Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Kialakult a legjobb nyolc mezőnye a profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL), miután vasárnap a New England Patriots viszonylag simán legyőzte a New York Jetset, míg a Philadelphia Eagles szoros mérkőzésen a másik New York-i csapatot, a Giantset búcsúztatta.

Az Óriások futó játékosa, Tiki Barber a vereség után bejelentette visszavonulását. A 31 éves kitűnőség utolsó találkozóján a kudarc ellenére méltóképpen köszönt el rajongóitól, ugyanis 137 yardot futott és két elkapásból további 15 yardot szerzett együttesének, amely végül egy utolsó másodperces mezőnygóllal maradt alul a 2005-ben döntős Sasokkal szemben.

Barberről mindent elárul, hogy az ellenfél klasszis védője, Brian Dawkins a bejelentés után odament hozzá és azt mondta neki: "nagy harcos vagy". Barber tízéves pályafutása során összesen 17 494 yardot tett meg, ebből 10 686-ot futott, 68 touchdownt ért el, ami rekord a Giants történetében. A Super Bowlt azonban egyszer sem sikerült megnyernie, ugyanis csapata a 2001-es döntőben kikapott a Baltimore Ravenstől.

Forrás: EPA

Tiki Barber

Eredmények, a nyolc közé jutásért:
New England Patriots-New York Jets 37-16
Philadelphia Eagles-New York Giants 23-20
Indianapolis Colts-Kansas City Chiefs 23-8
Seattle Seahawks-Dallas Cowboys 21-20

A következő kör párosítása:
AFC:
Baltimore Ravens - Indianapolis Colts
San Diego Chargers - New England Patriots

NFC:
Chicago Bears -Seattle Seahawks
New Orleans Saints - Philadelphia Eagles

Mindent egy helyen az Eb-ről