Tovább erősödik a Liverpool

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
A Los Angeles Kings vezet a Stanley-kupa döntőjében, nehezen nyert Elefántcsontpart és Chile, az olaszok Luxemburg ellen blamálták magukat a vb előtt. David Villa a New York City FC előtt Ausztráliában játszik, Stramaccioni lesz az Udinese vezetőedzője. Platini szerint új választás dönthet a katari vb-ről. Kövesse velünk a csütörtöki sporthíreket percről percre.
10:54
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Nadal könnyedén verte Ferrert

A tavalyi döntő párosítása ezúttal már a legjobb nyolc között létrejött a férfiak között: a spanyol Rafael Nadal ahogy egy éve, úgy szerdán is könnyedén múlta felül honfitársát, David Ferrert a francia nyílt teniszbajnokságon. A világelső Nadal ugyan az első játszmát elbukta, de aztán a meccs hátralévő részében mindössze öt játékot vesztett, így összességében simán búcsúztatta az ötödik helyen kiemelt riválisát. Nadal elődöntős riválisa a brit Andy Murray lesz, aki ötszettes mérkőzésen a francia Gäel Monfilst búcsúztatta.

Eredmények:
férfi negyeddöntő:
Nadal (spanyol, 1.)-Ferrer (spanyol, 5.) 4:6, 6:4, 6:0, 6:1
Murray (brit, 7.)-Monfils (francia) 6:4, 6:1, 4:6, 1:6, 6:0
Az elődöntőben: Djokovic (szerb, 2.)-Gulbis (lett, 18.), Nadal-Murray

10:55
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

220 milliót ér a spanyolok címvédése

A spanyol szövetség megállapodott a válogatott játékosaival, hogy a 23 fős keret valamennyi tagja 720 ezer eurót (220 millió forintot) kap, amennyiben az együttes megvédi címét a jövő hét csütörtökön kezdődő brazíliai világbajnokságon. Ez az összeg 120 ezerrel több, mint amennyit négy éve kaptak a spanyol futballisták az ország történetének első vb-diadaláért. Ezúttal a fináléért 360, míg az elődöntőért 180 ezer euró ütheti a játékosok markát. Gerard Pique, a csapat védője úgy fogalmazott, Spanyolország egyértelműen a torna favoritjai közé tartozik, de nem egyedüliként. A legnagyobb riválisok között Brazíliát, Argentínát és Németországot említette. A spanyolok a csoportkörben Chilével, Ausztráliával és a négy éve ezüstérmes Hollandiával találkoznak.

11:06
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Élő sportközvetítések

A csütörtöki élő sportközvetítések a hazai televíziókban:

június 5., csütörtök:

Sport 2
13.30: Lósport, futam
21.00: Autósport, Szardínia-rali, 1. nap

Eurosport
15.00: Tenisz, Roland Garros, Párizs, női elődöntő

Eurosport 2
12.00 és 16.00: Tenisz, Roland Garros, Párizs, férfi páros elődöntő

Digisport 1
18.10: Vízilabda, női felkészülési mérkőzés, Magyarország-Hollandia, Margitsziget
20.00: Atlétika, Gyémánt Liga, Róma

11:09
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Vezet a Los Angeles Kings

Hosszabbítás után a kétgólos hátrányból felálló Los Angeles Kings 3-2-re nyert a vendég New York Rangers ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa-döntőjének első mérkőzésén. A győztes gólt Justin Williams ütötte a 65. percben. Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc következő felvonását magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezik Los Angelesben.

Stanley Kupa, döntő, 1. mérkőzés:
Los Angeles Kings-New York Rangers 3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 1-0), hosszabbítás után
gól: Clifford (18.), Doughty (27.), Williams (65.), illetve Pouliot (14.), Hagelin (16.)

Nagy lendülettel kezdett a 2012-ben bajnok hazai együttes, ám a nyomás nem hozott gólt. Sőt, egy kiugrás után Pouliot lőtt a jobb felső sarokba. Kisvártatva emberelőnyhöz is jutott a Kings, azonban Hagelin lekorcsolyázta a teljes védelmet, kísérletét Quick védte, azonban a segíteni igyekvő védőről, Vojnovról bepattant a pakk. Rákapcsolt a Los Angeles, és két perc múlva szépített: Carter centerezését Clifford éles szögből vágta a léc alá. A második harmadban is inkább a hazaiak irányítottak, és egy szép cselsorozat végén a hátvéd Doughty egyenlített. A folytatásban szinte felborult a pálya, a harmadik játékrészben 20-3-ra nyerte a kapura lövést a Kings. Ekkor a Rangers kapusa, Lundqvist tartotta a lelket a többiekben. A záró percben mégis megnyerhette volna a meccset a New York-i brigád: a szélvész gyors Hagelin emberhátrányban lépett ki, a bal felső sarokra tartó lövését Quick védte bravúrral.
A hosszabbítás 5. percében a letámadott Girardi elveszítette egyensúlyát, a saját harmadában elveszítette a korongot, majd Williams higgadtan a jobb felső sarokba emelt. Ezzel nyerte meg a finálé nyitó felvonását a Kings.

