Horrorsérülések és újabb elképesztő végjátékok az NFL-ben

Los Angeles Chargers v New York Giants GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL American Football - Sport USA STADIUM New Jersey Physical Injury New York Giants Los Angeles Chargers American Football Field Photography Sustaining East Rutherford NFL Fourth Quarter
EAST RUTHERFORD, NJ - OCTOBER 08: Odell Beckham #13 of the New York Giants is carted off the field after sustaining an injury during the fourth quarter against the Los Angeles Chargers during an NFL game at MetLife Stadium on October 8, 2017 in East Rutherford, New Jersey. The Los Angeles Chargers defeated the New York Giants 27-22. Steven Ryan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nehéz jelzőket találni a hétről hétre hihetetlen izgalmakat hozó NFL-re, amely ezúttal is bővelkedett az izgalmakban, a fantasztikus teljesítményekben és sajnos a sérülésekben is.

Kezdjük is rögtön a hét nyerteseivel, van belőlük több is.

1. Green Bay Packers

A forduló rangadóját vívták Dallasban a "Sajtfejűek", ahova egyébként nem feltétlenül nyerni járnak a csapatok. A forgatókönyv hasonlított a Packers eddigi meccseihez: az elején az ellenfél kicsit elhúz, majd a második félidőben Rodgers vezetésével megkezdi a felzárkózást a Green Bay. A hab a tortán pedig az volt, hogy az említett irányítónak mindössze alig több mint egy perce volt arra, hogy megfordítsa a meccset, ő pedig nemes egyszerűséggel gyalogolt át a Dallas védelmén, hol futással, hol passzal.

Az utolsó átadása pedig azt a Davante Adamset találta meg a győztes hatpontosért, aki 10 nappal korábban akkor ütést kapott a fejére Danny Trevathantől, hogy az is csoda, hogy tud járni.

A Packers nem csak saját győzelme miatt nyert nagyot, hanem azért, mert legnagyobb csoportriválisa, a Detroit Lions veszített, így egyedül áll az NFC Észak élén 4-1-gyel.

2. Philadelphia Eagles

Talán mindenki őket tartotta a leggyengébb csapatnak a kaotikus NFC Keletben. Erre most ott állnak 4-1-gyel, úgy, hogy a riválisok közül a Giants és a Cowboys kikapott, a Redskins pedig pihen a héten. Ennél jobban nem alakulhatott volna számukra ez a hétvége.

Ráadásul saját meccsüket páratlan dominanciával hozták le, esélyt sem adtak az Arizona Cardinalsnak, ezt a 34-7-es végeredmény is mutatja.

A másodéves irányító, Carson Wentz fiatal karrierjének legjobb teljesítményét nyújotta, 4 TD-passzt osztott ki, és idén úgy tűnik, hogy a tavalyi évvel ellentétben az elkapói sem hagyják cserben, sőt, fantasztikus játékokat mutatnak be. Mint például az a Nelson Agholor, akiről már mindenki lemondott, de idén él az utolsó esélyével és meg is hálálja a bizalmat.

3. Kansas City Chiefs

Ők nem csak a forduló, de az elmúlt öt hét nyertesei. Egyetlen csapatként a ligában még mindig veretlenek és nem is nagyon látni, hogy van-e gyenge pontjuk. Ezúttal az elmúlt hetekben magára találó Houston Texanst gyűrték le 42-34-re úgy, hogy végig vezettek, bár az újonc irányítóra, Deshaun Watsonra nekik sem volt ellenszerük. Szerencséjükre náluk is játszik egy parádés elsőéves, Kareem Hunt, aki rögtön úgy kezdte karrierjét az NFL-ben, hogy

öt forduló után a legjobb futó az egész bajnokságban.

Beárnyékolja a sikert azonban, hogy határozatlan időre elvszítette a csapat a liga talán legjobb tight endjét, Travis Kelcét agyrázkódás miatt, valamint Chris Conley-t is, akinek elszakadt az Achilles-ina.

