Görbicz és Vincze gyereket akar

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
A tv-ben is szurkolhatunk Pintér Attiláéknak az esti magyar-dánon, Gera Zoltán a Fulham korábbi EL-döntős ellenfelének drukkol a szombati BL-fináléban, újabb sima San Antonio-győzelem a nyugati NBA-fináléban. Kövesse velünk a mai sporthíreket!
09:50
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Apróhirdetésben árulják a Stadler-stadiont

350-ről levitték az árát 220 millióra (részletek itt).

10:00
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Az M1-en drukkolhatunk Pintér Attiláéknak

10:15
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Hét triplát szórt Green

A San Antonio Spurs ismét simán, ezúttal 112-77-re legyőzte a vendég Oklahoma City Thundert az NBA nyugati döntőjének a második felvonásán. A két nappal ezelőtti, 122-105-ös diadalt követően most még könnyebben győzött a házigazda, és a félidőben már 58-44-re vezetett. Tony Parker 22, míg a hét triplát értékesítő Danny Green 21 ponttal részesült a győzelemből. A keleti fináléban 1-1-re áll az Indiana Pacers és a címvédő Miami Heat párharca.

Nyugati döntő, 2. mérkőzés:
San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 112-77
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a San Antonio javára.

10:41
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

0-2 után 6-2-re nyert a Kings

A remek harmadik harmadot produkáló vendég Los Angeles Kings 6-2-re nyert a címvédő Chicago Blackhawks otthonában az NHL nyugati döntőjének a második mérkőzésén, és egyenlített az egyik csapat negyedik sikeréig tartó küzdelemben. A hazaiak a második harmad elején 2-0-ra megléptek, ám még abban a szakaszban szépített a 2012-ben Stanley-kupa-győztes Los Angeles. A harmadik játékrész két emberelőnyös vendéggóllal indult, és a folytatásban is a kaliforniaiak akarata érvényesült. Jeff Carter mesterhármassal és gólpasszal járult hozzá a sikerhez. A következő két mérkőzés Los Angelesben lesz.

Keleten a New York Rangers 2-0-ra vezet a Montreal Canadiens ellen, és a következő két összecsapásnak New York ad otthont.

Nyugati főcsoport, döntő, 2. mérkőzés:
Chicago Blackhawks-Los Angeles Kings 2-6
Az állás: 1-1

10:49
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Gera: Nem minden a pénzen múlik

Gera Zoltán jól ismeri a szombati BL-döntőre készülő Atletico Madridot, 2010-ben ugyanis a magyar játékos a Fulham színeiben Európa Liga-fináléban szerepelt a spanyolok ellen. A West Bromtól távozó, és talán a Fradihoz érkező támadó azóta is figyeli a madridiakat. "Az Atletico eredményeit az Európa Liga-döntő óta mindig figyelemmel követem, igaz, nincs nehéz dolgom, hiszen folyamatosan a fókuszban van" - mondta a 77-szeres válogatott Gera a Fradi.hu-nak.

Forrás: Getty Images/Phil Cole

"A madridiak azóta még egyszer megnyerték az Európa Ligát, és most a bajnoki címet is behúzták. Egy igazi sikertörténet az övék, hiszen nem rendelkeznek olyan anyagi lehetőségekkel, mint a legnagyobb klubok, mégis, folyamatosan jól teljesítenek. Rendkívül szervezettek, és az ő példájuk is mutatja, hogy mennyi múlik egy edző felkészültségén. Az Atletico kerete ugyanis majdnem ugyanaz, mint amilyen Diego Simeone érkezése előtt volt, mégis, hatalmasat fejlődtek a keze alatt. Ezt jó látni, hiszen bebizonyítja, hogy nem minden a pénzen múlik. Véleményem szerint a két csapatnak ötven-ötven százalék esélye van a győzelemre, még ha papíron talán a Real Madrid is tűnik esélyesebbnek. Úgy érzem, hogy az Atletico a bajnoki cím megnyerése miatt lélektanilag, és fizikailag is jobb állapotban van. Egy meccsen bármi megtörténhet, én egy izgalmas, pikáns találkozóra számítok."