11:28
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Gyenge olasz főpróba

Az Európa-bajnoki ezüstérmes olasz labdarúgó-válogatott gyenge világbajnoki főpróbát tartott szerdán, ugyanis 1-1-es döntetlent játszott Luxemburggal barátságos mérkőzésen.

A szintén a jövő hét csütörtökön kezdődő brazíliai tornára készülő hollandok és algériai győztek. Előbbi Walest múlta felül két góllal, míg utóbbi a szeptembertől a magyarokkal azonos Eb-selejtezőcsoportban szereplő Romániát. Az egyaránt vb-résztvevő Ecuador és Anglia Miamiban rendezett összecsapása 2-2-es döntetlennel zárult, a találkozót mindkét csapat tíz emberrel fejezte be egy-egy kiállítás miatt.

Eredmények:
Algéria-Románia 2-1 (1-1)
Hollandia-Wales 2-0 (1-0)
Olaszország-Luxemburg 1-1 (1-0)
Ecuador-Anglia 2-2 (1-1)

11:30
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Nehezen nyert Elefántcsontpart és Chile

Az elefántcsontparti és a chilei labdarúgó-válogatott nehezen, míg az argentin és az uruguayi csapat könnyedén nyert világbajnoki felkészülési mérkőzésen szerdán. Az elefántcsontpartiak már 2-0-ra vezettek Gervinho és Didier Drogba góljával az első félidő után Salvador ellen a texasi Friscóban, de a vége csak 2-1 lett. A szintén az egy hét múlva kezdődő brazíliai vb-re készülő chileiek csak a hajrában tudtak eredményesek lenni az északírek ellen: Eduardo Vargas a 79., Mauricio Pinilla a 82. percben talált be. Az argentinok 3-0-ra verték Trinidad és Tobago együttesét Buenos Airesben, Rodrigo Palacio a 45., Javier Mascherano az 50., Maxi Rodriguez pedig a 64. percben szerzett gólt.

Az uruguayiak a szlovéneket győzték le Montevideóban 2-0-ra Edinson Cavani (37.) és Christian Stuani (75.) révén.

Eredmények:
Argentína - Trinidad és Tobago 3-0 (1-0)
Chile - Észak-Írország 2-0 (0-0)
Elefántcsontpart-Salvador 2-1 (2-0)
Uruguay-Szlovénia 2-0 (1-0)

11:31
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

David Villa Ausztráliában folytatja

Ausztráliában játszik három hónapot, mielőtt az észak-amerikai profiligához (MLS) jövőre újoncként csatlakozó New York City FC-ben folytatná pályafutását David Villa, a spanyolok világ- és Európa-bajnok labdarúgója. A 32 éves csatár a korábban Melbourne Heart néven ismert Melbourne Cityt erősíti majd az ősszel, amely sereghajtóként zárt a tízcsapatos ausztrál bajnokságban.

Villa a folytatásban három idényt tölt majd el a New York City FC-nél, amelynek ugyanaz a tulajdonosa, mint a Manchester Citynek és a Melbourne Citynek. A spanyol válogatottól a jövő csütörtökön kezdődő brazíliai vb után elköszönő játékos a legutóbbi bajnoki szezonban 13 gólt szerzett, az Atlético Madriddal megnyerte a bajnokságot, a Bajnokok Ligájában pedig döntőbe jutott. Korábban a Real Zaragozában, a Valenciában és az FC Barcelonában szerepelt, utóbbival BL-t is nyert.

11:34
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Stramaccioni lesz az Udinese vezetőedzője

Andrea Stramaccioni lesz júliustól az olasz labdarúgó-bajnokságban legutóbb 13. Udinese vezetőedzője. A klub szerda esti bejelentése szerint az Internazionale korábbi szakvezetője kétéves szerződést ír alá. A 38 esztendős Stramaccioni Francesco Guidolint váltja az Udinese kispadján. Utóbbi edző négy év után, két héttel ezelőtt távozott, s a továbbiakban szakmai ellenőre lesz a Pozzo család tulajdonában álló egyesületeknek, így az Udinesének, az angol másodosztályú Watfordnak, valamint a spanyol élvonalbeli Granadának.

