Arcra esett, majd gólt rúgott

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
A legjobb Costa Rica-i csatár Alvaro Saborio lábközépcsont-törés miatt nem lehet ott a focivébén, Burcsa Győző lett a Videoton szakmai igazgatója, Babos 16 között vegyespárosban a Roland Garroson, nem indulhat az EL-ben az Újpest. A pénteki sporthírek egy helyen.
10:16
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Képernyőn az angolok és a spanyolok

Az angol, a spanyol és a svájci fociválogatott tesztmeccse is képernyőre kerül pénteken. A részletes tv-műsorról itt olvashat.

10:16
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Szegedről Zsilvásárhelyre

A Pick Szeged férfikézilabda-csapatától távozó Marinko Kekezovic a román Energia Panduri együtteséhez szerződött, a zsilvásárhelyiek egy évre igazolták le a 29 éves szerb balszélsőt.

10:16
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Burcsa Győző: Videoton?

Játékosként a Győrrel két bajnoki aranyat nyert, a Videotonnal UEFA-kupa-döntőt játszhatott, most pedig 18 év önkéntes száműzetés után a fehérvári klub szakmai igazgatójaként térhet vissza a magyar labdarúgásba Burcsa Győző. A részletekről itt olvashat.

10:17
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Kidőlt a legjobb Costa Rica-i csatár

A csütörtöki, zárt kapus edzésen lábközépcsont-törést szenvedett Alvaro Saborio, a Costa Rica-i labdarúgó-válogatott csatára, így nem lehet ott a brazíliai világbajnokságon.

“Miután meghallgattuk az orvos véleményét, és beszéltünk a játékossal, szembesültünk a ténnyel, hogy Alvaro nem játszhat a világbajnokságon” - nyilatkozta Jorge Luis Pinto szövetségi kapitány. "Reméljük, legalább annyira felépül, hogy a csapattal tgarthat Brazíliába. Nagyon sajnálom."

A 32 éves játékos az amerikai Major League Soccerben szereplő Real Salt Lake csapatát erősíti, a válogatottban eddig 93 mérkőzésen 32 gólt szerzett. Costa Rica a D csoportban Anglia, Olaszország és Uruguay ellen játszik.

10:18
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

NHL-döntős a Rangers

1994 után ismét döntős a New York Rangers jégkorongcsapata, miután a Keleti főcsoport fináléjának hatodik mérkőzésén 1-0-ra verte a Montreal Canadienst.

Keleti főcsoport-döntő, 5. mérkőzés:
New York Rangers - Montreal Canadiens 1-0

Továbbjutott a Rangers 4-2-es összesítéssel. A nagydöntő június 4-én (magyar idő szerint június 5-én hajnalban) kezdődik.

10:18
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

A bukarestiek mindent bevetnek az EHF-nél

Az elmúlt néhány hónapban hihetetlen pénzt invesztált keretének megerősítésébe a CSM Bucuresti nőikézilabda-csapata, amely azonban a 2013-14-es idényben csak a 7. helyen szerezte meg a román bajnokságban, így lemaradt a nemzetközi kupaindulást érő helyekről.

A klub azonban nem adta fel, és hivatalos kérelmet nyújtott be az európai szövetséghez (EHF), hogy szabadkártyát kérjen legalább az EHF-kupára. A csapatban olyan klasszisok vannak, mint a világbajnok brazil Mayssa Pessoa, Fernanda da Silva, Ana Paula Rodrigues, Deonise Cavaleiro négyes, a világbajnok orosz beállós, Jekatyerina Vetkova, az olimpiai és vb-bronzérmes spanyol Carmen Martin, az Eb-második svéd Linea Torstenson illetve a román válogatott Talida Tolnai, Oana Manea, Patricia Vizitiu és Iulia Curea. Az új edző minden bizonnyal a dán Jakob Vestergaard lesz, akivel két éve még a Valcea játszhatott BL-elődöntőt.

"Szerintem jó esélyeink vannak az indulásra" - nyilatkozta Constantin Caliman klubelnök, talán nem véletlenül. Az EHF számára ugyanis fontos, hogy legyen olyan klub a versengésben, amelynek van pénze és kellő lelkesedése, lehetősége az indulásra. Ráadásul a bukarestiek impozáns tervei között szerepel egy új, 14 ezer fős csarnok építése is, és a klub már jelezte, ha a létesítmény elkészül, akkor 2017-ben megpályázzák a Bajnokok Ligája Final Fourjának megrendezését is.

