Vágólapra másolva!
A Carolina Hurricanes 2-1-re nyert az Edmonton Oilers otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjében, és így már csak egyetlen siker választja el a Stanley-kupa megszerzésétől.

Stanley-kupa, döntő, 4. mérkőzés:
Edmonton Oilers - Carolina Hurricanes 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)
gól:
Szamszonov (9.), illetve Stillman (10.), Recchi (36.)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-1 a Carolina javára.

Hatalmas iramban kezdődött a mérkőzés, rengeteg volt az ütközés, ám tiszta lövőhelyzet alig alakult ki. A 9. percben az orosz Szamszonov szép mozdulattal passzolt a cseh Dvorak elé, akitől visszakapta a korongot, és közelről a hálóba csúsztatott (1-0).

Azonban 29 másodperc múlva jött a válasz: emberelőnyben Stillman kapásból bombázott a rövid sarokba (1-1). A csatár sorozatban 12. mérkőzésén volt pontszerző, és jelenleg ez a legjobb sorozat a playoffban. A folytatásban két szimpla, és egy dupla edmontoni létszámfölényes szituációs maradt ki, mi több Whitney kis híján a Hurricanesnek szerzett vezetést.

A második harmadban a Carolina óriási tempót diktált, és majdnem vezetést szerzett. Előbb Brind'Amour lőtt a felső lécre, majd kisvártatva megint Markkanen védett bravúrral Whitney kísérleténél. Aztán a 36. percben megtört a jég, a legjobb edmontoni hátvéd, Pronger nem tudott felszabadítani, Stillman belenyúlt a passzába, a korong Staal elé került, aki látványos átadással a hétszeres All Star-válogatott, 1991-ben már Stanley-kupa-győztes Recchivel lövetett gólt (1-2).

A harmadik periódusban érett játékkal őrizte az eredményt a Hurricanes, és megérdemelten nyert a gyenge támadójátékot felvonultató Oilers ellen.

A következő mérkőzést magyar idő szerint csütörtök hajnali 2 órakor Raleigh-ben, a Carolina otthonában rendezik, és ha nyer a hazai alakualt, akkor története során először nyeri meg a Stanley-kupát.