12:02
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Sterling eladja a Clipperst

Donald Sterling, a Los Angeles Clippers kosárlabdacsapatának tulajdonosa szerdán beleegyezett a klub eladásába, és úgy döntött, visszavonja keresetét az észak-amerikai liga (NBA) ellen. A rasszista megnyilvánulásaiért az NBA-meccsekről örökre kitiltott üzletember felesége már a múlt héten jelezte, hogy kétmilliárd dollárért eladja Steve Balmernek, a Microsoft korábbi vezérigazgatójának a Clipperst, ám férje eddig nem volt hajlandó ebbe belemenni, sőt, a múlt héten egymilliárd dollár kártérítést követelve beperelte a ligát. Sterling ügyvédje szerdán este jelentette be, hogy ügyfele meggondolta magát, és rábólint az üzletre, s egyúttal eláll az NBA ellen indított pertől.

A 80 éves klubtulajdonos körüli botrány április végén robbant ki, amikor a TMZ portál nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen ő hallható, amint - többek között - azt mondja barátnőjének, hogy ne vigyen feketéket a csapata meccseire. A rasszista megnyilvánulás óriási vihart kavart az Egyesült Államokban, az NBA illetékes testülete néhány nappal később örökre kitiltotta a rendezvényeiről a tulajdonost, egyben a legsúlyosabb, 2,5 millió dolláros (558 millió forint) bírságot szabta ki rá.

A csapatot 33 éve birtokló üzletember akkor megtagadta a bírság kifizetését, egyúttal jelezte, jogi útra tereli az ügyet, ha megpróbálják rákényszeríteni a klub eladására. Sokáig csak ügyvédei szólaltak meg a nyilvánosság előtt, ám két hete Sterling nyilatkozott a CNN televíziónak. Az interjú során elnézést kért "szörnyű hibájáért", ugyanakkor utalt rá, hogy csapdába csalták, a média direkt hozta kínos helyzetbe. Sterling a beszélgetés során az őt élesen kritizáló legendás játékost, Magic Johnsont is sértegette azt hangoztatva, hogy rossz példa a gyerekek számára, mert nemi betegségben szenved, HIV-vírushordozó, és a hozzá hasonló feketék nagyon keveset tesznek a többi színes bőrű emberért.

12:15
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Oxlade-Chamberlain sérülése aggasztó

Roy Hodgson, a jövő csütörtökön kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokságra készülő angol válogatott szövetségi kapitánya azt reméli, hogy nem súlyos a sérülése Alex Oxlade-Chamberlainnek, az együttes csatárának. Az Arsenal 20 éves játékosa az Ecuador elleni 2-2-es döntetlennel zárult szerdai felkészülési találkozón szenvedett térdsérülést.

"Nagyon remélem, hogy nem komoly a baj, rendkívüli csapás lenne a számunkra, ha nem játszhatna a vb-n" - mondta Hodgson, s hozzátette, az Ecuador elleni meccsen úgy látta, hogy Oxlade-Chamberlain kiváló formában van. A szélsőként és középpályásként is bevethető futballista Carlos Gruezo szabálytalansága nyomán sérült meg, és bár saját lábán hagyta el a stadiont, Hodgson attól fél, hogy a játékos jobb térdében a szalagok is károsodtak. Az angolok szombaton Honduras ellen játsszák utolsó felkészülési meccsüket, ezen Oxlade-Chamberlainen kívül az Ecuador elleni találkozón kiállított Raheem Sterling sem léphet pályára. Anglia a vb-n Olaszországgal, Uruguayjal és Costa Ricával szerepel azonos csoportban.

12:21
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

A cigányválogatott legyőzte a svájci gárdistákat

A Vatikánhoz közeli római sportpályán mérte össze erejét a magyar cigánylabdarúgó-válogatott és a svájci gárdisták csapata szerda este. A mérkőzésen, amelynek mezét Ferenc pápa is megkapta, 9-3-ra győzött a magyar csapat. "A magyar cigányválogatott játékosai harmadik alkalommal léptek pályára a svájci gárdisták ellen" - mondta el Mezei István, a csapat menedzsere az MTI-nek szerda este.

"Rúgd el magadtól az intoleranciát!" - címmel adott hírt a mérkőzésről a L'Osservatore Romano szentszéki napilap. "Ennek a találkozónak erkölcsi üzenete van a népek és az egyház felé is: az, hogy figyeljenek ránk és tiszteljenek bennünket!" - hangoztatta a Vatikáni Rádió magyar adásának adott interjúban Mezei István. 

12:45
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Négy magyar érem a női ökölvívó Eb-n

Nagy Tímea, Szatmári Petra és Kovács Mária után Ancsin Katalin is bejutott az elődöntőbe a Bukarestben zajló női ökölvívó Európa-bajnokságon, amelyen így már biztosan négy érmet szerez a magyar csapat.

