Cikkünk folyamatosan frissül
A tizenegy kategória mindegyike teli van magyar világsztárokkal.
19:38
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Jó estét és jó szórakozást kívánunk!

61. alkalommal kerül sor az Év Sportolója-díj, illetve díjak kiosztására! A helyszín, a körítés és persze a jelöltek sora is több mint illusztris. Tartsanak velünk, kövessék az Origo percről percre tudósításában a következő mintegy két és fél órát!

19:39
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

A sztároknak ez dukál

Ahogy az est kreatív igazgatója, Szabó László az Origónak elmondta: "Ha világsztárokat ünneplünk – márpedig a magyar sportolók azok –, akkor a körítésnek is fel kell nőnie ehhez a színvonalhoz.
Ezért van a gála a Nemzeti Színházban, ezért van a vörös szőnyeg, ezért hívunk neves fellépőket és legendás díszvendégeket és díjátadókat."

19:45
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Lássuk előbb a jelölteket

Olimpiai bajnok van? Nem is egy! Világbajnok akad? Mi az, hogy! Európa-bajnokot láthatunk? Számosat! Nem is kezdjük el sorolni a neveket, böngésszék csak bátran?

Nem baj, ha az Év sportolója választás vitákat generál

Alig néhány nap, és kiderül, hogy a Magyar Sportújságírók Szövetsége kiket választott a 2018-as év legjobbjainak, hiszen február 14-én csütörtökön este adják át az M4 Sport - Az Év Sportolója Gála díjait. A rendezvény kreatív producere, Szabó László avatta be az Origót a kulisszatitkokba. Végső fázisába érkezett a szervezői munka?

19:49
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Fellépők a legjobbak közül

A kétszáznál is több fellépő között lesznek fiatalok, mint a Puskás Peti vezette The Biebers, és örökifjak, mint a nagyszerű Kovács Kati.

19:53
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Hét órakor nyíltak a kapuk

Sorra érkeznek a gála sztárjai, köztük Liu Shaolin Sándor. "Sok jelöltünk van rövidpályás gyorskorcsolyázóként, a versenyzők mellett az edzők is. Reméljük, hogy itt is sikeresek leszünk" – mondta a magyar sport első téli olimpiai aranyérmét szállító magyar váltó tagja, aki egyéniben és egyéni csapatban is ott van a három jelölt között.

20:51
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Az esélytelenek nyugalmával

A Ferencváros olimpiai bajnok pólósa, Varga Dénes úgy érzi, hogy az idén minden fronton kupát nyerő zöld-fehér pólósoknak nincs esélyük a csapatok versenyében. "De hátha a szavazók már unják, hogy mindig a Győr nyer, és akkor még meglepetés is születhet" – viccelt a klasszis pólós.

20:53
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Juhász Roland meglepődött

"A korom miatt, illetve, hogy már nem szerepelek a válogatottban, már az is meglepett, hogy a legjobb tíz közé bekerültem, nem beszélve az első háromról. Az ellenfeleim mindketten nagyon jó évet zártak, szerintem Gulácsi Péter fog nyerni, aki a Bundesligában is a legjobbak közé tartozik a posztján" – mondta el Juhász Roland.

20:56
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

A háromszoros győztes most is tud örülni

A londoni olimpián aranyérmes tornász, Berki Krisztián ezúttal csak nézőként van jelen a gálán, és igyekszik minden percét kiélvezni. Jó hír, hogy a sok sérülés és a műtétek után egyre keményebben tud edzeni, már újra "lóra tudott szállni", és kőkeményen készül az októberi olimpiai kvalifikációs vébére.

Hasonló cipőben jár a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Kovács Katalin, aki ugyancsak többször volt az Év Sportolója, és most kismamaként várja hasonló izgalommal a végeredményt, mint tette annak idején, még aktív sportolóként.

21:03
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Itt senki nem hisz a győzelemben?

Az egyéni sportok csapatversenyében az Eb-győztes és vb-harmadik férfi kardozók, Szatmári András, Gémesi Csanád és Szilágyi Áron is amondó, hogy az esélytelenek nyugalmával szállnak harcba a rövidpályás gyorskorcsolyázó fiúkkal. De a csapat ettől még egységes: mindannyian öltönyben vannak!