10:28
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Egy lépésre a döntőtől a Spurs

A San Antonio Spurs magabiztos győzelmet aratott csütörtökön a vendég Oklahoma City Thunder felett az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) nyugati döntőjének ötödik mérkőzésén, így 3-2-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

Eredmény, Nyugati főcsoport, döntő, 5. mérkőzés:
San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 117-89
Az állás: 3-2 a San Antonio javára.

10:44
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Ez nem jó előjel Hondurasnak

A június 12-én kezdődő világbajnokságra készülő hondurasi labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a török csapattól. A Washingtonban, több mint húszezer szurkoló előtt megrendezett csütörtöki felkészülési mérkőzésen Mevlüt Erdinc a 70. percben szerzett vezetést a törököknek, majd a Saint-Etienne csatára Caner Erkinnek adott gólpasszt a 83. percben, beállítva ezzel a végeredményt.


A hondurasi csapat vasárnap, Houstonban az izraeliekkel, jövő szombaton pedig, Miamiban az angolokkal találkozik. A brazíliai tornán a franciákkal, az ecuadoriakkal és a svájciakkal szerepelnek majd azonos csoportban.

10:47
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Magyar sárkányhajó Hongkongban

Idén először magyarok is indulnak a hongkongi sárkányhajó versenyen, amely Magyarország térségbeli láthatóságának növeléséhez is hozzájárul, mondta Erdődi Ákos hongkongi magyar főkonzul. A hongkongi főkonzulátus tavaly novemberi újranyitásának egyik kiemelt célja volt, hogy a nem hagyományos diplomáciai eszközöket is felhasználva építse az országképet a határokon túl. Erdődi szerint a részvétel a nagy hagyományokkal rendelkező sárkányhajó versenyen és a magyar csapat népszerűsége ezt nagymértékben segíti. Egyetlen, javarészt nemzeti csapatként a magyarok nagy népszerűségnek örvendenek, ezt a Herczeg Zoltán tervező által megálmodott gyönyörű mezek is fokozzák. A csapat tagjai között van Pálos György, a jelenleg a hongkongi CityU Egyetemen tanító filmrendező, a nem magyar tagok között pedig ott van például Mirek Adamczyk hongkongi lengyel főkonzul is.

11:07
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

A CFR indulhat az Európa Ligában

A Román Labdarúgó Szövetség eljuttatta azoknak a klubcsapatoknak a listáját az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA), amelyek indulnak az európai kupasorozatokban a következő évadban, írja a Mediatica.ro portál. A jegyzékre a várakozásoknak megfelelően nem került fel a Dinamo Bucaresti, amely bár a negyedik helyen végzett, de csődeljárási védelmet kért, emiatt nemzetközi szereplési jogát elvesztette. Ennek köszönhetően az ötödik helyen végzett kolozsvári CFR kapta meg a jogot, hogy induljon. A Dinamo csődvédelmi kérését június 11-én tárgyalja a Bukaresti Törvényszék.

11:21
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Nem megy az Euroligába a Sopron

Tizenhat idény után ősztől nem indul el az Euroligában a bajnoki bronzérmes Uniqa Euroleasing Sopron nőikosárlabda-csapata. Török Zoltán ügyvezető a nyolcszoros magyar bajnok klub szurkolói ankétján belejelentette, 99,9 százalék, hogy visszatérnek a nemzetközi másodosztálynak számító Európa Kupába.

"Csökken az Euroliga létszáma, így pont azok a csapatok esnek ki, akik a valódi versenytársaink voltak. Mivel két csoportot terveznek kialakítani, így a három orosz induló mellett előfordulhat, hogy kettővel is egy csoportba kerülnénk. Ez túl nagy rizikó, kigazdálkodhatatlan költséggel járna" - idézte a soproniak honlapja Török Zoltánt. "Mindemellett az erős mezőnyben, lehetőségeinket figyelembe véve nem lehetne reális célként kitűzni a rájátszást, ez pedig soha nem volt jellemző ránk. Reményeink szerint az Európa Kupában sikeresebbek lehetünk, ott a valós helyünk az élmezőnyben van."

A soproni MKB Arénát júniustól kibővítik, ennek kapcsán Török Zoltán közölte, a csarnok alkalmas lesz arra, hogy egyik otthonául szolgáljon a 2015-ös Eb-nek.

12:12
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Ebből hogy lesz nyitómeccs?

Nem zárult megnyugtatóan Jérome Valckénak, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkárának kéthetes stadionkörútja a brazíliai világbajnokság helyszínein, mivel a tizenkettőből három aréna (például a nyitómeccs helyszíne, a Corinthians Aréna) esetében komoly problémákkal szembesült. A részletekről itt olvashat.