11:01
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Bekavarja a közlekedést az MK-döntő

A labdarúgó Magyar Kupa vasárnap esti döntője miatt forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban, a Puskás Ferenc Stadion környékén, több busz és troli is módosított útvonalon közlekedik majd . A BKK közleménye szerint a vasárnap este hét órakor kezdődő Újpest FC-Diósgyőri VTK mérkőzés miatt délután 3 órától este 10-ig lezárják a Verseny utcát a Keleti pályaudvar és a Dózsa György út között, valamint a Dózsa György utat a Thököly út és az Ifjúság útja között. Ezen felül a mérkőzés után, ha a rendőrség úgy dönt, 20.50 és 21.20 között lezárják az Ifjúság útját a Dózsa György út és a Stefánia út között, valamint a Stefánia utat a Hungária körút és az Egressy út között. A forgalomkorlátozások miatt módosított útvonalon közlekednek a 30-as buszcsalád járatai, a 75-ös és a 77-es trolibusz.

11:07
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

A Barcából igazolhat a Liverpool

A Liverpoolnak jó esélye van arra, hogy leigazolja a Barcelona világ- és Európa-bajnok játékosát, Pedrót - írja a brit Mirror. A 26 éves szélsőtől kész megválni Luis Enrique, amennyiben az angolok megfelelő ajánlatot tesznek. Pedro 37 válogatott meccsén 14 gólt szerzett.

11:13
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Új vonat indul Budapestre a magyar-dán után

A ma esti Magyarország-Dánia barátságos labdarúgó-mérkőzés után mentesítő vonatot indít a MÁV-Start Debrecenből Szolnokon át Budapestre, a Nyugati pályaudvarra. A vonat Debrecenből 22 óra 45 perckor indul, nem sokkal éjfél után ér Szolnokra, és 1 óra 26 perckor érkezik a Nyugati pályaudvarra. A mentesítő vonatot előre megváltott érvényes menetjeggyel és gyorsvonati pótjeggyel lehet igénybe venni.

11:19
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Doppingszer a marhahúsban?

Nem esznek marhahúst a június 12-én rajtoló labdarúgó-világbajnokságra készülő mexikói játékosok, nehogy doppingszer kerüljön a szervezetükbe. Miguel Herrera szövetségi kapitány elmondta: tanultak a 2011-es Arany-kupán történtekből, amikor öt futballistájuk szennyezett húst fogyasztott, és a tiltólistán szereplő klenbuterolt mutattak ki náluk. Akkor nem tiltották el az érintetteket. A szakvezető közölte, az edzőtáborban remek a konyha, kapnak húst is, de nem marhából készültet. A mexikóiak a vb-n a kameruni, a házigazda brazil, valamint a horvát csapattal mérkőznek. A torna előtt négy felkészülési mérkőzésük lesz, ezeken Izrael, Ecuador, Bosznia-Hercegovina és Portugália lesz az ellenfelük.

11:23
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Négyen kikerültek az argentin vb-keretből

Négy játékos kikerült a június 12-én kezdődő világbajnokságra készülő argentin labdarúgó-válogatott keretéből. Alejandro Sabella szövetségi kapitány szerdán a csatár Franco Di Santótól és Lisandro Lópeztől, a hátvéd Gabriel Marcedótól és a középpályás Fabián Rinaudótól köszönt el, nekik már nem kell megjelenni jövő héten az edzőtáborban. A végleges kerethirdetésre legkésőbb június 2-án kerül sor. Az argentinok a bosnyák, az iráni és a nigériai csapattal vannak azonos csoportban a brazíliai vb-n.

