Vágólapra másolva!
Továbbra is tart az Anaheim Mighty Ducks menetelése az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság rájátszásában. A Hatalmas Kacsák az elődöntőben immáron 3-0-ra vezetnek a Colorado ellen, azaz egy győzelemre vannak a főcsoportfinálétól.

Eredmény, Nyugati főcsoport, elődöntő
Colorado Avalanche - Anaheim Mighty Ducks 3-4 (1-0, 0-1, 2-2, 0-1) - hosszabbítás után
A párharc állása:
3-0 az Anaheim javára.

Hiába tört meg a jég, s szakadt meg Ilja Brizgalov sorozata, a Colorado Avalanache jégkorongcsapata úgy sem tudott meccset nyerni hazai pályán, hogy három gólt ütött az orosz kapusnak. Brizgalov három shutout, azaz hibátlan találkozó után ugyan kénytelen volt néha kapujában is turkálni a pakk után, csapattársa, Joffrey Lupul mindent jóvátett.

(A kapus összteljesítménye így is imponáló: összesen 249 percen és 15 másodpercen keresztül nem kapott gólt, ezzel az NHL történetének második leghosszabb sorozatát mondhatja magáénak. Ennél jobban csupán George Hainsworth teljesített, igaz, 270 perc és 8 másodperces sikerét még 1930-ban, a Montreal színeiben aratta.)

Lupul kétszer egyenlített a meccs során, kétszer pedig vezetést is szerzett, utolsó, hosszabbításban elért góljával végül az Anaheim győzött 4-3-ra, s összesítésben 3-0-ra áll. A Kacsák helyi idő szerint kedd éjszaka a Pepsi Centerben söpörhetik ki a Lavinát a playoffból, míg az Avalanche számára csak két eset lebeghet példaként: 1942-ben a Toronto Maple Leafs, míg 1975-ben a New York Islanders tudott 0-3-ról párharcot nyerni.