12:40
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Közel voltak a bravúrhoz Hangáék

A Hanga Ádámmal felálló Laboral Kutxa Vitoria 92-87-re kikapott Barcelonában csütörtökön a spanyol kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének első mérkőzésén. A válogatott légiós - akinek a játékjogát 2011-ben lefoglalta az NBA-s San Antonio Spurs - 18 perc alatt négy pontig jutott. A baszkok az utolsó percben még döntetlenre álltak. "Sikerült kontroll alatt tartanunk a Barcelonát, látványos meccs volt, és csak az utolsó percben dőlt el. Vasárnap otthon folytatódik a playoff, egyenlíteni akarunk" - nyilatkozta a 25 éves játékos. A párharc az egyik fél második sikeréig tart.

12:50
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Nincsen vb hangszer nélkül

Az idei brazil vébé sem múlik el egy új hangszer felfedezése nélkül, egy német cég máris piacra dobta a combinhót, ami a dobot, a sípot, a kereplőt és a csörgőt egyesíti egy zajkeltő eszközben. A részletekről itt olvashat.

12:57
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Javi Gracia lett Schuster utódja

A 44 éves Javi Gracia lett a távozó Bernd Schuster utódja a Málaga labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján. Az 54 esztendős Schuster, aki 2008-ban bajnoki címre vezette a Real Madridot, tavaly június óta irányította gárdát, amellyel 11. lett a Primera Divisiónban úgy, hogy mindössze hat ponttal gyűjtött többet, mint a legjobb kieső Osasuna. Gracia éppen a pamplonai csapattól érkezik, és két évre kötelezte el magát az andalúziai klubhoz.

13:09
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Körbefutja a Balatont a látássérült paralimpikon

A magyar paraatlétikai válogatott tagja, a 2012-ben paralimpiai 12. helyezett Orbán Csaba hosszútávfutó a maratoni táv ötszörösénél is hosszabb táv megtételére készül a hét végi UltraBalaton elnevezésű futóversenyen. Az ötszázalékosnál is kevesebb látással élő sportoló 180 ultramaratonistával együtt Balatonaligáról rajtol el szombat reggel 8 órakor. A versenyzőknek 32 óra áll rendelkezésükre a Balaton megkerülésére. Az egyéniek mezőnyén túl váltófutásban és kerékpáron több ezren vágnak neki a távnak, többek között az Origo is indít egy csapatot.

Orbán Csaba idén már másodjára indul a versenyen, tavaly 30 óra 9 perc alatt teljesített. Célja, hogy most megjavítsa ezt az időeredményt. A verseny alatt egy végig mellette haladó kerékpáros segíti majd az úttartásban, tájékozódásban és frissítésben.

13:18
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Decót felmentették, perelne

A korábbi portugál válogatott labdarúgó, Deco pert fontolgat a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) és egy brazil laboratórium ellen, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) felmentette őt a doppingolás vádja alól. A kétszeres Bajnokok Liája-győztes középpályást tavaly szeptemberben egy évre tiltották el a Rio de Janeiró-i LADETEC-ben elvégzett tesztelés eredménye alapján. Az intézet furoszemid nyomait mutatott ki Deco tavaly márciusi mintájában, ám később kiderült, hogy a labor hibázott, a CAS pedig éppen ezért felmentette a játékost és törölte büntetését.

A LADETEC-kel több probléma is volt korábban, s a WADA már visszavonta akkreditációját, így a június 12-én kezdődő labdarúgó-világbajnokságon levett mintákat sem lehet ott vizsgálni. A 36 éves, már visszavonult futballista csütörtökön adott ki közleményt, melyben azt írta, ügyvédeivel egyeztet arról, hogy mit tegyen. Hozzátette, hogy ha hiba történt, akkor azért szerinte a WADA-t és a LADETEC-et terheli a felelősség.

13:35
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

WHU: Sheringham csatáredző lesz

Sam Allardyce kérésére csatlakozott a West Ham United labdarúgócsapatának edzői teamjéhez Teddy Sheringham. Az 51-szeres válogatott, háromszoros bajnok, egyszeres BL-győztes játékos feladata az lesz, hogy a csatárok felkészítésében segítsen. A West Ham az előző szezonban mindössze 40 gólt szerzett, erősítésképpen a vezetőség szerdán szerződtette is a Vélez Sarsfieldtől a Lazio és az Inter egykori csatárát, Mauro Záratét.

