Vágólapra másolva!
Pavel Dacjuk vezérletével 4-1-re nyert a Detroit Red Wings jégkorongcsapata a Florida Panthers ellen az NHL hétfői rangadóján, s a Nyugati főcsoport éllovasaként tartja a lépést a keletiek két legjobb együttesével, a Philadelphia Flyersszel és a Toronto Maple Leafsszel.

Az orosz center, akit éppen most választottak az elmúlt hét legjobb támadójának, legutóbbi öt mérkőzését figyelembe véve hetedik gólját ütötte és adott egy gólpasszt is - a kanadai táblázaton az atlantai Ilja Kovalcsukkal holtversenyben, 39 ponttal áll az élen. A másik hős, Curtis Joseph kapus 22 lövésből 21-et hárított.

A nap másik mérkőzésén a Minnesota Wild 5-2-re nyert a Phoenix Coyotes otthonában, köszönhetően a harmadik harmadban nyújtott kiváló teljesítménynek. Az első 40 perc után ugyanis még 2-2-re állt a találkozó, ám a zárófelvonásban Andrew Brunette révén a vendégek jutottak előnyhöz, s mivel minden mindegy alapon a Prérifarkasok levitték kapusukat az utolsó 47 másodpercben Wes Walz, majd Alexandre Daigle is betalált az üres ketrecbe.

A gyenge szereplés miatt menesztették Paul Maurice-t, a Carolina Hurricanes edzőjét, helyét Peter Laviolette foglalta el, aki korábban a New York Islanders együttesénél dolgozott. Maurice októberben már a kilencedik szezonját kezdte meg a csapattal, amelyet tavaly egészen a Stanley Kupa-döntőig vezetett. Jelenleg azonban a Carolina 26 pontjával csak a Washington Capitalst és a Pittsburgh Penguinst előzi meg a Keleti főcsoportban.

eredmények:
Detroit Red Wings - Florida Panthers 4-1
Phoenix Coyotes - Minnesota Wild 2-5

[origo]