Vágólapra másolva!
A Grand Canyon eddig is az USA egyik legnagyobb turista látványossága volt. Ráadásul most egy üveghidat építenek, amiről lenézve megdöbbentő lesz a látvány. A megnyitóra valószínűleg már a bázisugrók is fenik a fogukat.

A Grand Canyon a világ egyik természeti csodája, amit nemsokára egy műszaki csoda egészíthet ki.

Egy üveghidat építenek, ami 18 méterre nyúlik majd be a kanyon fölé, hogy takarásmentes kilátást kínáljon lefele, a szédítő 1200 méteres mélységbe. Az építmény neve Canyon Skywalk, amit körülbelül Égjárdának fordíthatnánk. Alul teljesen üveg borítja, oldalt acélhuzalok biztosítják.

A hidat úgy építik, hogy 160 km-es szélet és 8-as erősségű földrengést is kibírjon, és képes legyen megtartani 71 jumpo repülő súlyát. Egyszerre 120 ember fér majd el rajta kényelmesen.

A Skywalkot a Hualapai törzs területén építik, akik remélik, hogy ez lesz az USA délnyugati részének egyik legnagyobb turista látványossága, évi három millió látogatót várnak. A projectet egy Las Vegas-i építész, David Jin álmodta meg, amikor 1996-ban a kanyonnál járt. A híd várhatóan ez év végére készül el. A turisták 25 dollár leperkálása után próbálhatják majd ki, hogy valójában mennyire félnek a magasságtól.

A megnyitóról egyelőre még nincsenek részletes információink, de nem lepődnénk meg, ha az utóbbi évek hídavatásos trendjéhez igazodva, a Skywalkon is megjelenne néhány hátizsákos fiatalember, akik a mélybe vetnék magukat, hogy elmondhassák magukról, ők ugrottak először bázist erről az építményről.