13:50
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Csak a Diósgyőr

A női kosárlabda NB I dobogósai nem, a negyedik helyen végzett Diósgyőr viszont vállalná a részvételt ősztől a kontinentális elitnek számító Euroligában. A részletekről itt olvashat.

 

13:52
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Jó rajt az evezős Eb-n

Két magyar egység már a délelőtti előfutamból biztosította a helyét a szombati középdöntőben a Belgrádban pénteken megkezdődött evezős Európa-bajnokságon, míg a másik három hajó a délutáni reményfutamból harcolhatja ki a legjobb 12 közé kerülést. Az Eb honlapja alapján a Vermes Péter, Lőrinczy Péter könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes és a szintén könnyűsúlyú, egypárban érdekelt Bene Dorottya egyformán második lett első pályáján, s ezzel egyenes ágon továbblépett.

További két könnyűsúlyú egység, a Galambos Péter, Csepregi Gábor kétpárevezős, valamint Matyasovszki Dániel egypárban harmadikként, a Széll Domonkos, Tari János, Juhász Adrián, Simon Béla összetételű kormányos nélküli négyes pedig negyedikként ért célba előfutamában, ezek a hajók a délutáni reményfutamban javíthatnak. A középdöntőket szombaton, a B és A döntőket pedig a vasárnapi zárónapon rendezik az Eb-n.

14:00
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Antic adománya

Az Atlético Madrid és a Barcelona korábbi edzője, egykori szerb szövetségi kapitány Radomir Antic tízezer eurót (hérommillió forintot) adományozott az árvíz sújtotta szerb települések újjáépítésére, írja a szerb Blic.

14:56
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Kolumbiai nyerte a vb-szépségversenyt

A labdarúgó-világbajnokság 32 nemzetének képviseletében 32 lány mutatta meg bájait a negyedik alkalommal megrendezett szépségversenyen. A győztes a 25 éves kolumbiai Daniela Ocoro Mejia lett, aki hisz honfitársai vb-aranyában, a második helyen Felicia Kitchings (Egyesült Államok), a harmadik helyen Laritza Párraga Arteaga (Ecuador) zárt.

15:00
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Már edzett Kölnben a Veszprém

Másfél órás edzésen vett részt Kölnben péntek délelőtt az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata, amely szombaton és vasárnap a Bajnokok Ligája négyes döntőjében szerepel. A magyar csapat nem a mérkőzéseknek otthont adó Lanxess Arénában tréningezett, mert a 20 ezer férőhelyes csarnokban még az előkészületek zajlanak. Így aztán egy másik kölni arénában volt a 90 perces átmozgatás. A sajtó munkatársai csak az első negyedórában lehettek jelen. A csapatra péntek délután még egy kötelező félórás sajtóesemény vár.

A Veszprém szombaton 15.15-kor a német Kiellel találkozik az első elődöntőben, a spanyol Barcelona és a német Flensburg-Handewitt összecsapása 18 órakor kezdődik. Vasárnap 15.15-kor lesz a bronzmeccs, a finálé pedig 18 órakor.

15:28
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Burcsát kinevezték Fehérváron

A Videoton FC klubigazgatójaként tevékenykedik a továbbiakban Burcsa Győző, a fehérváriak korábbi UEFA-kupa-döntős játékosa. A klubvezetés az ő munkáját tekintené a tervszerű építkezés egyik alapkövének. A részletekről itt olvashat.

15:37
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Gigapénzt érne az angol vb-arany

A játékosok fejenként 350 ezer fonttal (mintegy 129 millió forinttal) gazdagodnak, amennyiben az angol labdarúgó-válogatott megnyeri a június 12-én kezdődő, brazíliai világbajnokságot. Erről a Daily Mail című lap írt pénteken, hozzátéve, hogy a prémiumról szóló megállapodás már januárban megszületett a helyi szövetség, az FA és a futballisták képviselői között. A csapat tagjai a szokásos meccspénzt - amit azért kapnak, mert pályára lépnek a válogatottban - a vb-mérkőzések esetében is jótékony célra fordítják. Összehasonlításképpen: az uruguayi válogatott tagjai fejenként 160,5 millió forintnak megfelelő összeget kapnak a vb-győzelemért, míg a németek fejenként 300 ezer eurós (90 millió forint) prémiummal számolhatnak.

15:39
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

David Villa az MLS-ben?

