Az NBA-sztár élő adásban kosarazta ki Rihannát

Philadelphia 76ers Media Day GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
CAMDEN, NJ - SEPTEMBER 25: Joel Embiid #21 of the Philadelphia 76ers poses for a portrait during the Philadelphia 76ers Media Day on September 25, 2017 at the Philadelphia 76ers Training Complex in Camden, New Jersey.NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Abbie Parr/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Négy mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) csütörtöki játéknapján. Háromszor a hazai csapat örülhetett, a Boston azonban nem bírta el Kyrie Irving hiányát és kikapott otthon a Philadelphiától. Houstonban visszatért James Harden és rangadót nyert vele a Rockets, a Portland csak a végén tudta legyűrni az Indianát, a Cleveland pedig majdnem elszórakozta tetemes előnyét az Orlando ellen. Valamint kihirdették az idei All-Star gála kezdőjátékosait is.

Bostonban két fiatal, feltörekvő keleti csapat mérte össze tudását. A meccs előtt derült ki, hogy mindkét együttesből lesz 1-1 kezdőjátékos az idei All-Star gálán. A Celticsben azonban Kyrie Irving nem léphetett pályára vállsérülése miatt, ez meg is látszott a hazaiak játékán, mindössze 80 pontra futotta a Bostontól. A Philadelphiában Joel Embiid első gálameghívását ünnepelhette, és rendesen meg is adta a módját: 26 pontot, 16 lepattanót és 6 gólpasszt szerzett, mindhárom kategóriában ő végzett az első helyen az egész mezőnyben, a Sixers pedig kilenc ponttal győzött.

Embiid korábban Twitteren bepróbálkozott Rihannánál, az énekesnő válasza annyit volt, hogy majd akkor tárgyalnak erről, ha a center All-Star lesz. A meccs végi interjúban Kristen Ledlow fel is tette neki a kérdést, hogy mi lesz a randival, mire a játékos ennyit válaszolt:

A rossz sorozatban lévő Cleveland Cavaliers egy ponttal legyőzte az Orlando Magicet, pedig félidőben már hússzal vezetett. A vendégcsapat innen jött vissza, az utolsó másodpercben a vezetést is megszerezte, de jött Isaiah Thomas és kiharcolta a győzelmet a Cavaliersnek. LeBron James ugyan nem játszott jól, viszont kiosztotta a szezon eddigi legszebb gólpasszát.

@kingjames knows where to find @dwyanewade!

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

A Houston Rockets győzelemmel ünnepelte James Harden visszatérését, a hátvéd majdnem három hét után játszhatott újra a Minnesota Timberwolves ellen. A dobásaival még gondjai voltak, viszont kiosztott hét gólpasszt, ezen kívül Mike D'Antoni edző korlátozta játékperceit. Ennek Eric Gordon örülhetett a legjobban, aki ezúttal is kiválóan játszott, 30 pontot szórt, közte egy félpályás dudaszós triplával.

@officialeg10 beats the buzzer from way out!

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

A Portland három negyeden keresztül nem bírt a vendég Indianával, de az utolsó játékrészben 14 pontot vert riválisára és ezzel behúzta a győzelmet. Ebben elévülhetetlen érdemeket szerzett Shabazz Napier, aki a harmadik negyed végén egy labdaszerzés után szintén elsüllyesztett egy utolsó másodperces hárompontost, ezzel egyenlített a Blazers.

És akkor az All-Star. Ebben az évben változtattak a rendszeren, ezúttal nem Kelet-Nyugat összecsapás lesz, hanem két csapatkapitány fog választani a beszavazott játékosokból. Ugyan a teljes keretek nincsenek még meg, a kezdők már igen, ők pedig:

LeBron James (Cleveland Cavaliers), Kyrie Irving (Boston Celtics), DeMar DeRozan (Toronto Raptors), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Steph Curry (Golden State Warriors), James Harden (Houston Rockets), Kevin Durant (Golden State Warriors), Anthony Davis és DeMarcus Cousins (mindkettő New Orleans Pelicans).

Eredmények:
Boston Celtics-Philadelphia 76ers 80-89
Cleveland Cavaliers-Orlando Magic 104-103
Houston Rockets-Minnesota Timberwolves 116-98
Portland Trail Blazers-Indiana Pacers 100-86