11:59
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Klicskóval bunyózna az olimpiai bajnok

A 2012-es londoni olimpia szupernehézsúlyú bajnoka, a legközelebb a Carl Froch-George Groves gálán szorítóba lépő Anthony Joshua a jelek szerint nem sokat kíván teketóriázni profi pályafutása alatt és úgy gondolja, hogy jövőre szeretné majd kihívni a súlycsoport jelenlegi első számú alakját, Vlagyimir Klicskót. Az eddig mind az öt hivatásos meccsét idő előtt befejező, nigériai származású Joshua már alig várja a Matt Legg elleni összecsapását, és persze a jövő évet. "Nagyon izgatott vagyok, már alig várom, hogy 80 ezer ember előtt lépjek ringbe. Biztos, hogy óriási lesz a hangulat, életem egyik legnagyobb estéje lesz. Már az jár a fejemben, hogy 2015-ben ki fogom hívni Vlagyimir Klicskót" - idézte a Profiboksz.hu a 24 éves brit bokszoló.

12:13
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Klinsmann Howardban bízik

Az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya, Jürgen Klinsmann elárulta, hogy Tim Howard lesz a csapat első számú kapusa a világbajnokságon. Az Everton 35 éves kapusa fantasztikus szezonon van túl, 12 mérkőzésen nem kapott gólt, és nagy szerepet vállalt az ötödik hely megszerzésében.

12:14
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Rooney-trükkök a vb-labdával

A MU-csatár is tudja az around the worldöt.

12:25
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Lőttek Suárez vb-jének?

Az uruguayi ász rúgást kapott a térdére, meg kell műteni (részletek).

12:30
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Makelele lehet a Bastia edzője

Bár a PSG szeretné meghosszabbítani pályaedzője, Claude Makelele szerződését, a Corse-Matin korzikai napilap szerint a vb-ezüstérmes, BL-győztes középpályás a Bastia szakvezetője lehet.

12:52
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Vértesztek a Bundesligában

A következő szezontól bevezeti a mérkőzések utáni vérteszteket a Német Labdarúgó Szövetség. Az ország doppingellenes ügynöksége eddig csak edzések során vett vérmintákat a játékosoktól. A vizeletvizsgálatokra továbbra is bármikor számíthatnak a futballisták. A 2014/2015-ös idényben mintegy 120 vértesztre kerül sor, ez csaknem kétszerese a korábbi mennyiségnek.

12:54
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Obrenovac egy halott város

Ugyan Belgrádban született, de Obrenovacban nőtt fel és kezdett el kézilabdázni Dragana Cvijic, a montenegrói Buducnost nőikézilabda-csapatának szerb válogatott beállósa. A vb-ezüstérmes játékos a Pobjedának adott interjújában elérzékenyülve beszélt az árvízzel leginkább sújtott szerbiai településről

"Obrenovac egy halott város, olyan, mintha beleesett volna egy nagy mocsárba" - nyilatkozta. "Minden elveszett, az óvoda és az iskola is, ahová jártam. A családom többé-kevésbé biztonságban van, a lakásom szerencsére Obrenovac központjában a negyedik emeleten van, és a víz csak a másodikig jött fel. De a neheze még hátra van. Nem tudom, mi fog történni, hogy a várost fel lehet-e építeni a semmiből ismét."

A játékos Facebook-oldalán egy fotót osztott meg, amelyen a bajba jutottak megsegítésére nyitott bankszámla számát mutatja.

12:57
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

29 éve verte a Vidi a Realt

1985. május 22.
UEFA-kupa, döntő, visszavágó
Real Madrid - Videoton 0-1 (0-0)
Madrid, Bernabéu-stadion, 98 ezer néző
v.: Ponnet (belga)
Real Madrid: Miguel Angel - Chendo, Stielike, Camacho, Sanchis - San José, Butragueno, Michel - Santillana, Gallego, Valdano (Juanito, 57.)
Videoton: Disztl P. - Csuhay, Horváth, Disztl L., Végh - Burcsa, Májer, Csongrádi (Wittmann, 57.) - Szabó, Vadász, Novath (Palkovics, 51.)
gól: Májer (86.)

13:01
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Kakaskodás Szolnokon

A Szolnok-Kaposvár (76-64) kosárelődöntő első meccsén puskaporos volt a hangulat: Radenko Pilcevic kétszer is nekiment Louis Hinnantnek, aki válaszul a fejéhez dobta a labdát. Aztán következett egy lájtos tömegbunyó, mire Hinnantet és Lóránt Pétert ki is állították.