A Cadena COPE rádió értesülése szerint David Villa, az Atlético Madrid csatára 2015-től az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban, az MLS-ben folytathatja pályafutását. A rádió úgy tudja, a 32 éves csatár a New York City FC-hez szerződik, s három évre szóló megállapodás köthet a klubbal. Az amerikai csapatot 2013-ban az angol Manchester City és a New York Yankees baseballcsapat alapította, s 2015-től kezdi meg szereplését az MLS-ben.

Villa a tervek szerint idén a Manchester Citynél fog edzeni, s jövő februárban csatlakozik az újonc gárdához. A spanyol válogatottal világ- és Európa-bajnok támadó, aki tagja a bő vb-keretnek, a legutóbbi szezonban 15-ször volt eredményes, s az Atléticóval megnyerte a spanyol bajnokságot, a Bajnokok Ligájában pedig döntőbe jutott. Korábban a Zaragozában, a Valenciában és a Barcelonában szerepelt, utóbbi együttessel BL-t is nyert.

15:45
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Puskás-emléktábla a Panathinaikosznál

Hétfőn Athénban a Panathinaikosz labdarúgócsapatának stadionjában avatják fel Puskás Ferenc emléktábláját; a görög csapat a magyar szakember vezetésével 43 éve BEK-döntőt játszott. A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia pénteki tájékoztatása szerint ezt megelőzően az athéni városházán kiállítás is nyílik az Aranycsapat legendás kapitányának, a görög együttes egykori vezetőedzőjének pályafutásáról.

Az Aposztolosz Nikolaidisz Stadionban az emléktábla leleplezésén a tervek szerint beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Iliasz Michalariasz, a Panathinaikosz elnöke és Panos Panajotopulosz kulturális és sportért felelős miniszter. Az ünnepséget követően megmérkőzik egymással a Panathinaikosz és a Puskás Akadémia U17-es csapata.

16:27
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Három veszprémi a BL-álomcsapatban

Kölnben, a férfikézilabda-BL Final Fourjának helyszínén kihirdették a Bajnokok Ligája idei álomcsapatát. A 27 ezer szurkoló összesített szavazata alapján három veszprémi, Renato Sulic, Momir Ilic és Schuch Timuzsin is a legjobbak közé került.

A hivatalos végeredmény:
Kapus: Niklas Landin (dán, Rhein-Neckar Löwen) 44,03 százalék
Jobbszélső: Luc Abalo (francia, PSG) 42,73 százalék
Jobbátlövő: Kiril Lazarov (macedón, Barcelona) 42,04 százalék
Irányító: Mikkel Hansen (dán, PSG) 43,99 százalék
Beállós: Renato Sulic (horvát, Veszprém) 56,45 százalék
Balátlövő: Momir Ilic (szerb, Veszprém) 54,60 százalék
Balszélső: Timur Dibirov (orosz, Vardar) 36,11 százalék
Védőjátékos: Schuch Timuzsin (magyar, Veszprém) 49,27 százalék

16:30
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Folytatódott a csillaghullás

A harmadik helyen kiemelt Agnieszka Radwanska és a kilencedikként rangsorolt szlovák Dominika Cibulkova is kiesett a harmadik fordulóban pénteken a francia nyílt teniszbajnokságon. A továbbra is Grand Slam-trófea nélkül álló lengyel játékost az élete első Roland Garrosán szereplő horvát Ajla Tomljanovic verte, aki 72. a világranglistán. A januári Australian Openen döntős Cibulkovát az ausztrál Samantha Stosur búcsúztatta.

A nőknél az első három kiemelt közül már egyik játékos sincs versenyben, a világelső és címvédő Serena Williams a második, Li Na pedig az első fordulóban kiesett.

Eredmények, 3. forduló (a 16 közé jutásért), nők:
Tomljanovic (horvát) - A. Radwanska (lengyel, 3.) 6:4, 6:4
Stosur (ausztrál, 19.) - Cibulkova (szlovák, 9.) 6:4, 6:4

férfiak:
Gulbis (lett, 18.) - Stepanek (cseh) 6:3, 6:2, 7:5

16:53
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Csak újonc kapus van Pintér keretében

Kihirdette keretét a jövő heti, Albánia és Kazahsztán elleni barátságos mérkőzésekre Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, az együttes összetétele több helyen is változott a múlt heti, dánok elleni összecsapáshoz képest. Kapusposzton sérülés miatt Bogdán Ádám és Gulácsi Péter sem állhat a szakvezető rendelkezésére. Horváth Tamás, Rózsa Dániel és Dibusz Dénes személyében három olyan NB I-es hálóőr kapott meghívót, aki korábban még nem lépett pályára a nemzeti tizenegyben, így a Puskás Ferenc Stadionban sorra kerülő összecsapásokon valamelyikük debütál majd. Szintén sérülés miatt nem léphet pályára a dánok ellen gólpasszt adó Tőzsér Dániel, visszatér viszont Lovrencsics Gergő, aki az északiak elleni találkozóról klubkötelezettségei miatt lemaradt.