21:05
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Görbicz Anita mindenhová győzni jár

A Győri Audi ETO BL-győztes női kézilabdacsapatának kapitánya szerint ugyan a női junior kézilabda-válogatott, a Fradi férfi pólósai is megérdemelnék a legjobbnak járó címet, de a Bajnokok Ligájában duplázó győri lányok is befuthatnak.

21:06
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

A MOB elnöke meggondolja mit mond

Illetve átgondolja, mert a szöveg már előre meg van írva, ahogy mondja Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, aki a MOB Életműdíját fogja majd átadni. 

21:08
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Jöhet a hetedik!

A hatszor az Év Sportolójának választott Hosszú Katinka úgy érzi, hogy minden nehézség ellenére egy "jó 2018-at zárt", aki a repülőtérről érkezett a vörös szőnyegre. Hetedik itteni győzelme történelmi lenne, mert hasonlóra eddig csak Egerszegi Krisztina volt képes.

21:09
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

MIntha újra a vébén lenne

"A legfontosabb az volt, hogy tavaly hazai közönség előtt vébét nyerhettem. Ez a jelölés óriási megtiszteltetés, hab a tortán, nagyon örülök, hogy bekerültem a három jelölt közé, és hogy itt lehetek" – mondta a tavalyi budapesti vébén aranyérmet nyerő kötöttfogású birkózó, Bácsi Péter. 

21:12
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

A jóisten kezében van a gála

"Ami tőlünk telt, azt elvégeztük, innentől a jóisten kezében vagyunk, illetve van az Év Sportolója gála" – mondta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, egyben a ma esti show kreatív igazgatója. 

21:13
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Itt jönnek a magyar világsztárok!

21:15
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Nagykövet stoplis nélkül

"Király Gáborral és Juhász Rolanddal beszéltük, hogy elszállt fölöttünk az idő, most már csak nyugdíjasként jövünk a gálára" – mondta Gera Zoltán, a kétszer is az év legjobbjának választott korábbi válogatott labdarúgó, a 2020-as Európa-bajnokság budapesti nagykövete. 

21:17
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Az örök harmadik végre színre léphet

Rátgéber László, aki a PVSK női kosárlabdacsapatával számos szép eredményt ért el, de az Év Sportolója választásokon mindig csak harmadik lehetett, most is büszkén gondol vissza azokra az évekre, amikor jelölt lehetett, ezúttal pedig az év edzőjének adja majd át a díjat. "Annyi harmadik hely után jó lesz végre, hogy én is színpadra léphetek" – viccelt Rátgéber.

21:20
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Elhallgatatott húszezer koreait

Az 1979-ben győztes, legendás Jónyer István, Gergely Gábor, Klampár Tibor csapat középső tagja mesélte el a történetet, miszerint edzője azt mondta neki a phenjani vb-döntőben, hogy ne izgassa a nagy hangzavar, mert hamarosan csend lesz. Így is lett. Erről pedig nem kis részben éppen Gergely Gábor tehetett.

21:22
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Korcsolya a vállra vetve a Nemzetiben

Aki így is felléphet a vörös szőnyegre, az az est egyik sztárvendége, az osztrák színekben olimpiai bajnoki címet nyerő gyorskorcsolyázó, Hunyady Emese, aki saját maga tervezte táskájával hívja fel magára a figyelmet. Ausztriában nyert már ilyen díjat, adott is át, és mint mondja, "a díjat átadni számomra még nagyobb öröm, mint átvenni". 

21:25
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Naná, hogy ott vannak a top 3-ban!

"Az eredmények magukért beszélnek, természetes, hogy ott van a juniorválogatott a jelöltek között" – szögezte le Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, a női kézilabda-válogatott egykori szövetségi kapitánya, aki szerint nagyszerű női utánpótlásunk van, akik hamarosan felnőtt szinten is le fogják tenni a névjegyüket.

21:37
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Kovács Kati és a The Biebers

Egy látványos íjász produkció után itt is vannak az est első sztárfellépői: Kovács Kati táncdalénekest öröm nézni a The Biebers mellett. A nézőtéri lépcsőkön cheerleader lányok rázzák a pompomot. Látványosnak látványos, annyi szent. 

21:43
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

A gála főszervezője köszönti a résztvevőket

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Országos Szövetségének elnöke lép a színpadra, aki a szervezet alapítójának 1909-ben keltezett cikkéből idéz egy részletet, amelyben a testedzés fontosságáról volt szó, illetve arról, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetséggel együtt még abban az évben megtartották a sportvilág számára rendezett "kabarét", azaz gálát. Zárásként Ady Endre szavai hangzanak el. 

