Vágólapra másolva!
"Mozdulj Budapest! - 1 százalékot az egészségjavító sportnak!" a neve annak a vasárnapi (április 24.) futókarneválnak, amelynek keretében sor kerül a duatlon országos bajnokságra is. Az esemény sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a szervezők célja: jövőre Ironman Világkupa-versenyt rendezni Budapesten.

A futókarnevál műsora 10 órakor kezdődik, azaz ekkor indul Visegrádról a Neophone-maraton, mely távot görkorcsolyások is teljesíthetik. Akiknek túl hosszú a 42 km, azok választhatják a páros maratont vagy a félmaratont, utóbbi rajtja Szentendrén lesz.

Délután hatfős váltók az 5 km-es Balaton Card hídváltóban mérhetik össze tudásukat 14.30 és 15.30 órától a Batthyány térnél.

A duatlon-ob, amely egyben a debreceni Európa-bajnokság válogatóversenye is, 9.30-kor kezdődik szintén a Batthyány téren. Kropkó Péter versenyigazgató a viadal kapcsán elmondta, hogy jövőre Ironman Világkupa-futamot szeretnének lebonyolítani a magyar fővárosban. A triatlon legnehezebb ágában többszörös Vk-verseny győztes Kropkó Péter elismerte, hogy ez korántsem lesz egyszerű feladat, mivel csak a rendezési jogért 100 ezer dollárt kell fizetni.

A Magyar Marathon Klub a futókarnevállal is szeretné felhívni a figyelmet, hogy lehetőség van a személyi jövedelemadó 1 százalékos sportcélú felajánlására.