Cikkünk folyamatosan frissül
Olimpiai bajnok edzőt igazolt az Olimpique Marseille labdarúgócsapata, az osztrákok megszerezték második győzelmüket a hokivébén. Eto'o kihagyja a BL-elődöntőt, feljutott a PL-be a Burnley, Moyest már kedden kirúghatják, magyar siker az egyetemi triatlon vébén. Kövesse a legfrissebb sporthíreket húsvéthétfőn is az origón!
10:50
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Ma avatják a Pancho Arénát

A Real Madrid-Puskás Akadémia U17-es labdarúgó-mérkőzést is láthatja a tévében. Ezen kívül még a következő programokat láthatja.

11:01
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Klopp kiköpte, egy szurkoló árulta

Egy biztonsági őr segítségével egy lelkes Dortmund-szurkoló megszerezte Jürgen Klopp használt rágógumiját, amit az edző a Wolfsburg elleni kupamérkőzésen használt el, és egy napig az E-Bay oldalon árulta. A licitálás azonban 24 óra múlva már nem volt elérhető, az okokat a német sajtó sem tudja.

11:03
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Jól hajráztak az osztrákok

A remekül hajrázó osztrák válogatott 4-1-re legyőzte a japán csapatot a dél-koreai Gojangban zajló divízió I/A osztályos jégkorong-világbajnokság második fordulójában. A magyarok az ukránokkal játszanak, a mérkőzést itt követheti élőben!

11:16
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Megállíthatatlan a Canadiens

Egy győzelemre van a továbbjutástól a Montreal Canadiens jégkorongcsapata, miután a harmadik mérkőzésen is legyőzte a Tampa Bay Lightning együttesét az NHL negyeddöntőjében. 

Eredmények, NHL, playoff, Keleti főcsoport, negyeddöntő:
Boston Bruins - Detroit Red Wings 4-1
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 1-1

New York Rangers - Philadelphia Flyers 2-4
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 1-1

Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 3-2
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 3-0

Nyugati főcsoport, negyeddöntő:
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 7-2
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 2-0

11:23
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Bielsa lett az OM edzője

Az Olimpique Marseille labdarúgócsapata megállapodott Marcelo Bielsával, így a francia bajnokság hatodik helyén szerénykedő klubot a továbbiakban az argentin szakember irányítja majd. Az OM korábbi edzőjét, Elie Baupot decemberben menesztették, azóta megbízott edzőként José Anigo ült a kispadon. Bielsa korábban dolgozott argentin és chilei szövetségi kapitányként is (előbbivel 2004-ben olimpiai bajnok lett), 2011 és 2013 között pedig az Athletic Bilbaót vezette Király-kupa- és Európa Liga-döntőbe.

11:41
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Indul a Lhotse expedíció

Szlankó Zoltán, Cleo Weidlich és a két másik amerikai társuk elindult Katmanduból, jelenleg már Luklában tartózkodnak. Itt találkoznak a helyi serpával, akivel kiegészülve kezdetét veszi a Lhotse expedíció. Szlankó Zoltán a 4bakancs.com portálnak elmondta, hogy a vízumproblémák miatt meghiúsult Shisha Pangma expedíció helyett új céljuk Lhotse megmászása. Terveik szerint, amennyiben az időjárás és a csapat erőnléte is engedi a csúcsot nem a klasszikus úton, hanem annak egy variánsával, az északi gerinc megmászásával közelítik meg, ahogyan azt Denis Urubko kazah mászó is tette 2010-ben.

11:59
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Durcásak a Haladás-drukkerek

Nehezen viselték el a 25. forduló előtt a dobogó harmadik helyén álló Haladás szurkolói, hogy a kedvencek 2-0-s vereséget szenvedtek a sereghajtó Kaposvár otthonában.

"Sok csapattársamhoz hasonlóan a meccs után jómagam is olyan tartalmú sms-eket, üzeneteket kaptam, amelyeket nem érdemeltünk meg. A kaposvári mérkőzést megelőzően öt bajnokiból négyet megnyertünk, ám akkor senkinek sem jutott eszébe, hogy gratuláljon - nekem legalábbis senki sem üzent" - nyilatkozta Tóth Péter csapatkapitány a Vaol.hu portálnak. "Mindannyian azért dolgozunk az edzéseken, hogy minél jobb teljesítményt hozzunk ki magunkból. Felesleges tehát megjegyzéseket tenni. Öt bajnoki van hátra, ebből három idehaza, nüanszok döntenek majd a harmadik hely sorsáról."