21:47
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Sikerek és könnyek

Szöllősinek nincs könnyű dolga, amikor a 2018-as év kiemelkedő sikereit kell felsorolni, a téli ötkarikás aranytól, az atlétikai világbajnoki címen át, a történelmi vitorlázó vb-aranyig. Hasonlóan nehéz azonban felsorolni, hogy kiket veszített el a magyar sport, így Kulcsár Győzőt, Szepesi Györgyöt és Kovács Ferencet.

21:49
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Következik az első díj

Az év fogyatékosokkal foglalkozó edzőjének adják át. A jelöltek:
Beliczay Sándor (vívás)
Pécsi Annamária (úszás)
Szabó Álmos (úszás)

21:56
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Az első díjazott: Beliczay Sándor

A vívómester tehát az első díjazott, aki így köszönte meg az elismerést: "Két ilyen csodálatos sportembertől átvenni ezt a díjat külön öröm, Kamuti Jenő pedig az egész pályafutásomat végigkísérte. Edzőnek lenni egy csodálatos dolog, gyerekkel foglalkozni pedig különösen. Egyszerre foglalkozom épekkel és fogyatékosokkal, és számomra mindkettő ugyanakkora örömet jelent" – mondta Hajmási Éva és Osváth Richárd edzője.

Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok kajakozó és Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke adta át a díjat, egy "vázát", ahogy utóbbi mondta nagy nevetést kiváltva, az egyébként igen szép porcelán műremekeről, és mindjárt tovább oldotta az addig kissé feszengő hangulatot. Tolsztoj egyik rövid írását idézve. Habár az orosz író óriás "jobbára hosszúakat írt, de ez pont rövid". 

21:57
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

BL-döntő Budapesten? Május 22-én!

A Groupama Arénában rendezik a női labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét, ami most már világszerte komoly érdeklődésre tart számot. 

21:59
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Jöhet is az év legjobb női labdarúgója

Az év női labdarúgója jelöltjei:
Csiszár Henrietta, magyar válogatott labdarúgó
Jakabfi Zsanett, német bajnok a Wolfsburggal
Vágó Fanny, osztrák bajnok, a St. Pölten-Spratzern csapatával

22:00
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Már meg is van a győztes

Aki nem más, mint Jakabfi Zsanett, aki helyett Nagy Mihály veszi át a díjat a 108-szoros válogatott kapuslegendától, Király Gábortól.

22:02
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Melyik lesz vajon az év csapata?

Meglátjuk, hogy valóban esélytelen-e a Ferencváros mindent megnyerő férfi vízilabda-csapata? Nem lesz könnyű dolguk a BL-ben duplázó Győri Audi ETO, valamint a junior kézilabda-világbajnokságot nyerő lányok ellen, az biztos.

22:05
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Két nagy bajnok adja át a díjakat

A hatszor a legjobbnak választott Kiss Gergely és a háromszoros győztes Kósz Zoltán a Győri Audi ETO KC nevét húzta ki a borítékból. Igaza lett tehát Varga Dénesnek.

22:07
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Jövőre velük ugyanitt

"Nyerni mindig nagyszerű érzés, megismételni az egy évvel korábbi teljesítményt pedig még nagyobb siker. Legyőzni egy világbajnok, valamint egy mindent megnyerő csapatot, pedig mutatja a sport erejét. Azon leszünk, hogy jövőre hasonló sikereket érjünk el" – mondta Barta Csaba a Győri Audi ETO KC elnöke.

22:12
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Vissza a parasportolókhoz

Az év fogyatékos csapatát ismerhetjük meg, ahol a pingpongosok viszi a prímet: 

Asztalitenisz vegyes páros (szervátültetett Eb-győztes)
Férfi asztalitenisz páros (szervátültetett Eb-győztes)
Női kerekesszékes vívóválogatott (

A győztesnek Besenyei Péter, világbajnok műrepülő adta át a díjat. Az Egyesült Arab Emirátusokban versenyző női kerekesszékes vívócsapat nevében Pálfi Judit vette át a díjat. 