13:38
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Egy olimpia bajnok jön, hat pólós távozhat Egerből

"Úgy döntöttem, hogy Egerben folytatom a pályafutásomat” - árulta el a Nemzeti Sportnak Hosnyánszky Norbert, aki már pólózott ott két éve, és éppen Egerből igazolt Szolnokra, most pedig visszatér

Az olimpiai és világbajnok mellett Szivós Márton nevét emlegetik, mint lehetséges érkezőt, akire nagyon is szüksége lehet az Egernek, hiszen jó esély van rá, hogy hat pólós is távozik a klubtól.

A sportnapilap szerint Bátori Bence, Bisztritsányi Dávid, Bundschuh Erik, Kevin Graham, Kovács Gábor és Salamon Ferenc is ajánlatott kapott az OSC-től, amely Hárai Balázst is szeretné megszerezni.

13:41
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Olajuwon afrikai NBA-követ lett

Az NBA afrikai követe lett Hakeem Olajuwon, aki tagja a sportági Hírességek Csarnokának. A nigériai születésű, 51 éves center az NBA johannesburgi irodájában fog dolgozni, és a liga népszerűsítése lesz a feladata.  A 12-szeres All Star-válogatott Olajuwon 1994-ben és 1995-ben bajnoki címet nyert a Houston Rocketsszel, és mindkét alkalommal ő lett a döntő legjobbja. Az elmúlt 30 évben több mint 30 afrikai játékos érkezett az NBA-be.

13:51
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Spanyol irányító Győrben

A Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata hivatalosan is bemutatta az új jobbátlövőt, a német Susann Müllert, és a vezetők bejelentették, hogy még két légióst szerződtettek: a 24 éves orosz balátlövőt, Anna Szent, illetve az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, Eb-2. spanyol irányítót, Macarena Aguilart.

14:36
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Szellő Imre profiként debütál a ringben

A nagysikerű budapesti gála után ismét visszatér Szentesre a magyar profi boksz krémje. Ezúttal is a Ferobox Event szervez gálát június 6-án. Kötelek közé lép Bedák Zsolt (20-1-0, 8 KO/TKO), Nagy Lajos Márk (17-0-0, 10 KO/TKO), Kovács "Vipera" Attila (32-4-0, 19 KO/TKO), Kelemen Balázs (20-0-0, 13 KO/TKO) vagy éppen a profik között debütáló Szellő Imre. Bedák Zsolt azon a kecskeméti gálán szerezte meg WBO Európa-bajnoki övét, melyen Erdei „Madár” Zsolt győzelemmel búcsúzott el az ökölvívástól. A budapesti bokszoló tavaly tavasszal éppen Szentesen tért vissza közel hároméves kihagyás után, ahol most első alkalommal védheti meg a kispehelysúlyú címét.

Nagy Lajos Márk ugyanezen a gálán szerezte meg azt a WBO ifjúsági bajnoki címet, melyet a Papp László Sportcsarnok közönsége előtt első ízben tesz kockára. Kovács "Vipera" Attila egyre inkább régi önmagára emlékeztet, tavaly ősszel például a magyar bajnoki címet is megszerezte a győri ökölvívó. Szellő Imre profiként debütál. Az olimpiai ötödik helyezett ökölvívónak már van félprofi tapasztalata, így nem bemelegítésre kell számítani tőle: rögtön hatmenetes csatában mutatkozik be.

14:38
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Villámgyors Hamilton

A Mercedesszel a legutóbbi négy futamot megnyerő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Monacói Nagydíj első szabadedzésén. A 2008-ban világbajnok brit pilóta mögött másodikként, kevéssel lemaradva csapattársa, a német Nico Rosberg végzett, míg a harmadik időt a Red Bull-lal versenyző ausztrál Daniel Ricciardo autózta. A kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso (Ferrari) a negyedik, a címvédő, négyszeres vb-első német Sebastian Vettel (Red Bull) pedig az ötödik lett.

