A szárnyaló Durant a padlóra küldte LeBront

2017 NBA Finals - Game One GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
OAKLAND, CA - JUNE 01: Kevin Durant #35 of the Golden State Warriors drives with the ball against LeBron James #23 of the Cleveland Cavaliers in Game 1 of the 2017 NBA Finals at ORACLE Arena on June 1, 2017 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Kevin Durant mindenkit emlékeztetett az NBA nagydöntőjének első mérkőzésén, miért is volt fontos a Golden State Warriorsnak az ő megszerzése 2016 nyarán.

A Golden State hazai pályán 113-91-re legyőzte a Cleveland Cavalierst az NBA nagydöntőjének első mérkőzésén, a párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart.

Durant tarthatatlan volt Forrás: AFP/2017 Getty Images/Ezra Shaw

A mérkőzés hőse Kevin Durant volt, 38 pontja mellett nyolc lepattanót és nyolc asszisztot jegyzett. Emellett Michael Jordan és Shaquille O'neal után ő az első játékos a nagydöntők történetében, aki úgy szerzett legalább 35 pontot egy mérkőzésen, hogy egyetlen szerzett labdája sem volt.

A mérkőzés legszebb jelenete: Durant cselez, LeBron a földön, majd a zsákolás:

„Sokkal jobban is tudunk ennél játszani, én pedig csak annyira vagyok jó, amennyire a csapattársaim. Mindannyian próbáljuk megkönyíteni a másik dolgát" – nyilatkozta a meccs után Durant.

A Warriors ezzel sorozatban 13. playoff mérkőzését nyerte meg, a párharcban pedig 1-0-ra vezet.
A mostani nagydöntő a Warriors-Cavs trilógia harmadik része, hiszen az elmúlt két évben is ez a két csapat találkozott a fináléban. 2015-ben Steph Curryék, 2016-ban a LeBronék nyertek, ráadásul úgy, hogy összesítésben 3-1-es hátrányban is voltak.

NBA, nagydöntő
Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers 113-91
legjobb dobók:
Durant 38, Curry 28, illetve James 28, Irving 24
A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Golden State javára.

Az NBA-döntő magyar idő szerint hétfő hajnalban fojtatódik.