22:15
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Díjazott és díjátadó egyformán boldog

Budapest, 2019. február 14. Kamuti Jenő, a nemzet sportolója, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke (b2) gratulál Beliczay Sándornak, a kerekesszékes vívók edzőjének, aki átvette az év fogyatékosokkal foglalkozó edzője díjat az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2019. február 14-én. Mellettük Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok kajakozó. MTI/Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor
22:16
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Zongoratrió a színpadon

Nem is akármilyen: piros, fehér és zöld fénnyel megvilágított hangszereken szólalnak meg a dallamok. A zenészek mögött pedig Tóth Ivett, olimpikon műkorcsolyázó táncolt Dobos Dániel zenéjére. 

22:26
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Tőlük díjat kapni, önmagában megtiszteltetés

Az év legszebb gólját szerző játékosnak két korább csatárlegenda, Dunai Antal és Fazekas László adja át a - maradjunk most már Kamut Jenő szóhasználatánál - vázát, Sigér Dávidnak. A két ősújpesti legenda nem könnyen adta át a díjat a Ferencváros középpályásának - persze csak tréfáltak.

"Az M4 Sport riportere azt mondta tíz napja, hogy egy éve még biztosan nem gondoltam volna, hogy itt leszek. Az igazság az, hogy még álmomban sem gondoltam volna, hogy valaha itt állhatok" – mondta a fiatal játékos, majd megköszönte mindenkinek, aki hitt benne, a családjának, a párjának, és a Ferencvárosnak, kiváltva ezzel a két legenda újabb "rosszallását". 

22:29
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

A helyzet most már fokozódik

Mert mindjárt kiderül, hogy ki lesz az év edzője!

Bánhidi Ákos, Csang Csing Lina (férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó)
Golovin Vlagyimir (junior női kézilabda-válogatott)
Sike András (a kötöttfogású birkózószakág szövetségi kapitánya)

Nem rossz névsor.

Bánhidi Ákos megadta az érkezés módját Forrás: Zsigmond Laszlo/Zsigmond Laszlo Laszlo.Zsigmond@Gmai
22:31
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Olimpiai arany mellé év edzője díj

Polgár Judit és Rátgéber László adta a díjat, méghozzá a Phjongcshangban a magyar sport első téli olimpiai aranyérmét szerző férfi váltó két edzőjének, Csang Csing Linának és Bánhidi Ákosnak!

"Őszintén örülök és nagyon meg vagyok tisztelve. De ez a díj nem csak az enyém, hanem mindenkiért, aki mellettünk állt, ezért szeretném mindannyiuknak megköszönni" – mondta Lina.

"Úristen, 200 a pulzusom, nagyon meleg van itt, és életemben először van rajtam csokornyakkendő. Nem szeretnék jó edző lenni, hanem szerencsés edző szeretnék lenni, mondta egy kanadai kollégám, és én szerencsés vagyok, mert olyan sportolókkal dolgozhatok, mint az itt ülő fiúk, olyan kolléganővel, mint, aki itt áll mellettem, és a Magyar Országos Korcsolyázószövetséggel, akik hagynak minket dolgozni. És persze köszönöm a családomnak, akik támogatják azt az életmódot, amivel ez a munka jár – mondta el Bánhidi Ákos, sikeres munkát kívánva az összes magyar edzőnek.

22:32
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

A győztes győri kézislányok

Az év csapata a klasszikus csapatsportokban kategória győztese, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata Forrás: MTI/Illyés Tibor
22:32
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Nem lehet betelni az év góljával

22:40
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Az év fogyatékos férfi sportolója

Ebből a trióból kellett választaniuk a sportújságíróknak: 

Gelencsér Róbert, háromszoros Európa-bajnok atléta,
Mihálovits Tamás, négyszeres Európa-bajnok
Osváth Richárd, Eb-ezüstérmes kerekesszékes vívó

A győztes végül Gelencsér Róbert lett, akit vesebetegként eltiltottak a sportról, de, akinek a szervátültetés új életet adott, mondta el a győztes köszönő beszédében.

22:41
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Ezt a díjat vihetik haza a győztesek

Az Év Sportolója-díj Forrás: Cseh_Peter Csezarefoto
22:44
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Következik az év férfi labdarúgója

Gulácsi Péter, a magyar válogatott és az RB Leipzig kapusa, Juhász Roland, a MOL Vidi FC-vel az Európa-liga csoportkörébe jutó védő, valamint a válogatott és a Hoffenheim csatára, Szalai Ádám neve szerepel a jelöltek listáján.