A hét lúzerei

1. New York Giants

Már-már a lehetetlen kategóriába tartozik az a pechszéria, ami Eli Manningéket üldözi. Nem elég az, hogy kikaptak a Los Angeles Chargerstől a nyeretlenek csatáján és 0-5-tel állnak, de egy meccsen megsérült a 4 (!) legjobb elkapójuk, azaz Dwayne Harris, Sterling Shepard, Brandon Marshall és a csapat legnagyobb sztárja, Odell Beckham Jr. Utóbbi esetében bokatörés a legfrissebb diagnózis, minden bizonnyal már nem térhet vissza idén.

A jelenetsort csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

2. Ben Roethlisberger

Lassan egyre bizonyosabb, hogy Big Ben már nem a régi és kezd felette eljárni az idő. Amit azonban a Jacksonville ellen művelt, az leginkább megye kettes szint.

Ötször adta el a labdát, ebből zsinórban kétszer úgy, hogy a Jaguars touchdownig hordta vissza,

ilyen teljesítménnyel pedig nem lehet meccset nyerni. A Jacksonville a pazar védelemnek, valamint a 181 yardot futó és 2 touchdownt szerző Leonard Fournette-nek köszönhetően behúzta a meccset és vezeti az AFC Dél csoportját. Roethlisberger pedig elgondolkodhat azon, hogy ha egy olyan klasszis futó áll a csapat rendelkezésére, mint Le'Veon Bell, neki pedig remeg a keze, akkor mennyire éri meg erőltetni a passzjátékot.

3. Houston Texans

Ugyan mutatnak biztató jeleket és a csoportjuk kiszámíthatatlansága miatt nem kell lemondaniuk a rájátszásról sem, de két nagyon fontos láncszemet veszítettek el. Whitney Mecilus már rögtön az első negyedben kivált, legjobb játékosuk, JJ Watt pedig sípcsonttörést szenvedett és számára véget ért a szezon. Az elmúlt években a betonvédelmére támaszkodó csapat hátsó sorának elkél majd a segítség a támadóktól.

A hét öngólja

Az Indianapolis Colts a San Francisco 49ers ellen vívott "csúcsrangadót", most először úgy, hogy a stadion előtt már ott állt Peyton Manning szobra.

A csapat végül hosszabbításban legyűrte a még nyeretlen Friscót, köszönhetően a 44 éves Adam Vinatierinek, de voltak a meccsen olyan jelenetek, amik után a szurkolók csak a fejüket fogták.

A Colts speciális egysége már tavaly is mutatott olyat, amit azóta sem nagyon ért senki, most ismét megpróbálkoztak egy hasonló mutatvánnyal, ami hasonló eredményt is hozott.

A hét bemutatkozása

A 2017-es újoncbörze első helyén kiválaszott Myles Garrett közvetlenül a szezonkezdet előtt bokasérülést szenvedett, így az első négy meccsen nem számíthatott rá a Cleveland Browns. Vasárnap végre bemutatkozhatott, és rögtön a legelső játéknál földre vitte Josh McCownt, a New York Jets irányítóját, majd ezt megismételte a második félidőben is. Elképesztően robbanékony védőfalemberről van szó, akik még hosszú évekig terrorizálhatja az ellenfél támadófalát és irányítóját.

A hét elkapásai

Kasen Williams és David Njoku nevéhez fűzhetők ezek a jelenetek, ráadásul egy támadósorozaton belül mutatta be a két Browns-játékos ezeket az akrobatikus mozdulatokat. Elképesztő mindkettő, nehéz megmondani, melyik volt a szebb.

Eredmények, 5. forduló:

Houston Texans-Kansas City Chiefs 34-42
Los Angeles Rams-Seattle Seahawks 10-16
Pittsburgh Steelers-Jacksonville Jaguars 9-30
Cincinnati Bengals-Buffalo Bills 20-16
Cleveland Browns-New York Jets 14-17
Detroit Lions-Carolina Panthers 24-27
Indianapolis Colts-San Francisco 49ers 26-23, hosszabbítás után
New York Giants-Los Angeles Chargers 22-27
Philadelphia Eagles-Arizona Cardinals 34-7
Miami Dolphins-Tennessee Titans 16-10
Oakland Raiders-Baltimore Ravens 17-30
Dallas Cowboys-Green Bay Packers 31-35
Tampa Bay Buccaneers-New England Patriots 14-19