A szövetség honlapja szerint a szerda esti negyeddöntős programban Ancsin a török Elif Nur Caskin ellen lépett ringbe, és 2:0-ra győzött. Mellette még hárman voltak érdekeltek a programban: Barankai Virginia (48 kg) török, Nagy Kornélia Kitti (57 kg) ukrán, Nagy Bianka (64 kg) lengyel ellenféltől kapott ki.
A pénteki elődöntőkben Ancsin a bolgár Sztojka Petrova, a 75 kilogrammos Nagy Tímea a holland Fontijn Nouchka, a 81 kilogrammban érdekelt Szatmári Petra az ukrán Lilia Durnyeva, a +81 kilogrammos kategóriában bokszoló Kovács Mária pedig a török Emine Bozduman ellen lép majd szorítóba.

14:01
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Két helyet rontott a magyar válogatott

A magyar válogatott két helyet rontva 47. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb, csütörtökön nyilvánosságra hozott világranglistáján, melyet változatlanul az Európa- és világbajnok spanyolok vezetnek. A 2016-os franciaországi Eb selejtező-sorozatában a magyarokkal egy csoportban szereplő csapatok közül a görög két helyet rontva a 12., a román pedig hármat javítva a 29. A finnek a 61., az északírek a 90., a feröeriek pedig a 171. helyen állnak. Az élmezőnyben az egy hét múlva kezdődő vb-nek otthont adó Brazília csapata feljött a harmadik helyre, de javított Argentína és Svájc is, előbbi ötödik, utóbbi hatodik a listán. A kolumbiaiak három helyet rontva lecsúsztak a nyolcadik pozícióba, míg az angolok feljöttek a tizedik helyre.

A legfrissebb FIFA-ranglista (zárójelben az előző helyezés):

1. (1.) Spanyolország 1485 pont
2. (2.) Németország 1300
3. (4.) Brazília 1242
4. (3.) Portugália 1189
5. (7.) Argentína 1175
6. (8.) Svájc 1149
7. (6.) Uruguay 1147
8. (5.) Kolumbia 1137
9. (9.) Olaszország 1104
10. (11.) Anglia 1090
...12. (10.) Görögország 1064
...29. (32.) Románia 761
...47. (45.) MAGYARORSZÁG 624
...61. (52.) Finnország 532
...90. (84.) Észak-Írország 381
...171. (164.) Feröer-szigetek 89

14:02
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Tizenkét érmet nyertek a karatésok

Tizenkét éremmel tértek haza az azerbajdzsáni sinkyokusin Európa-bajnokságról a magyar karatésok.

"Kiemelkedő sikert értünk el. Versenyzőink jó formában küzdve a felnőtt korcsoportban két aranyat és négy bronzot szereztek, míg a junioroknál hat bronz került a mieink gyűjteményébe" - számolt be az MTI-nek a visszaérkezést követően Kalmár Árpád, a Magyar Karate Szakszövetség főtitkára csütörtökön.
A legjobban a bakui kontinensviadalon Kovács Mónika és Szepesi Csenge teljesített, előbbi formagyakorlatban, utóbbi küzdelemben lett Eb-győztes, ráadásul Szepesi a legharcosabb versenyzőnek járó különdíjat is kiérdemelte.

A magyar dobogósok, felnőttek:
nők:
55 kg: 3. Szabó Zsófia (Jászberényi Yakuzák SE)
65 kg: 3. Körmöndi Lídia (Victory)
+65 kg: 1. Szepesi Csenge (Sopron)
férfiak:
70 kg: 3. Rózsa Gábor (Fight Team)
formagyakorlat:
női: 1. Kovács Mónika (ARSC)
férfi: 3. Tóth Attila (Abasár-Tekeres SE)
juniorok, küzdelem:
nők:
55 kg: 3. Németh Veronika (Castrum SC)
60 kg: 3. Seregély Gyöngyi (Rakurai)
férfiak:
65 kg: 3. Karczub Zalán (Nyirbátor)
70 kg: 3. Szűcs Péter (Shogun SE)
75 kg: 3. Rétfalvi Tamás (Kisvárda) és Ludszky Zsolt (Várpalota)

14:05
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Új választás dönthet a katari vb-ről

Az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA) vezető Michel Platini szerint ha bebizonyosodnak a Katar elleni korrupciós vádak, akkor meg kell ismételni a 2022-es világbajnokság helyszínkijelölő szavazását.

"Fenntartom a véleményemet, hogy jó döntés született, de ha igazak a vádak, akkor meg kell büntetni a vétkeseket, és újabb szavazásra lesz szükség" - nyilatkozta a francia sportdiplomata a L'Equipe sportnapilapnak.