22:47
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Nincs most nála jobb futballista

A háromszoros BL-győztes, négyszeres német bajnok, a német válogatottal Európa-bajnok Nadine Kessler adja át a díjat, aki előbb megdicséri wolfsburgi csapattársát, Jakabfi Zsanettet, majd megígéri, hogy májusban visszatér klubjával a BL-döntőre. Ezután pedig remek kiejtéssel felolvassa Gulácsi Péter nevét, aki helyett édesapja veszi át a díjat, majd meg is köszöni azt fia nevében.

22:49
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Nem bácsi, hanem Bácsi!

Bácsi Péter jött, látott és lehet, hogy újra győzni fog Forrás: Zsigmond Laszlo/Zsigmond Laszlo Laszlo.Zsigmond@Gmai
22:51
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Öltönyéről ismerni meg a bajnokot

Met a Liu testvérek nem fognak egy szimpla fekete öltönyben megjelenni egy ilyen eseményen! Liu Shaoang mutatja az utat:

Így néz ki egy úr, amikor díjra vár Forrás: Zsigmond Laszlo/Zsigmond Laszlo Laszlo.Zsigmond@Gmai
22:51
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Hosszú Katinka beragyogja az estét

Hosszú Katinka a legnagyobb esélyes az év női sportolója díjra Forrás: copyright by TSH photo/Tsh Photo
22:52
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

A színpadon egy újabb sztár

Ezúttal a könnyűzene világából: Molnár Ferenc Caramel egy Budapestről szóló dallal kápráztatja el a hallgatóságot.

22:53
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Bánhidi Ákos és Csang Csing Lina

Budapest, 2019. február 14. Csang Csing Lina és Bánhidi Ákos, a férfi és női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó edzői, miután átvették az év edzője díjat az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2019. február 14-én. MTI/Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor
22:54
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Ez lesz az egyik legizgalmasabb verseny

Ki lesz az év női sportolója? Mert 2018-ban mindannyian nagyon odatették magukat:

Babos Tímea (Australian Open-győztes teniszező)
Hosszú Katinka (Négyszeres Európa-bajnok úszó)
Kozák Danuta (háromszoros világbajnok kajakos)

22:57
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Nem nyert Hosszú Katinka!

A díjat Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár és Csisztu Zsuzsanna, az MSÚSZ alelnöke adta át Kozák Danutának!

22:59
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Ezt a ziccert nem lehetett kihagyni

"Sportolóként nap mint nap azért edzem, hogy a legjobbamat nyújtsam. A díjakkal ez másként van, mert nem nagyon szoktam nyerni, most viszont nagyon büszke vagyok, mert nem sokan mondhatják el magukról, hogy megelőzték Hosszú Katinkát" – ütöttel le a magas labdát Kozák Danuta.

23:03
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Jöjjön az év fogyatékos női sportolója

A jelöltek:
Ekler Luca (paraatléta)
Gyurkó Alexandra (szervátültetett úszó)
Pap Bianka (paraúszó)

A díjat Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, és a háromszoros paralimpiai bajnok úszó, Vereczkei Zsolt adta át Gyurkó Alexandrának.

"Hatalmas dolog, hogy három év után újra itt állhatok. Ami nem történhetett volna meg, ha nem lennének csodálatos szülei, testvéreim, sporttársaim, és nem feledkezhetek meg arról, hogy Herend városa is mindig mellettem állt" – mondta el a győztes.

23:10
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Egy újpesti és egy Vasas-legende után egy fradistán a sor

Az MLSZ életműdíját Vági Márton, az MLSZ főtitkára és Gera Zoltán adta át. Göröcs János és Mészöly Kálmán után a Ferencváros 81 éves legendája, Rákosi Gyula kapja az elismerést!

"Köszönöm a Jóistennek, hogy több mint nyolcvan évet élhettem itt Magyarországon. Köszönöm azoknak, aki rám szavaztak, magam sem tudom, hogy miért. Amikor játszottam, mindig voltak körülöttem jobbak, de azért rám is jutott a napsütésből. Gratulálok a mai jelölteknek és győzteseknek, és mindenkinek nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok" – mondta Rákosi Gyula.

23:19
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

A lista, amire világbajnokok sem fértek fel

Az év férfi egyéni sportolója-díj három jelöltje:
a Budapesten világbajnoki címet nyerő kötöttfogású birkózó, Bácsi Péter
az ATP-tornagyőztes teniszező, Fucsovics Márton
a váltóval olimpiai bajnok, Liu Shaolin Sándor

23:21
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Egy polgármester és egy legenda

2018 legjobb magyar férfi sportolójának Tarlós István, Budapest főpolgármestere, és a kilencszeres olimpiai bajnok amerikai atléta, Carl Lewis adja át a díjat. 