Eredmények, 1. szabadedzés:
1. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:18.271
2. Nico Rosberg (német, Mercedes) 1:18.303
3. Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull) 1:18.506
4. Fernando Alonso (spanyol, Ferrari) 1:18.930
5. Sebastian Vettel (német, RedBull) 1:19.043
6. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari) 1:19.467

15:15
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Ezt a meccset Pintér Attilának találták ki

Ha most nem nyerünk a dánok ellen, akkor soha, az előjelek legalábbis nagyon jók a ma esti, debreceni barátságos előtt.

15:18
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Gyereket szeretne Görbicz Anita és Vincze Ottó

15:41
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Pálinger klubmenedzser lett Győrben

Közben igazolt két új légióst a BL-győztes magyar kéziklub (részletek).

16:11
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Nem tilthatom el őket a szextől

"Nem tilthatom el a focistákat a szextől, de jómagam csak a futballra fogok koncentrálni, és remélem, hogy a fiúk is ezt teszik. Negyven nap önmegtartóztatásba még senki sem halt bele" - mondta a vb-re készülő mexikói szövetségi kapitány Miguel Herrera.

16:20
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Fél évre eltiltották Sivicet

A Nemzeti Sport szerint az MLSZ a Diósgyőr edzőjét, Tomislav Sivicet - mint visszaesőt - fél évre eltiltotta mindennemű sporttevékenységtől. (Részletek hamarosan.)

16:44
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Csak az A szint ér olimpiát

A 2016-os riói játékokon csak az A szint elérése jelent biztos részvételt az úszóknak, a B szintesek akkor mehetnek, ha a nemzetközi szövetség meghívja őket, derült ki a FINA legfrissebb olimpia kvalifikációs szabályából. Eszerint a londoni olimpia előtt bevezetett rendszer alapján bonyolítják le a riói úszóversenyek kvalifikációját is úgy, hogy az alapvető regulák nem változtak, miként a műsor sem: ugyanazok a számok szerepelnek a 2016-os programban is, mint a londoniban.

Az olimpián 900 úszó vehet részt összesen, a FINA először kiosztja valamennyi A szintesnek a helyeket, számba veszi a váltók tartalékaiként benevezett úszókat, a szabadkártyás indulókat, és az így fennmaradó helyeket tölti fel B szintesekkel.

16:47
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Elzüllött, de meggyógyult a holland futballsztár

Éveken át küzdött kábítószer- és alkoholfüggőségével Wim Kieft, a hollandok 1988-ban Európa-bajnok labdarúgója. Az 51 éves ex-csatár csütörtökön megjelent, Kieft című önéletrajzában részletesen vall arról, hogy 18 év kokainfüggőség után sikeres elvonókúrán vett részt, és már 14 hónapja tiszta.

A 41-szeres válogatott Kieft problémái 1994-es visszavonulása után kezdődtek. Amikor már úgy érezte, hogy nem jut ki az ördögi körből, Fred Rutten vezetőedző mentette meg, aki elhívta őt csatáredzőnek a PSV Eindhovenhez.

A tévékommentátorként is dolgozó Kieft karrierje során megfordult az Ajax Amsterdamban, a Pisában, a Torinóban, a Bordeaux-ban és a PSV-ben, utóbbival 1988-ban BEK-et nyert.

16:48
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Nem maradunk le egy meccsről sem

A június 12-én kezdődő labdarúgó-világbajnokság mind a 64 mérkőzését élőben közvetíti az közszolgálati tv, az összesen 248 órányi adás jogdíja hárommillió euróba került. A részletekről itt olvashat.

17:05
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Befektetőt keres a Kolozsvár

Megvált a kolozsvári CFR labdarúgóklub részvényeitől a csapatot felfuttató Pászkány Árpád. A Prosport.ro portál tudósítása szerint a kolozsvári üzletember sajtótájékoztatón jelentette be, hogy már januárban átadta részvényei egy részét egy befektetői csoportnak, de tovább keresi azt a külföldi befektetőt, aki jobb anyagi feltételeket tud biztosítani a klub fejlődéséhez. A klub részvényei jelenleg 29 üzletember között oszlanak meg. A részletekről itt olvashat bővebben.