A Sunday Times brit hetilap vasárnap közölte: egyértelmű bizonyítékok kerültek elő arról, hogy Katar egykori legmagasabb rangú sportvezetője, Mohamed bin Hammam kenőpénzekkel "megvásárolta" hazája számára a 2022-es vb rendezési jogát. A feltáró riport szerint Hammam, az ázsiai konföderáció (AFC) volt elnöke, a FIFA egykori alelnöke - akit korrupciógyanús ügyeiért a nemzetközi szövetség (FIFA) már korábban eltiltással sújtott - titkos pénzalapokból több mint ötmillió dollárt fizetett elsősorban afrikai futballszövetségek vezetőinek a katari pályázat támogatásáért. Sajtóértesülések szerint Platini a szavazás előtt titokban találkozott Bin Hammammal, ő azonban visszautasította ezt a feltevést: "Egyszerű munkareggeli volt. A 15 év alatt tízezerszer láttam ezt a kollégát, miért találkoztunk volna titokban?"

Ami a FIFA-elnöki ambícióit illeti, Platini közölte, a brazíliai vb után jelenti be, hogy megküzd-e jövő májusban a szervezetet 1998 óta irányító Joseph Blatterrel.

14:19
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Prandelli nem aggódik

Cesare Prandelli olasz szövetségi kapitány nem lát okot az aggodalomra, annak ellenére sem, hogy csapata szerdán csak 1-1-es döntetlent játszott Luxemburg válogatottja ellen a brazíliai labdarúgó-világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén. A kínos döntetlen után a szakvezető meglepően nyugodt volt a sajtótájékoztatón, melyen azt hangsúlyozta, az eredmény sokadlagos egy ilyen mérkőzésen.

"Nem láttam semmi olyat, amiért aggódnom kellene, éppen ellenkezőleg" - mondta a nemzeti együttessel két éve Európa-bajnoki ezüstérmes szakember. - "Most nem az eredményről, vagy a meccsen nyújtott teljesítményről kell beszélni, a játékosok fizikai állapota a legfontosabb, márpedig a futballistáim kitűnő állapotban vannak."

Prandelli elismerte, hogy még nem elég élesek játékosai, ám a felkészülés lényege, hogy Brazíliában legyenek a legjobb formában. "Pszichológiai szempontból egy világbajnokságra készülő együttes tagjai csak túl akarnak lenni az ilyen meccseken. Nem igazán ütköztünk, s alapjában véve nem volt meg a tűz, a győzni akarás a játékosokban" - összegezte a döntetlen okait a kapitány. Az olasz keret csütörtökön utazik Brazíliába, ahol jövő szombaton Manausban játssza Anglia ellen első csoportmérkőzését.

14:33
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Az év válogatott eseménye következik

Az év legfontosabb válogatott eseményének tartja Mocsai Lajos szövetségi kapitány a szlovénok elleni világbajnoki selejtezős párharcot. A szakvezető a magyar szövetség (MKSZ) honlapjának a veszprémi edzőtáborban elmondta: a vb-re való kijutás 70-80 százalékban befolyásolja a további, olimpiáig vezető utat, éppen ezért nagyon fontos, hogy a csapat sikerrel vegye a selejtezőt, és ott legyen a 2015-ös katari vb-n. Hozzátette: az EHF Kupa-győztes szegedi és a Bajnokok Ligája négyes döntőjében negyedik veszprémi játékosok a klubérdekeknek maximálisan eleget tettek, most pedig motiváltan várják, hogy a válogatottban is helyt álljanak.

A világbajnoki negyedik szlovénokkal kapcsolatban kiemelte: a felkészülés során magabiztosan játszottak.
A veszprémi Nagy László - ugyancsak a magyar szövetség honlapján - elmondta: nincs idő búslakodni, szomorkodni a hétvégi, kölni Bajnokok Ligája négyes döntő után, hanem előre kell nézni, hiszen két fontos mérkőzés vár a csapatra. "Biztos vagyok benne, hogy mentálisan és fizikálisan is százszázalékos állapotban leszünk vasárnapra. Jó teljesítmény kell, hogy a szlovénokon túljussunk" - mondta Nagy.
Vetési Iván, az MKSZ elnöke jelezte: egyértelmű az elvárás, ki kell jutni a vb-re.

"Nem kaptunk könnyű ellenfelet. A párharc azért bír különös jelentőséggel, mert nem a közeli jövőt, hanem a válogatott helyét középtávon határozza meg" - mondta Vetési. Hangsúlyozta, fontos a katari vb-szereplés, mert a 2016-os Eb-ről már nagyon nehéz lesz majd olimpiai selejtezős kvótát, vagy aranyéremmel direkt olimpia indulási jogot szerezni.