A magyar válogatott bő kerete:
kapusok: Horváth Tamás (Mezőkövesd), Rózsa Dániel (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros)
védők: Heffler Tibor (Paks), Varga József (Debrecen), Lipták Zoltán (Győri ETO), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Lang Ádám (Győri ETO), Kádár Tamás (Diósgyőr), Lázár Pál (Debrecen), Korhut Mihály (Debrecen), Szabó János (Paks)
középpályások: Zsidai László (Debrecen), Pátkai Máté (Győri ETO), Szakály Péter (Debrecen), Kovács István (Videoton), Vécsei Bálint (Honvéd), Kalmár Zsolt (Győri ETO), Nagy Gábor (Haladás), Stieber Zoltán (Hamburg)
csatárok: Varga Roland (Győri ETO), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Gyurcsó Ádám (Videoton), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Koman Vladimir (Ural), Simon Krisztián (Újpest), Rudolf Gergely (Győri ETO), Priskin Tamás (Austria Wien), Nikolics Nemanja (Videoton), Futács Márkó (Diósgyőr), Radó András (Haladás).

17:42
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Wenger: mindörökké Arsenal

Három évvel meghosszabbította szerződését az Arsenallal Arsene Wenger vezetőedző, aki az idén FA-kupát nyert a csapattal. A 64 éves szakember az új megállapodással 21 évre nyújtja londoni szerepvállalását, mivel 1996-ban érkezett az Arsenalhoz. A francia tréner három bajnoki címet, öt FA-kupát és négy angol Szuperkupát nyert az Ágyúsokkal, akiket sorozatban 17 alkalommal vezetett el a Bajnokok Ligájába. Jelenleg ő a leghosszabb ideje egy csapatnál dolgozó edző a Premier League-ben.

18:11
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

A görögöknél a legtöbb a fogadási csalás

A magyar focistákat alig keresik meg a görögökhöz képest, legalábbis a megkérdezett játékosok válaszaiból ez derült ki.

18:18
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Puyol marad a Barcánál

Az FC Barcelona sportmenedzseri részlegének tagjaként marad a katalán futballklubnál Carles Puyol, a spanyol válogatottal világ- és Európa-bajnokságot nyert hátvéd. A korábbi csapatkapitány szeptembertől asszisztensként segíti Andoni Zubizarreta sportigazgató munkáját.

19:33
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Iráni döntetlen a focivébé előtt

A világbajnokságra készülő iráni labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott Angolával ausztriai barátságos mérkőzésén. Az afrikaiak az első félidő végén szereztek vezetést, majd Irán Karim Ansarifard góljával az 57. percben egyenlített. Az ázsiai gárda hétfőn Montenegróval is döntetlenre végzett, a brazíliai torna előtt pedig még egy meccset játszik, de azt már jövő hét vasárnap a tengerentúlon, méghozzá Sao Paulóban Trinidad és Tobago ellen.

Eredmények:
Irán-Angola 1-1 (0-1)

19:36
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Djokovic és Federer is nyolcaddöntős

Mindkét korábbi világelső, a második helyen kiemelt szerb Novak Djokovic és a negyedikként rangsorolt svájci Roger Federer is egy játszmát veszítve nyerte meg harmadik fordulós mérkőzését a francia nyílt teniszbajnokságon. Djokovic a horvát Marin Cilicet, míg Federer az orosz Dmitrij Turszunovot győzte le. Sikerük után nem sokkal minden pályán félbeszakadt a küzdelem, mivel Párizsban eleredt az eső.

Eredmények, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
férfiak:
Djokovic (szerb, 2.)-Cilic (horvát, 25.) 6:3, 6:2, 6:7 (2-7), 6:4
Federer (svájci, 4.)-Turszunov (orosz, 31.) 7:5, 6:7 (7-9), 6:2, 6:4

nők:
Suarez Navarro (spanyol, 14.)-Townsend (amerikai) 6:2, 6:2

20:20
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Ezt a Girót már csak elbukhatja

Az összetettben élen álló Nairo Quintana megnyerte a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny 19. szakaszát, egy 26,8 km-es hegyi időfutamot, így három perc fölé növelte előnyét, és tulajdonképpen bebiztosította végső sikerét. A tavalyi Tour de France-on második helyen végzett kolumbiai kerekes legfőbb üldözőjét, a honfitárs Rigoberto Urant közel másfél perccel előzte meg az 1712 méter magas Cima Grappára vezető etapon. Ez azt jelenti, hogy ha szombaton az utolsó hegyi etapon nem történik semmi váratlan, akkor Quintana megnyeri pályafutása első háromhetes körversenyét.

