Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!

Már majdnem négy perc telt el a Montreal-Carolina meccs harmadik harmadából, s még mindig 3-0-ra vezetett a hazai csapat. A Molson Centre közönsége tombolt, de hamarosan a szurkolók torkára forrasztották a szót a vendégek. Szériában négy gólt ütöttek, a negyediket a svéd Nicklas Wallis a hosszabbítás 194. másodpercében Jeff O'Neill átadásából, s ezzel feje tetejére állt a világ. A veterán Steve Francis két assziszttal segítette a Carolina talpra állását.

Persze a hazai vereségben Michel Therrien edző is oroszlánrészt vállalt. Addig szórakozott a bírókkal a harmadik harmad elején, amíg kiállítással sújtották a Canadienst, mi több, kettős emberelőny alakult ki, s az ebből szerzett góllal kezdte meg a felzárkózást a vendégcsapat...

67 másodperccel a rendes játékidő lejárta előtt egyenlített Cole lövésével a Hurricanes, amikor Arturs Irbe kapus helyett is egy mezőnyjátékos volt a jégen. Az ötödik meccset vasárnap Raleigh-ben, a hatodikat hétfőn megint a Molson Centre-ben játsszák.

A Blues elveszítette a meccset az alapszakasz győztese, a Detroit ellen a Savvis Centerben, de ennél sokkal szomorúbb, hogy kapitányát, Chris Prongert - a világ talán legjobb hátvédéjét is elveszítette térd-keresztszalag szakadás következtében. A 195 centis Pronger, a kanadai olimpiai bajnok válogatott erőssége az első harmad közepén szenvedte el a súlyos sérülést.

A vendégeknél Dominik Hasek újra remekelt, 33 lövést hárított, Steve Yzerman, a csapatkapitány - "Stevie Y" - pedig gólt és gólpasszt jegyzett. A 37 éves veterán - szintén olimpiai bajnok - 10 playoff-meccsen 12 pontnál jár, 5 gólt ütött és 7 gólpasszt adott. Sajnos, a Pronger sérülését előidéző bodicsek is az ő nevéhez fűződik...

Keleti főcsoport, elődöntő:
Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes 3-4 (hosszabbítás után)
gól: Dackell, Perreault, Berezin, ill. Hill, Battaglia, Cole, Wallin
Az állás: 2-2.

Nyugati főcsoport, elődöntő:
St. Louis Blues - Detroit Red Wings 3-4
gól:
Young, Mellanby, Tkachuk, ill. Shanahan, Fischer, Holmström, Yzerman
Az állás: 3-1 a Detroit javára.

A párharcok négy győzelemig tartanak.

Ch. Gáll András

Korábban:

Versenyben maradt a Maple Leafs

Fórum:

NHL, de főleg Capitals

Mindent egy helyen az Eb-ről