Az első találkozóra vasárnap Veszprémben 14.30-kor, a visszavágóra június 15-én Velenjében 18 órakor kerül sor. A két csapat eddig 22-szer találkozott, tízszer a magyarok, 11-szer a szlovénok nyertek, és volt egy döntetlen is.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Balatonfüred), Tatai Péter (Pick Szeged)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya)
jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Balogh Zsolt (Pick Szeged), Nagy László (MKB-MVM Veszprém)
irányítók: Császár Gábor (PSG Handball), Lékai Máté (Celje)
beállók: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
balátlövők: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Ilyés Ferenc (Pick Szeged), Putics Barna (VfL Gummersbach), Zdolik Bence (Balatonfüred)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös)

15:27
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Can a Liverpoolé

Emre Can a Bayer Leverkusenből a Liverpoolba igazol. A 20 éves, korosztályos német válogatott középpályás szerződése 2017 júliusáig szólt Németországban, ám ő az egyik záradékot kihasználva az angol bajnoki ezüstérmes klubot választotta. Angol lapok szerint a Liverpool 12 millió eurót fizetett Canért, aki korábban a Bayern Münchenben is szerepelt.

15:43
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Megdöntötték Talmácsiék rekordját

A gyorsaságimotoros-vb 66 éves történetének legszorosabb befutóját hozta a hétvégi Olasz GP Moto3-as futama. A győztes Romano Fenati egy századmásodperccel előzte meg az utána holtversenyben második Isaac Vinalest és Alex Rinst. Az utóbbi két motoros ezredre pontosan ugyanolyan idővel ért célba, 39:46.266 perccel a start után. A dobogó második fokára Vinales állhatott, mert jobb leggyorsabb kört ment Rinsénél. A korábbi rekordot a Simone Corsi, Talmácsi Gábor, Pol Espargaro trio tartotta, 36 ezredmásodperccel.

15:53
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Csak a Chelsea-nek kellhet Fabregas

Cesc Fabregas, a Barcelona labdarúgója szívesen visszatérne a Premier League-be, klubja 30 millió fontos vételárat jelölt meg tárgyalási alapnak. Az Arsenal, a Liverpool és a Manchester City nem kíván élni a lehetőséggel, és egyelőre úgy tűnik, hogy a Manchester Unitedhez kinevezett Louis van Gaal sem számít rá. Ezzel a középpályás lehetőségei egy csapatra, a Chelsea-re szűkültek.

A Chelsea-nél olyan nagy munkabírású középpályást keresnek a távozó Frank Lampard helyére, aki gólokat is képes szerezni. Fabregas ugyan alkalmas lehet a szerepre, ugyanakkor Mourinho elsősorban az Atlético Madrid fiatal játékosát, Kokét szeretné megszerezni. Ő viszont jóval kevésbé mozdítható jelenlegi klubjától, mint Fabregas.

Mourinho hezitálásában az is szerepet játszik, hogy Fabregasszal nem felhőtlen a kapcsolata. A portugál edző idén januárban nyilatkozta, hogy szerinte évek óta nem volt ilyen gyenge a Barcelona, ezért várhatóan semmilyen trófeát nem nyernek majd a szezonban. Mikor Fabregastól a spanyol újságírók megkérdezték, mit gondol erről, csak annyit mondott: "Mourinho kussoljon!", és az esetet a Guardian információi alapján a Chelsea menedzsere nem felejtette el.

16:12
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

400 millió a BVSC pólósainak

Két éven át évi kétszáz millió forinttal támogatnák a BVSC pólósait a Wáberer György érdekeltségébe tartozó vállalkozások.

16:18
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Három pontot érne az albánverés?

Lovrencsics Gergő szerint az a "nagyon nagy lényeg," hogy sikerült begyűjteni a három pontot az albánok elleni barátságos meccsen.

16:32
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Így kapták el a Dzsudzsák-mezes Jimmy Jumpot

16:46
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Újra lenne világkupa

A tervek szerint 2016 szeptemberében ismét megrendeznék a jégkorongozók világkupáját. Többek között erről tárgyalt az észak-amerikai profiliga (NHL) vezérkara, valamint a játékosokat tömörítő érdekvédelmi szervezet (NHLPA) a Stanley Kupa-döntő első, Los Angeles-i találkozója előtt. A vk-t utoljára 2004-ben rendezték meg Európában és Észak-Amerikában, erőssége pedig az olimpiai tornával vetekedett. Ráadásul a klubtulajdonosok is jobban szeretik a szeptemberi időpont miatt, mert nem kell leállítani a bajnokságot, mint az ötkarikás játékok idején. Így aztán tényleg a legerősebb válogatottak állhatnak ki, ami a világbajnokságokra nem igaz, hiszen a májusi időszakban javában tart az NHL rájátszása.

Gary Bettman, az NHL elsőszámú vezetője elmondta: nagyon jól állnak a tárgyalások a vk-t illetően, ugyanakkor az NHL-es sztárok 2018-as olimpiai szerepléséről még nem esett szó. A pjongcsangi rendezés miatt sok tulajdonos elégedetlen, hiszen megint az észak-amerikai földrésztől messze eső időzónába kellene utazniuk a játékosoknak, és még az alapszakasz is szünetelne három hétre februárban.
Az NHL-ben szóba került a létszámbővítés is, jelenleg ugyanis a keleti főcsoportban 16, a nyugatiban 14 csapat szerepel. Elsősorban Seattle és Québec City szeretne csatlakozni a mezőnyhöz.