17:17
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Bogdánból most tudnak pénzt csinálni

Bár felvetődött, hogy a Bolton a nyáron eladná Bogdán Ádámot, a magyar kapus jól érzi magát, és csak akkor váltana, ha a klubjának ez lenne az érdeke. A megrepedt csigolyája miatt a válogatott keretből hiányzó Bogdánnak tavalyi sérülése után jól ment a védés, így pozitív élményekkel zárta a szezont, a két hónapos kényszerpihenőt pedig a javára fordította, és mentálisan megerősödve tért vissza. A játékossal készítet interjút itt olvashatja.

17:31
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Hajrá kajak-kenu!

54 ország versenyzői szállnak vízre a péntektől vasárnapig tartó szegedi kajak-kenu Világkupán. Storcz Botond vezetőedző csapatában 38 kajakos és 21 kenus kapott helyet. A hétvégi világeseményről az M1 szombaton 10.35 és 11.55 között élőben, vasárnap 12.25-től 13.25-ig pedig csúsztatott élőben jelentkezik. A kommentátor Mezei Dániel lesz. Az M1 műsorfolyama a Telesport.hu oldalon is nézhető. A Kossuth Rádió napi sporthíreinek hallgatóit Novotny Zoltán és Barok István tudósítja.

18:02
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Olsen újoncot avat Debrecenben

Ugyan még nem tudni, kit, de újoncot avat a dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Morten Olsen a magyarok elleni esti, debreceni összecsapáson. Az Ekstra Bladet dán portál úgy tudja, hogy a kezdőcsapatba biztosan bekerül egy olyan játékos, aki még sohasem öltötte magára a dán felnőtt válogatott mezét.

A lap szerint erre Jonas Knudsen vagy Jakob Ahlmann a legesélyesebb, a keretben ugyanis csak ők játszanak klasszikus balhátvédként, rajtuk kívül még Kian Hansen és Pierre Emile Höjbjerg vár újoncként bevetésre.

18:27
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

BL-győztessel erősít a Vác nőikézi-csapata

Új játékosokkal, új stratégiával, de a régi elszántsággal vág neki a következő szezonnak a Vác nőikézilabda-csapata. Az együttes szerződtette a 22 éves, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Hornyák Dórát (Győri Audi ETO), a Vardar 23 éves macedón irányító-átlövőjét, Marija Steriovát, a győri nevelésű, Veszprémből igazolt irányítót, Tóth Esztert, illetve balszélsőt, Pelczéder Orsolyát.

Azok közül a játékosok közül, akiknek most jár le a szerződése, Fülöp Andreával, Farkas Veronikával és Drávai Gyöngyivel a klub hosszabbított, de tárgyal Marija Stefanoviccsal is a folytatásról. Szádvári Krisztina, Ana Niksic és Kamper Olívia két év után távozik Vácról, de elmegy Sandra Nikcevic, Ivanics Dóra és Kaiser Melitta is.

18:37
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Larssont akarja a Celtic

Négy év és három aranyérem után távozik a Celtic labdarúgócsapatának vezetőedzője, Neil Lennon. A glasgow-i csapat a hírek szerint tárgyal egykori legendás csatárával, a 106-szoros svéd válogatott Henrik Larssonnal.

"Nyilvánvaló, hogy valamikor a jövőben el tudnám képzelni magam a Celtic kispadján, hiszen a klub nagyon sokat jelent nekem. De egyelőre a Falkenberg csapatára koncentrálok teljes erővel" - nyilatkozta Larsson a Fotbollskanalen.se portálnak. A Falkenbergs FF együttese története során először jutott fel a svéd élvonalba, tíz forduló után három győzelemmel és két döntetlennel a 16 csapatos bajnokság 11. helyén áll.

Angol fogadóirodák szorzói szerint Lennon utódjaként esélyes lehet még David Moyes, a Manchester Unitednél megbukott menedzser, Jackie McNamara (Dundee United), illetve a klub egykori védője, a Cardifftól előző szezonban menesztett Malky Mackay is.