12:13
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Nem tökölök, öntök

Így locsoltak a Győri ETO futballistái.

12:39
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Aldridge 46 pontja

Idegenbeli győzelemmel kezdte meg playoff-szereplését a Washington Wizards és a Portland Trail Blazers kosárlabdacsapata: utóbbit LaMarcus Aldridge 46 ponttal és 18 leopattanóval hosszabbításban vezette diadalra a Houston Rockets otthonában.

Eredmények, NBA-rájátszás, negyeddöntő:
Miami Heat - Charlotte Bobcats 99-88
A párharc állása: 1-0

Chicago Bulls - Washington Wizards 93-102
A párharc állása: 0-1

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 90-85
A párharc állása: 1-0

Houston Rockets - Portland Trail Blazers 120-122 - hosszabbítás után
A párharc állása:0-1

13:09
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Kikapott a hokiválogatott

Nem volt esélye a magyar válogatottnak Ukrajna ellen a dél-koreai Gojangban zajló divízió I/A osztályos jégkorong-világbajnokság hétfői, második fordulójában.

Eredmény:
Ukrajna - Magyarország 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
gól: Belukin (5.), Safarenko (30., kettős emberelőnyből), Timcsenko (31., ee.)

13:20
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Ilyen gól tényleg nincs

Emlékeznek még a szlovák Viliam Mackóra, aki a Honvéd színeiben 2009-10-ben húsz meccsen egyszer volt eredményes? A 32 éves középpályás most a thaiföldi bajnokság másodosztályában hallatott magáról, az Ang Thong FC színeiben egy ordas nagy luftban majdnem összetekeredtek a lábai, majd néhány lépés után, kisodródott helyzetből az év gólját rabonázta a BBCU kapujába.

13:42
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Klicsko tíz évre tervez

A hétvégén újabb címvédésre készül a nehézsúlyú profi ökölvívás jelenlegi egyeduralkodója, az ukrán Vlagyimir Klicsko. A 38 éves óriás jó ideig szeretné megtartani az öveit és úgy gondolja, hogy még tíz évig biztosan bokszolni fog. Ha a terve sikerül, jócskán megdönti Joe Louis tizenkét évig tartó rekordját, hiszen Vlagyimir 2006 áprilisában szerezte meg az IBF övét és azóta a WBC-cím kivételével minden jelentősebb szervezet bajnoki címét begyűjtötte.

"38 múltam, de ez csak egy szám. Még mindig rettentő motivált vagyok, és jobb formában érzem magam, mint valaha. Pár éve úgy gondoltam, hogy már nem tudok fejlődni, de a küldetésem koránt sem ért véget. Még 10 évig bokszolni akarok. Úgy érzem, hogy a tapasztalatom, atletikusságom, a technikám és a stratégiám kombinációja tesz engem az igazi profivá" - idézte a fiatalabb Klicsko fivért a Profiboksz.hu portál.

13:57
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Webb vezeti a Real-Bayern meccset

Az Európai Labdarúgó Szövetség nyilvánosságra hozta a szerdai, Real Madrid-Bayern München Bajnokok Ligája elődöntő bíróinak névsorát. A csatát az angol Howard Webb vezeti, segítője Mike Mullarkey és Darren Cann lesz.

14:20
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Gól négy másodperc alatt

A lengyel Intermarche Regi Trzebiatow amatőrcsapata néhány napra világhírnévre tett szert, a szombati, Jeziorak Szczecin elleni idegenbeli bajnokin ugyanis Piotr Krzykowski révén négy másodperc alatt vezetést szerzett. A mérkőzést végül a vendégek 2-1-re megnyerték.

14:53
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Hopkins vitathatatlan bajnok lenne

A hét végi, történelmi jelentőségű győzelme után a 49 éves Bernard Hopkins újabb rekord felállítására készül. A profiboksz-világbajnok tervei szerint 2015 januárjáig meg akar küzdeni Adonis Stevensonnal és egyesíteni szeretné a súlycsoport címeit, hogy az öröksége teljes legyen. Ha ez nem lenne elég, még azt is kilátásba helyezte, hogy miután begyűjtötte a félnehézsúly öveit, lefogyaszt és megmérkőzik Floyd Mayweatherrel.

15:15
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Negyedik lett a Honvéd

A Dinamo Zagreb szerezte meg a bronzérmet a 17 éven aluliak számára hetedik alkalommal kiírt Puskás Suzuki Kupa utánpótlás labdarúgótornán Felcsúton, miután a helyosztón 3-0-ra legyőzte a Budapest Honvéd együttesét. Az ötödik helyen a görög Panathinaikosz zárt az ausztrál Melbourne Institute előtt.