16:59
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Pintér-focista a Fradiban

A Ferencváros labdarúgócsapata leigazolta Predrag Bosnjakot a Haladástól. A 28 éves játékos - aki 2013-ban kapott magyar állampolgárságot - szerdán a magyar válogatottban is bemutatkozott.

17:17
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Magyar válogatott mezben ennyire rossz lövést?

17:34
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Két meccs egy jeggyel

Ingyen tekintheti meg a labdarúgó-válogatott szeptember 7-én esedékes első Európa-bajnoki selejtezőjét a Ferencváros új stadionjában az a szurkoló, aki jegyet vásárol a szombati, Magyarország-Kazahsztán barátságos mérkőzésre. A Magyar Labdarúgó Szövetség - amint az a honlapján olvasható - akciót hirdet az átépítés előtt álló Puskás Ferenc Stadion utolsó válogatott találkozóját megelőzően. Ennek értelmében a kazahok elleni szombati meccsre megvásárolt jegyek érvényesek a szeptemberi Magyarország - Észak-Írország Eb-selejtezőre is. Amint azt az mlsz.hu írja "a rendkívüli kedvezménnyel mindössze 500 forintért két válogatott mérkőzést nézhetnek meg a helyszínen a szurkolók, élőben lehetnek tanúi a Puskás Ferenc Stadion búcsúztatásának és a hamarosan megnyíló új Fradi-stadion első válogatott mérkőzésének, ami egyben a válogatott első Európa-bajnoki mérkőzése is lesz". Az MLSZ a szombati jegyek szeptemberi felhasználásának technikai részleteiről későbbre ígér tájékoztatást.

18:11
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Jeter ismét

A világbajnok sprinter, Jeter mellett az olimpiai bajnok magasugró, Uhov is indul Fehérváron.
Idén is parádés mezőny lesz a negyedik Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon, amelyre többek között Carmelita Jeter világbajnok sprinter, illetve Ivan Uhov olimpiai bajnok magasugró is elfogadta a meghívást. A részletekről itt olvashat.

18:24
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Ez igazi bűncselekmény volt

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerint nem csínytevést, hanem bűncselekményt követett el az a drukker, aki az albánok ellen szerdán 1-0-ra megnyert barátságos mérkőzés második félidejében a pályára futott, megzavarva ezzel a találkozót. A részletekről itt olvashat.

18:54
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Csak a Bayern

A Bayern Münchent képviseli a legtöbb játékos a jövő csütörtökön kezdődő, brazíliai labdarúgó-világbajnokságon. A nemzetközi szövetség csütörtökön hozta nyilvánosságra a hivatalos kereteket, s ezek alapján a bajorok 15 futballistája tagja valamelyik válogatottnak. A képzeletbeli rangsor második helyén a Manchester United áll 14 játékossal, míg a harmadik az FC Barcelona 13-mal.

Ami az országokat illeti, a vb-n szereplő labdarúgók közül a legtöbb, szám szerint 114 Angliában keresi a kenyerét, míg az olasz klubokból 81, a németekből pedig 78 játékos lesz ott Brazíliában. A magyar bajnokságot egy játékos képviseli, az FTC-ben szereplő bosnyák Muhamed Besic. 

19:31
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Hässler Iránba szerződött

Az iráni Padideh Masad labdarúgócsapatának vezetőedzője lesz Thomas Hässler, a németek korábbi válogatott játékosa. A klub közlése szerint a 48 éves, világ- és Európa-bajnok szakember június 17-én kezdi meg a munkát az együttessel, amely hosszú évek után az idén jutott fel a bajnokság élvonalába. Hässler 101-szer játszott a válogatottban, 1990-ben világ-, 1996-ban pedig Európa-bajnok lett, és ott volt az 1994-es és az 1998-as vb-n, továbbá az 1992-es, valamint a 2000-as Eb-n, továbbá az 1988-as szöuli olimpián is.

19:42
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Sarapova döntős a Garroson

Az orosz Marija Sarapova szetthátrányból fordítva győzött a kanadai Eugenie Bouchard ellen a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokság elődöntőjében.

Eredmény, elődöntő:
Sarapova (orosz, 7.)-Bouchard (kanadai, 18.) 4:6, 7:5, 6:2

 

19:43
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Kammererék kikaptak Kucseráéktól

A Kammerer Zoltán által vezetett, olimpiai ezüstérmes egység alulmaradt a férfi kajaknégyesek 1000 méteres versenyében a kajak-kenusok szegedi Európa- és világbajnoki válogatóján. A számot edzőjük, Fábiánné Rozsnyói Katalin másik egysége, Schenk Áron, Szalai Tamás, Kucsera Gábor és Kugler Attila nyerte, a harmadik helyen a Honvéd U23-as versenyzőinek hajója futott be a célba. Kucseráék ezzel indulási jogot szereztek a németországi Brandenburgban július 11-13-án sorra kerülő Európa-bajnokságra.

