Vágólapra másolva!

Streetball-zárás amerikai sztárvendég nélkül

Noha az adidas streetball challenge versenysorozat idei nyitányakor a szervezők remélték, hogy a záróviadalon vendégül láthatnak egy amerikai sztárkosarast - a dátumot ezért akkor még nem is jelölték ki -, végül nem jártak sikerrel, ezzel együtt bíznak abban, hogy jövő szombaton a városligeti Műjégpályán remek hangulatú versengésre kerül sor.

Császári Attila, az adidas Magyarország Kft. marketingigazgatója az esemény sajtótájékoztatóján elmondta, Tim Duncan, Kevin Garnett, Tracy McGrady és Lebron James volt a kiszemeltjük, de az egyformán a sportszergyártó cég által szponzorált játékosok közös forgatáson vesznek részt augusztus közepétől szeptember közepéig, szinte ismeretlen játékost pedig - bár kaptak ajánlatot - nem akartak Budapestre hozni.

Az idei, sorrendben 13. streetballsorozat május 28-án kezdődött Kőbányán, majd Debrecen, Szekszárd, Békéscsaba, Paks, Körmend, Dombóvár volt a helyszín.

A záróviadalra a szervezők - a Nemzeti Sporthivatal jóvoltából - az összes helyszín kategóriagyőzteseit meghívták, ezek a csapatok így nevezési díj nélkül szerepelhetnek.

A mérkőzések közben kulturális programok várják a résztvevőket, illetve ez alkalommal emlékeznek meg 30 éves bajnoki címükről a MAFC egykori kosárlabdázói.

Az érdeklődők a budapesti adidas márkaboltokban, illetve a Dózsa György úti központi streetballirodában nevezhetnek hétfőig.