Eredmények, az 5. helyért:
Panathinaikosz (görög) - Melbourne Football Institute (ausztrál) 4-2

a 3. helyért:
Dinamo Zagreb (horvát) - Budapest Honvéd 3-0

15:44
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Egyszerűen lassúak voltunk

Rich Chernomaz szövetségi kapitány szerint a magyar jégkorong-válogatott egyszerűen lassú volt az ukránokhoz képest. A vb második napján elszenvedett vereség utáni nyilatkozatokat itt elolvashatja.

16:01
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Sousa és Butragueno se jön

Az esti, felcsúti stadionavatót kihagyja a Videoton korábbi edzője, illetve a Real Madrid nemzetközi igazgatója is. "Szeretném megköszönni a meghívást a Pancho Aréna avatójára, de sajnos nem tudok ott lenni, mert a csapatom mérkőzést játszik. De lélekben ott leszek veletek Felcsúton" - mondta Sousa egy videoüzenetben, míg Butragueno a Real szerdai, Bayern München elleni BL-elődöntője miatt marad távol.

16:30
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Fucsovics egy helyet javított

Nem történt változás a férfi teniszezők világranglistájának élcsoportjában, melyen a Monte-Carlóban győztes svájci Stanislas Wawrinka maradt a harmadik, míg az ugyanott döntős honfitársa, Roger Federer továbbra is a negyedik pozícióban áll. A rangsort a - múlt heti salakpályás tornán csak a negyeddöntőig jutott - spanyol Rafael Nadal vezeti a szerb Novak Djokovic előtt. A legjobb magyar Fucsovics Márton a 182 helyen áll.

A férfi ranglista élcsoportja:
1. (1.) Rafael Nadal (spanyol) 13 310 pont
2. (2.) Novak Djokovic (szerb) 11 040
3. (3.) Stanislas Wawrinka (svájci) 6580
4. (4.) Roger Federer (svájci) 5805
5. (6.) David Ferrer (spanyol) 4910
...182. (183.) Fucsovics Márton 276

16:57
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Javítottak a szlovénok a hokivébén

Az olimpiai hetedik szlovén válogatott - feledtetve a vasárnapi, japánok elleni vereséget - 4-0-ra nyert a házigazda dél-koreai csapat ellen a Gojangban zajló divízió I/A osztályos jégkorong-világbajnokság második fordulójában.

Eredmény:
Szlovénia - Koreai Köztársaság 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)
gól: Urbas (26., 60.), Verlic (27.), Music (41.)

Az állás: 1. Ausztria 5 pont, 2. Ukrajna 4, 3. Szlovénia 3 (5-2), 4. Magyarország 3 (7-7), 5. Japán 3 (3-5), 6. Koreai Köztársaság 0.

Az első két helyezett jövőre a csehországi elit vb-n, az utolsó pedig a divízió I/B osztályban szerepel.

17:20
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Értelmetlen tragédia

Tragikus baleset történt a gaboni élvonalbeli bajnokság 18. fordulójában. A részletekről itt olvashat.

17:29
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Aimar már Malajziában sem kell

A korábbi argentin válogatott labdarúgót, Pablo Aimart sorozatos sérülései miatt elküldte klubja, a malajziai JDT. A csapat tulajdonosa hétfőn azzal magyarázta döntését, hogy a 34 éves irányítóra problémái miatt alig lehetett számítani, márpedig ő sok pénzt költött arra, hogy az együttes rendszeresen három idegenlégióssal tudjon felállni a meccseken. Az 50-szeres válogatott játékos szeptemberben igazolt Malajziába a portugál Benficától, és két évre szóló szerződést kötött. Aimar a malajziai liga legjobban kereső játékosa volt.

18:05
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Újabb Simeone-Mourinho csörte

A kiváló formában lévő Atlético Madrid kedden a Chelsea-t látja vendégül a Bajnokok Ligája elődöntőjének nyitómérkőzésén. A vendégek edzője, José Mourinho zsinórban három vesztes elődöntős párharc után végre nyerne, és egyébként is van elszámolnivalója Diego Simeonéval. A részletekről itt olvashat.