Eredmény, férfi K-4 1000 m:
1. Schenk Áron, Szalai Tamás, Kucsera Gábor, Kugler Attila (Vasas) 2:51.796 perc
2. Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel (Graboplast Győr, Vasas) 2:52.114
3. Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Gacsal Ákos, Ilyés Róbert (G4S-Honvéd) 2:59.026

19:43
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Senderos az Aston Villában folytatja

A svájci válogatottal a jövő csütörtökön kezdődő világbajnokságra készülő Philippe Senderos az angol Aston Villa labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A 29 éves védő kétéves megállapodást kötött a birminghami klubbal, amelynek honlapján úgy nyilatkozott, hogy szerinte nagyon komoly vetélytársai lesznek a kezdő tizenegybe kerülésért. A 52-szeres svájci válogatott futballista korábban már játszott Angliában, az Arsenal és a Fulham színeiben, a legutóbbi szezont pedig a Valenciában töltötte.

19:45
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Keita az AS Romához szerződött

Hivatalossá vált, hogy Seydou Keita az olasz bajnoki második AS Roma labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A mali válogatott középpályás az elmúlt fél évben a Valenciában szerepelt, de szerződése lejárt, így most ingyen került a római klubhoz, amellyel egyéves megállapodást kötött. A 34 éves Keita a Sevilla együttesében lett ismert játékos, majd 2008 és 2012 között a Barcelonát erősítette, a katalán sztárcsapattal három bajnoki címet és két alkalommal Bajnokok Ligáját nyert. Ezt követően a kínai Dalian Aerbin csapatához igazolt - 14 millió eurós éves fizetésért -, de a szerződése a múlt év végén lejárt. Akkor került a Valenciához, amelyben egy gólt szerzett. Az Almería elleni a Primera División történetének leggyorsabb gólját lőtte, mindössze 7,6 másodperc alatt talált a kapuba.

20:12
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Sivic mégis dolgozhat

Az MLSZ fellebbviteli bizottsága úgy döntött, a május 22-én féléves eltiltással sújtott diósgyőri edző, Tomislav Sivic büntetzését egy évre felfüggeszti.

20:45
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Olasz edző Sionban és Krétán

A svájci Sion labdarúgócsapata szerződtette az 1982-es világbajnok olasz válogatott játékosát, az U21-es válogatott korábbi szövetségi edzőjét, Claudio Gentilét. A Videotonnal is hírbe hozott Gennaro Gattuso végül a görög OFI trénere lett.

21:26
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Alex: Milan

Az AC Milanban folytatja pályafutását Alex, a 31 éves brazil védő két évre írt alá az olasz klubhoz, ahova a francia bajnok Paris Saint-Germain együttesétől érkezett.

 

21:33
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Halep lesz Sarapova ellenfele

A román Simona Halep bejutott a francia nyílt teniszbajnokság női egyesének döntőjébe, miután két szettben legyőzte a német Andrea Petkovicot.

Eredmények, nők, elődöntő:
Halep (román, 4.)-Petkovic (német, 28.) 6:2, 7:6 (7-4)

22:12
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Pólósiker Hollandia ellen

A magyar nőivízilabda-válogatott két góllal nyert a hollandok legjobbjai ellen Dunaújvárosban, barátságos mérkőzésen.

Eredmény:
Magyarország - Hollandia 14-12 (3-3, 4-3, 4-2, 3-4)
a magyar góldobók: Keszthelyi 5, Csabai, Takács, Antal 2-2, Czigány, Illés, Szücs 1-1

22:13
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Márton Anita kilencedik súlylökésben

 A súlylökő Márton Anita 17,07 méteres teljesítménnyel kilencedik helyen végzett az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat római versenyén. A magyar sportoló a három sorozatból második kísérletre érte el ezt az eredményt, de messze elmaradt 18,32 méteres idei legjobbjától. Márton Anitának több mint egy méterrel kellett volna nagyobbat löknie, hogy bekerüljön a legjobb nyolc közé és ezáltal legyen lehetősége újabb három kísérletre. A számot a kétszeres olimpiai és négyszeres szabadtéri világbajnok új-zélandi Valerie Adams nyerte 20,01 méterrel.

Eredmény, női súlylökés:
1. Valerie Adams (új-zélandi) 20,01 m
2. Christina Schwanitz (német) 19,60
3. Kung Li-csiao (kínai) 19,17

22:18
2014. június 5.
Vágólapra másolva!

Záróra

Ennyi volt mára, jó éjszakát.