Vágólapra másolva!
A vodka jobb, mint az ejtőernyő, legalábbis ezt bizonyítja annak a harmincéves moszkvai férfinak az esete, aki részegen egyetlen karcolás nélkül megúszta a tizenkét méteres esést.

A harmincéves Oleg látogatóban volt barátainál, s a társalgás közben igencsak a pohár fenekére nézett - egymaga megivott egy liter vodkát - olvasható a Pravda című orosz újság online kiadásában.

A "tüzes víztől" felhevült fiatalember szerette volna egy kicsit kiszellőztetni a fejét, s kiment az erkélyre, ám elvesztette egyensúlyát, s tizenkét méter magasságból zuhant a mélybe.

Szesztestvérei az ijedségtől azonnal kijózanodtak, hívták a mentőket, de mire kiért a segítség, megjelent a lakásban a halottnak hitt Oleg, aki folytatni szerette volna az ivászatot. Mint kiderült, egyetlen karcolás nélkül úszta meg a kalandot.

A mentőorvos szerint a fiatalembernek minden emberi számítás szerint halálra kellett volna zúznia magát, s hogy nem így történt, annak feltehetően a vodka az oka. Véleménye szerint a nagy mennyiségű alkoholtól a szeszkazán izomzata, végtagjai elgyengültek, szinte "kocsonyássá" váltak, s mint egy gumilabda valósággal visszapattant a földről, így egy karcolás sem esett rajta.