19:05
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Boldog születésnapot!

Ma ünnepli 40. születésnapját Ónódi Henrietta, olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász. A háromgyermekes, Egyesült Államokban élő klasszis pályafutása csúcsán, 1992-ben, a barcelonai játékokon ugrásban arany-, talajon ezüstérmet szerzett. A két éve vele készített interjúnkat itt olvashatja el.

19:21
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Alonsóé a legjobb idő

A kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso (Ferrari) volt a leggyorsabb a Forma-1-es Monacói Nagydíj csütörtöki második szabadedzésén. A második legjobb időt az első gyakorlást elsőként záró - a Mercedesszel a legutóbbi négy futamot megnyerő - Lewis Hamilton érte el, míg harmadikként a címvédő, négyszeres vb-első német Sebastian Vettel (Red Bull) végzett. Mivel kora délután jégeső esett és a körözés jó részében még meglehetősen vizes volt az aszfalt, a második szabadedzésen elért eredmények nem feltétlenül mérvadóak a szombati időmérőre, illetve a vasárnapi versenyre vonatkozóan.

Eredmények (élcsoport, az f1live.com alapján):
2. szabadedzés:
1. Fernando Alonso (spanyol, Ferrari) 1:18.482 p
2. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:18.901
3. Sebastian Vettel (német, Red Bull) 1:19.017
4. Jean-Eric Vergne (francia, Toro Rosso) 1:19.351
5. Valtteri Bottas (finn, Williams) 1:19.421
6. Sergio Pérez (mexikói, Force India) 1:19.668

19:54
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Elődöntőben a csehek

Elsőként a cseh válogatott jutott a minszki jégkorong-világbajnokság elődöntőjébe. A cseh csapat a csütörtöki negyeddöntős program nyitányán egy góllal jobbnak bizonyult az amerikai együttesnél, így a szombati elődöntőben a kanadai-finn párharc győztesével mérkőzik majd meg. A döntetlennel zárult első harmad után a második szakasz közepén az amerikaiak öt percig emberhátrányban játszottak, amikor Justin Abdelkader végleges kiállítást kapott. Az előnyt a csehek két gólra váltották, majd egy újabb létszámfölényes helyzetben ismét eredményesek voltak. Győzelmük egészen az utolsó pillanatokig nem forgott veszélyben, akkor azonban Tyler Johnson 13 másodperc alatt kétszer is betalált, előbb 58:50-nél, majd 59:03-nál. A maradék időben viszont újabb amerikai gól már nem jött össze.

Eredmény, negyeddöntő:
Csehország-Egyesült Államok 4-3 (1-1, 3-0, 0-2)

később:
Oroszország-Franciaország 16.00
Kanada-Finnország 19.00
Svédország-Fehéroroszország 20.00

A további program:
szombat, elődöntő (13.45 és 17.45):
Csehország - kanadai-finn párharc győztese
az orosz-francia párharc győztese - a svéd-fehérorosz párharc győztese
vasárnap:
a 3. helyért 15.30
döntő 20.00

20:44
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Elhunyt Gedővári Imre kardvívó

Hosszan tartó súlyos betegségben csütörtökön elhunyt Gedővári Imre olimpiai és világbajnok kardvívó. A 62 éves sportember haláláról a családja tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubját. Bővebben cikkünkben olvashat az olimpiai bajnokról.

20:48
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Megérkezett a válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott megérkezett a Nagyerdei Stadionba, 20.15-től a dánok ellen játszunk barátságos mérkőzést.

Forrás: MLSZ

21:19
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Urán nyerte az időfutamot

A kolumbiai Rigoberto Urán az élre állt összetettben a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körversenyen azzal, hogy fölényesen megnyerte a csütörtöki, 12. szakaszt, amely egyéni időfutam volt.

