Basketball - Sport JOGGING RUNNING USA COURT Washington DC One Person Incidental People Photography Washington Wizards Philadelphia 76ers NBA N
WASHINGTON, DC - OCTOBER 18: Markelle Fultz #20 of the Philadelphia 76ers jogs off the court against the Washington Wizards at Capital One Arena on October 18, 2017 in Washington, DC. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Rob Carr/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Október óta először léphetett pályára a 2017-es draft első választottja, Markelle Fultz, így már vele a soraiban duzzasztotta hét mérkőzésesre győzelmi sorozatát a Philadelphia 76ers.

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga, azaz az NBA hétfői játéknapjának kevés említésre méltó történése közül okvetlenül az élre kívánkozik, hogy október óta először lépett pályára Markelle Fultz. A 2017-es draft első választottjának bemutatkozását nagy reményekkel várták a Philadelphia 76ers drukkerei, azonban négy mérkőzés után kiderült, hogy a vállsérülése komolyabb, mint azt gondolták, így inkább kivették a keretből, amíg fel nem épül.

Ez a nap pedig hétfőn érkezett el, amikor a Denver Nuggets elleni győztes mérkőzésen visszatérhetett a pályára, és 14 perc alatt - egy homály és három blokkolt kísérlet mellett - tíz pontot dobott és kiosztott nyolc gólpasszt.

Ha formában lendül, akkor az egyébként sem rossz - Keleten negyedik, és a Houston mellett a legjobb formában lévő - csapat Fultzcal, Ben Simmonsszal és Joel Embiiddel bármilyen ellenfélre veszélyes lehet a rájátszásban, ahová 2012 után először juthat be újra a gárda.

A játknap leglátványosabb meccsét Charlotte-ban játszották, ahol a Hornets csak hosszabbításban tudta legyőzni 137-128-ra a New York Knicks csapatát. A vendégeknél Trey Burke karriercsúcsot jelentő 42 pontot szerzett. A különbséget a kispadok jelentétték: míg a vendégeknél a padról beszállók csak 16, addig a hazaiaknál 52 ponttal segítették a csapatukat.

Eredmények:
Charlotte Hornets - New York Knicks 137-128 (h.u.)
Philadelphia 76ers - Denver Nuggets 123-104
Detroit Pistons - Los Angeles Lakers 112-106
Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 93-101
Phoenix Suns - Boston Celtics 94-102