Vágólapra másolva!
Saját számításai szerint továbbra is az élen hajózik a Fa Nándor irányította djuice nevű vitorlás az Atlantic Rally for Cruisers (ARC) versenyen.

A 22,6 méter hosszú jacht az elmúlt 24 órában 255 tengeri mérföldet (410 km) tett meg, ami megfelel az előzetes terveknek.

A rendezőség elég pontatlanul és ritkán értesíti a résztvevőket az adatokról, ezért teljes biztonsággal nem állapítható meg, hogy éppen ki vezet, hiszen a több mint 200 hajó nagy területen szétszóródva halad a Karibi-szigetek felé.

Az első magyar óceáni profi csapat esélyeit mindenesetre növeli, hogy az egyik rivális feladta a küzdelmet, a szintén a favoritok közé tartozó Venom (a Volvo Ocean Race Föld-kerülő viadalon is indult hajó) pedig motorozott, vagyis nem megengedett segítséget vett igénybe, ezért kizárták a versenykategóriából.

Fa Nándornak és kilenctagú legénységének célja, hogy megdöntse a Las Palmas és a karibi Santa Lucia szigete közötti 11 nap 23 órás rekordot, amelyet Ross Daniels állított fel 2001-ben a Spirit of Dianával. A táv 2700 tengeri mérföld (5000 km).