Vágólapra másolva!

Újabb korcsolyázó-baleset a Velencei-tavon

Ismét beszakadt a jég egy korcsolyázó alatt a Velencei-tavon; a 18 éves budapesti lány életét a közelben dolgozó nádvágók mentették meg - közölte szerdán a rendőrség.

A fiatal lány a barátaival ment korcsolyázni a tóra, de végül egyedül maradt a jégen, amely beszakadt alatta. Segélykiáltásaira a tőle mintegy 400 méternyire dolgozó nádvágók figyeltek fel, és siettek a segítségére - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a még kedden történt baleset részleteit.

Németh-Kész Mónika rendőr-főhadnagy információja szerint a két férfi egy vasvillát maguk előtt keresztbe téve közelítette meg a lányt, aki akkorra már többször elmerült a jeges vízben.

Végül a nádvágóknak egy 20 méteres kötél segítségével sikerült kimenteniük - tette hozzá a szóvivő.

A Velencei-tó északi részén tilos korcsolyázni, mivel a területen sok a meleg vizű forrás, amelyek fölött csak hártyajég alakul ki, ezért Pákozd és Sukoró térségében sehol sem szabad a jégre lépni, amire több tábla is figyelmeztet - közölte a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.

Mint Falusy Ferenc tófelügyelő elmondta, a tó északi területén eltérő a jég vastagsága, és sok a rianás. Hozzátette: ugyancsak tilos a jégre menni a nádasok mentén és a kikötőmedencékben is.

A további balesetek elkerülése végett szerdán újabb tiltó táblákat helyeztek ki a tó északi partján az önkormányzatok, és a rendőrséggel közösen fokozottan ellenőrzik a tilosban korcsolyázókat.

Biztonságosan csak a Velencei-tó déli partján kijelölt két korcsolyapályán - az agárdi Pop Strand és a velencei Ifi strand területén - lehet sportolni, de mindkét pálya csak a hétvégén üzemel, felügyelet is csak akkor van - hívta fel a figyelmet a tófelügyelő.