A tavalyi Girón másodikként végzett Uran a pénteki szakaszon harmadik lett, ugyanis a hazai szurkolók örömére Fabio Aru is több mint egy perccel megverte őt, így az összetett második helyéért nagy küzdelem várható szombaton közte és a mostani kiváló teljesítményével az összetett harmadik helyére feljövő, mindössze 23 éves tehetség között.

19. szakasz, Bassano del Grappa-Cima Grappa, 26,8 km, egyéni hegyi időfutam:
1. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 1:05:37 óra
2. Fabio Aru (olasz, Asztana) 17 mp hátrány
3. Rigoberto Uran (kolumbiai, Omega Pharma - Quick-Step) 1:26 p h.
Az összetett élcsoportja:
1. Quintana 79:03:45 óra
2. Uran 3:07 perc hátrány
3. Aru 3:48 p h.

A vasárnapig tartó viadalon szombaton a Maniago és a legendásan nehéz, helyenként 22 százalékos meredekségű Monte Zoncolan közötti 167 km-es etap vár a mezőnyre.

21:05
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Németország-Magyarország 74-66

A magyar nőikosárlabda-válogatott kikapott Németország csapatától a Kassán zajló felkészülési négyes tornán. Farkas Sándor szövetségi kapitány együttese, amely jövőre a románokkal együtt az Európa-bajnokság házigazdája lesz, szombaton az észtekkel, vasárnap pedig a rendező szlovákokkal találkozik. Mindhárom ellenfél az Eb nyári selejtezőjére készül.

Eredmény:
Németország-Magyarország 74-66 (15-17, 17-21, 16-9, 26-19)

21:11
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Arcra esett a büntető előtt, majd berúgta

Maldív-szigetek fociválogatottja 11-esekkel legyőzte Afganisztán, és ezzel harmadik lett az AFC Challenge-kupán. Nem is akárhogyan nyertek a szigetlakók, a 12-es mezben szereplő játékosuk ugyanis minden idők egyik legviccesebb büntetőjét hajtotta végre. Megbotlott a saját lábában, arcra esett, majd bevágta a 11-est. Adubarey esését a YouTube-on már 678 ezren megnézték.

21:33
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Babos 16 között a Garroson

Babos Tímea és az amerikai Eric Butorac sikerrel vette a vegyespárosok első fordulós mérkőzését a francia nyílt teniszbajnokságon. A magyar játékos párjával az első játszmát 7:5-re megnyerte a Janette Husarova, Oliver Marach szlovák, osztrák duó ellen, majd a másodikban ugyanilyen arányban maradt alul, végül a döntő rövidítésben jobbnak bizonyulva bejutott a legjobb 16 közé. Babos egyéniben a selejtezőben búcsúzott, míg női párosban a nyitókörben kapott ki a Roland Garroson. Női egyéniben a hetedik helyen kiemelt orosz Marija Sarapova úgy lépett tovább a nyolcaddöntőbe, hogy gémet sem veszített az argentin Paula Ormaechea ellen.

vegyespáros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Babos Tímea, Eric Butorac (magyar, amerikai)-Janette Husarova, Oliver Marach (szlovák, osztrák) 7:5, 5:7, 10-3

nők (a 16 közé jutásért):
Sarapova (orosz, 7.)-Ormaechea (argentin) 6:0, 6:0
Muguruza Blanco (spanyol)-Schmiedlova (szlovák) 6:2, 6:4

21:41
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Nem indulhat az EL-ben az Újpest

Elutasították az Újpest fellebbezési kérelmét, így az MK-győztes klub nem kapta meg az EL-induláshoz szükséges licencet. Helyette a Diósgyőr indul. Közben a Parma is úgy járt, mint az Újpest.