"Különleges érzés, hogy itt lehetek. Különleges hely számomra Budapest, hiszen az 1984-es olimpia után ide jöttem először, és mindig nagy öröm látni, hogy milyen sokat fejlődött a város. Harmadszor vagyok itt, és mindig nagy örömmel jövök" – mondta el a színpadon Carl Lewis, akinek feltett szándéka, hogy edzőként itt lesz a 2023-as budapesti világbajnokságon, és hajóval közelíti meg a világverseny helyszínét.

23:28
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Ilyen sem nagyon volt még Magyarországon!

Egy téli sportoló lett az év legjobbja, a díjat ugynais Liu Shaolin Sándor kapja!

"Úristen, de sokan vannak – mondta Liu Shaolin Sándor, aki első téli sportolóként vehette át a díjat. – Nem fogok sokat beszélni, mert már eleget ültem, és Ádónak is megígértem, hogy ezúttal rövidebben beszélek, mint szoktam. Gratulálok Bácsi Péternek, aki hazai közönség előtt nyert világbajnokságot, én nem tudtam volna megcsinálni, azt, amit ő" – mondta Shaolin, köszönetét fejezve ki nagymamájának, aki  megmutatta, hogy kell áldozatot hozni azért, hogy az ember elérhesse a céljait.

23:35
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Az MSÚSZ életműdíját kapja

Naná, hogy a 40 éve veretlenül világbajnoki címet nyerő férfi pingpongosok, azaz Gergely Gábor, Jónyer István és Klampár Tibor!

"Sokan ülnek itt olyanok, akik még sem születtek negyven éve – kezdte a csapat rangidőse, Jónyer István, aki szerint egy-két világbajnoki cím benne maradt a trióban, és különösen sajnálja, hogy nem tudtak olimpiát nyerni, mivel akkor még nem szerepelt a programban a sportág. 

Ugyanezt mondta Klampár Tibor is, hozzátéve, "nagyon sajnálom, hogy folyton eltiltottak, ráadásul igazságtalanul. És minél többet beszéltem, annál hosszabb időre tiltottak el."

"Én saját magunknak köszönöm meg, hogy rengeteg munkával elérhettük ezeket a sikereket. És még valakinek járna a díj, aki nem lehet itt velünk, Berczik Zoltánnak" – mondta Gergely Gábor, megemlékezve a csapat legendás edzőjéről. 

23:44
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Jöjjön az este utolsó díja

Az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye)
Az Európa-bajnok férfi kardválogatott
Az olimpiai bajnok férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó
A világbajnok női kajak négyes

23:48
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Egy elnök és egy bajnok a színpadon

A díjat az MSÚSZ elnöke, Szöllősi György és Hunyady Emese, osztrák színekben olimpiai és világbajnok magyar származású gyorskorcsolyázó adja át. 

Valószínű, hogy senki nem lepődött meg: a győztes Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor, azaz a férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó!

23:50
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

A béka ülepe alól a világ tetejére

"Nem készültem beszéddel, mert azt hittem, Sanyi fog beszélni, úgyhogy köszönet azért, hogy ő is nyert egy díjat, így én is beszélhetek. Ez egy nagyon nagy csapat munkájának az eredménye, akik már akkor azért dolgoztak, hogy ez megszülethessen, amikor ez a sportág még a béka segge alatt volt. Mondjuk, Ádóra sokat kellett várnom, mire felnőtt, de a lényeg, hogy együtt elérhettük ezt a sikert. Köszönjük a vázát!" – mondta az est egyik legjobb beszédét, Knoch Viktor. 

23:54
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

A Himnusz eléneklésével zárul az este

Kovács Kati, Rúzsa Magdi, Puskás Peti, Molnár Ferenc Caramel és a Nemzeti Színház művésze, Bakos-Kiss Gábor előadásában, hárfa kísérettel.

23:56
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Fucsovics üzent a legyőzőjének

23:59
2019. február 14.
Vágólapra másolva!

Köszönjük a figyelmüket!

Ennyi volt mára élő közvetítésünk! Jó éjszakát kívánunk!