A 27 éves versenyző több mint egy perccel bizonyult gyorsabbnak már a második helyezettnél is a Barbaresco és Barolo közötti 41,9 kilométeres etapon.
Kiemelkedő teljesítménye az összetettben élen állónak járó rózsaszín trikó megszerzéséhez azért volt elég, mert 57 másodperces hátránnyal a második helyen állt a csütörtöki erőpróba előtt. Az eddigi éllovas ausztrál Cadel Evans ezúttal harmadik lett 1:34 perces hátránnyal a tavalyi Girón második helyen végző riválisával szemben. A mostani eredmények Urán és a 2011-ben Tour de France-győztes, az előző Girón harmadik Evans párviadalát vetítik előre. Kettejüket jelenleg mindössze 37 másodperc választja el, míg a harmadik helyezett lengyel Rafal Majka már közel két perccel marad el Urántól.

Eredmények:
12. szakasz, Barbaresco-Barolo, 41,9 km, egyéni időfutam:
1. Rigoberto Urán (kolumbiai, Omega Pharma - Quick-Step) 57:34 óra
2. Diego Ulissi (olasz, Lampre) 1:17 perc hátrány
3. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 1:34 p h.
4. Rafal Majka (lengyel, Tinkoff-Saxo) 1:39 p h.

Az összetett élcsoportja:
1. Urán 49:37:35 óra
2. Evans 37 mp hátrány
3. Majka 1:52 p h.

A június elsejéig tartó viadal pénteken a Fossano és Rivarolo közötti 157 kilométeres etappal folytatódik.

21:26
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Hibátlanok az oroszok

A mezőnyben egyedüliként hibátlan mérleggel legjobb nyolc közé jutó oroszok kapott gól nélkül nyerték meg csütörtökön a franciák elleni negyeddöntőjüket a minszki jégkorong-világbajnokságon. A tornán megszerezte első pontjait Jevgenyij Malkin, aki utólag, NHL-es csapatának kiesése után csatlakozott az orosz válogatotthoz. A Pittsburgh Penguins sztárja egy-egy góllal és gólpasszal vette ki a részét a 3-0-s sikerből.

Eredmény, negyeddöntő:
Oroszország-Franciaország 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
korábban:
Csehország-Egyesült Államok 4-3 (1-1, 3-0, 0-2)
később:
Kanada-Finnország 19.00
Svédország-Fehéroroszország 20.00

 

21:47
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Kiesett az első kiemelt, továbbjutott a címvédő

A negyeddöntőben fejezte be szereplését az elsőként rangsorolt John Isner a 426 ezer euró (130 millió forint) összdíjazású nizzai salakpályás férfi tenisztornán. Az amerikai játékost egy másik kiemelt, az argentin Federico Delbonis (7.) győzte le csütörtökön. A címvédő spanyol Albert Montanés biztosította helyét a legjobb négy között, mégpedig az argentin Leonardo Mayer legyőzésével.

Eredmények, negyeddöntő:
Delbonis (argentin, 7.)-Isner (amerikai, 1.) 6:4, 5:7, 7:6 (8-6)
Gulbis (lett, 2.)-Turszunov (orosz, 5.) 6:3, 3:6, 7:6 (7-5)
Montanés (spanyol)-Mayer (argentin) 6:7 (6-8), 6:4, 6:4
később:
Berlocq (argentin)-Simon (francia, 4.)

21:48
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Gulácsi, Lang és Korhut is debütál

Gulácsi Péter, Lang Ádám és Korhut Mihály személyében három játékos is először lép pályára a magyar labdarúgó-válogatottban. Pintér Attila együttese 20.15-től a debreceni Nagyerdei Stadionban a dánokkal játszik barátságos mérkőzést, melyet élőben is nyomon követhet az Origón.

A magyar válogatott kezdőcsapata:
Gulácsi Péter - Varga József, Lang Ádám, Lipták Zoltán, Korhut Mihály - Pátkai Máté, Tőzsér Dániel - Gyurcsó Ádám, Szakály Péter, Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely

21:55
2014. május 22.
Vágólapra másolva!

Zárás

Mai sportközvetítésünk véget ért, kövesse holnap is velünk a sportvilág eseményeit!