22:04
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Pluszpénzt kap a Hungaroring

Pluszforrást kap idei rendezvényeire a Hungaroring Sport Zrt., továbbá arról is döntött a kormány, hogy a Forma-1 közvetítések szerződéseit felülvizsgálják annak hosszú távú, biztonságos finanszírozása érdekében. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg. E szerint a kormány egyetért a Hungaroring Sport Zrt. 2014. évi rendezvényei támogatásának kiegészítésével, és felhívja a nemzetgazdasági minisztert, valamint nemzeti fejlesztési minisztert, hogy gondoskodjanak a szükséges források – legfeljebb 600 millió forint – ütemezett rendelkezésre állásáról. A határozatból kiderül, hogy a Forma-1 televíziós közvetítéséhez kapcsolódó szerződéses díjakat a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak (MTVA) közvetlenül és teljes mértékben meg kell térítenie a Formula One World Championship Limited részére. A kormány mostani határozatában előírja, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter az MTVA-val együttműködve vizsgálja felül a Forma-1 televíziós közvetítői jogdíjára, illetve a televíziós közvetítés gyártására vonatkozó szerződéseket, és dolgozzon ki megoldási javaslatot a jogdíjak és szerződéses díjak hosszú távú, biztonságos finanszírozására.

22:07
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Közelebb a bronzhoz a Sopron

A Sopron hazai környezetben szoros mérkőzésen legyőzte a Kaposvárt a férfi kosárlabda NB I-ben a bronzéremért zajló és két győzelemig tartó párharc első találkozóján, pénteken. A következő meccset vasárnap 15.00 órától Kaposváron rendezik.

Eredmény, a 3. helyért, 1. mérkőzés:
Sopron KC - Kaposvári KK 79-74 (22-21, 13-14, 23-18, 21-21)

22:10
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Remekül karatézó magyarok

Kiválóan szerepeltek a magyar karatésok a sinkyokusin Európa-bajnokság első napján Bakuban, ahol nyolc érmet szereztek. A medálok közül kettőt - egy aranyat és egy bronzot - a felnőtt válogatott tagjai nyertek formagyakorlatban, míg hat bronzot a juniorok érdemeltek ki full contact kumitében, vagyis a teljes erejű ütéseket-rúgásokat megengedő küzdelmekben. Szombaton a felnőtt súlycsoportos full contact kumite versenyszámokkal folytatódik a kontinensviadal.

A magyar Eb-dobogósok:
felnőttek:
női formagyakorlat: 1. Kovács Mónika (ARSC)
férfi formagyakorlat: 3. Tóth Attila (Abasár-Tekeres SE)

juniorok, nők:
55 kg: 3. Németh Veronika (Casctrum SC)
60 kg: 3. Seregély Gyöngyi (Rakurai)

férfiak:
65 kg: 3. Karczub Zalán (Nyirbátor)
70 kg: 3. Szűcs Péter (Shogun SE)
75 kg: 3. Rétfalvi Tamás (Kisvárda) és Ludszky Zsolt (Várpalota)

22:12
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Ismét kikapott a magyar válogatott

A magyar férfi röplabda-válogatott a házigazda görögöktől elszenvedett csütörtöki vereség után pénteken a szlovákoktól is kikapott a Rentiszben zajló Európa-bajnoki selejtezőtornán.

Eredmény:
C csoport (Rentisz), 2. forduló:
Szlovákia-Magyarország 3-1 (24, 17, -18, 17)

Ebben a szakaszban két tornát rendeznek, a magyar válogatott egy héttel ezelőtt, Poprádon mindhárom mérkőzését elvesztette. A csoportgyőztes kijut a 2015-os kontinenstornára, a második helyezettre pedig - egy másik csoportmásodikkal - jövő májusban még egy oda-visszavágós harmadik selejtezőkör vár.

22:13
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Marad a Roma-edző

Három évvel, azaz 2018 nyaráig meghosszabbította Rudi Garcia vezetőedző szerződését az AS Roma labdarúgóklub. "Ahogy a múltban többször elmondtam, tavaly New Yorkban az első harminc perc után, amit vele töltöttem, tudtam, hogy ő a jó választás és hosszú ideig irányíthatja az AS Romát" - jelentette ki a csapat honlapján James Pallotta klubelnök. A sportvezető hozzátette, a mostani egyezség biztosítja a szükséges állandóságot az együttesnél, illetve a két fél közös nevezőn van abban a tekintetben, hogy miként építsen világklasszis csapatot, amely felé ez a szerződéshosszabbítás egy újabb lépés volt. A francia trénert tavaly júniusban nevezték ki, majd rögtön első idényében olasz bajnoki rekordot állított fel tízgyőzelmes startjával, és végül második helyen zárt a Serie A-ban a Juventus mögött, így a következő szezonban már a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet együttesével.

22:18
2014. május 30.
Vágólapra másolva!

Vége

Köszönjük, hogy velünk tartottak, viszlát holnap.