Vágólapra másolva!
Kilencven nemzet képviseletében 1000 karatékát várnak a szervezők Szegedre, a kickbox-világbajnokságra, amelyet november 29. és december 4. között rendeznek meg a csongrádi megyeszékhelyen.

- A város jelentős támogatásával megvalósuló vb éppen húsz esztendő múltán követi a sportág első, magyar földön megrendezett világbajnokságát, amelynek 1985-ben a Budapest Sportcsarnok adott otthont. - mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Leyrer Richárd, a Magyar Kickbox Szövetség elnöke. A BS-beli rendezvény azért is emlékezetes marad - tette hozzá -, mert Hanák Antalnak köszönhetően két évtizede született meg az első magyar világbajnoki aranyérem.

- Ami viszont a most következő szegedi versenyeket illeti, úgy szeretnénk szerepelni és olyan mérleget zárni, mint legutóbb a kajak-kenusok Zágrábban, már csak azért is, hogy bizonyítsuk: Szeged nem csak a vízi sportok városa - utalt az elnök arra, hogy a horvát fővárosban Kovács Katalin, Janics Natasa és többiek hat első, három második és három harmadik helyezést szereztek a vasárnap zárult világbajnokságon.

A vb-nevezés határideje november elseje, de már vannak jelentkezők: az elsők között jelezte érkezését az új-zélandi, az ír, a jugoszláv és a Seychelle-szigeteki válogatott.

A házigazdák a döntőkön telt házra, négyezer nézőre számítanak, a sportág honi vezetői pedig arra, hogy Debreczeni Dezső megszerzi hatodik világbajnoki címét is, amivel egyetemesen is a legeredményesebb kickboxversenyzővé lépne elő.

Debreczeni a vb előtt igazán stílusos főpróbát tart: a 4 danos mester az 57 kilogrammos kategóriában hivatásos világbajnoki címvédőként most szombaton, Békéscsabán lép ringbe a horvát Ante Juricev Sudac ellen. Összecsapásukat az est fénypontjának szánják azt követően, hogy előbb még megmérkőzik egymással a magyar és a horvát válogatott ligh-contact csapatverseny keretében. A szövetségi kapitányok megállapodása értelmében mindkét együttesben három-három férfi s két-két női versenyzőt küldenek harcba.