18:33
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Póta Georgina triplázott

Póta Georgina csapata, a TTC Berlin Eastside nyerte - története során először - a német asztalitenisz-bajnokságot. Az eddig százszázalékos fővárosi együttes a vasárnapi fordulóban is nyert, és így az utolsó három kör eredményeitől függetlenül már biztosan az első helyen végez. A berlini gárda ezzel triplázott, korábban ugyanis a német kupában és a Bajnokok Ligájában is diadalmaskodott. A 29 éves Póta közel hat éve tagja a német klubnak.

18:50
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Moyes lapátra került?

Egybehangzó brit médiaértesülések szerint hamarosan menesztik David Moyes vezetőedzőt a Manchester United labdarúgócsapatától. A részletekről itt olvashat.

19:08
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Real: egy sima, egy fordított

Cristiano Ronaldo hétfőn már teljes értékű munkát végzett, így vélhetően játszani fog a Real Madrid szerdai, Bayern München elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntős mérkőzésén. A portugál futballista csapata legutóbbi négy mérkőzését kihagyta, így sem a Borussia Dortmund elleni BL-negyeddöntő második találkozóján, sem az FC Barcelonával játszott - 2-1-re megnyert - Király Kupa-döntőn nem szerepelt. A királyi gárda hétfőn honlapján jelentette be, hogy a BL mostani kiírásának góllövőlistáját 14 találattal vezető támadó minden feladatot végigcsinált társaival.

A Real másik sztárja, a Király-kupát eldöntő Gareth Bale ugyanakkor nem tréningezett, mert megfázással bajlódik. Az együttes azt nem közölte, hogy a walesi szélsőnek mennyi esélye van játszani szerdán. A madridiak hazai pályán vívják az elődöntő első mérkőzését, a visszavágót pedig jövő kedden rendezik Münchenben.

19:20
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Kirúgta edzőjét a Knicks

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásáról lemaradt New York Knicks elöljárói menesztették Mike Woodson vezetőedzőt. A csapat márciusban kinevezett elnöke, a legendás Phil Jackson hétfőn közleményt adott ki, melyben jelezte, tiszteli mindazt, amit Woodson és stábja elért a Knicksnél, és nem gondolja, hogy csak a tréner felelőssége a mostani szezonban mutatott gyengébb játék, ám eljött a váltás ideje. Woodson a 2011/12-es szezon elejétől segédedzőként dolgozott a New York-i együttesnél, majd 2012 márciusában nevezték ki vezetőedzőnek. A 2012/2013-as szezonban a Knicks 54 győzelemmel és 28 vereséggel zárta az alapszakaszt, s második lett a Keleti főcsoportban, a rájátszásban pedig a főcsoport-elődöntőig jutott. A mostani kiírásban ugyanakkor gyengén játszott a gárda (37 győzelem/45 vereség), és végül nem jutott be a rájátszásba.

19:32
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Török társához helikoptert hívtak

Az Annapurna 8091 méter magas csúcsára igyekvő Török Zsolt társát George Poranciát a 2-es és a 3-as tábor között elsodorta egy jéglavina. Másnap a fáradtságtól nem tudott tovább menni, egyre rosszabbul lett, így helikopteres mentést kértek. Török letámogatta a köztes bivakhoz, onnan mentették le az alaptáborba. Porancia már a Katmandu kórházban lábadozik, Törökék pihennek és 2-3 nap múlva indulnak újra fölfelé, írja a 4bakancs.com portál.

 

19:51
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Felavatták Puskás Ferenc bronzszobrát

Felavatták a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) mértani középpontjában a névadó egészalakos bronzszobrát, Domonkos Béla szobrász művét. "Szobrot kegyeleti okokból szokás állítani, de Puskás Ferencre nemcsak emlékezni akarunk, hanem azt szeretnénk, hogy a fiatalok erőt merítsenek ebből a szoborból, hogy miként lehet egy vidéki fiúból ünnepelt sztár" - mondta a húsvéthétfőn tartott ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök. Ezt követően a 17 éven aluliak számára hetedik alkalommal kiírt Puskás Suzuki Kupa utánpótlás labdarúgótorna hat résztvevőjének, a spanyol Real Madridnak, a görög Panathinaikosznak, a horvát Dinamo Zagrebnek, az ausztrál Melbourne Football Institute-nak, a Budapest Honvédnak és a házigazda PFLA-nak a csapatkapitányai megkoszorúzták a szobrot.

20:15
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Eto'o nem játszhat Madridban

Samuel Eto'o nélkül kénytelen pályára lépni az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntő keddi első mérkőzésén a Chelsea labdarúgócsapata. A kameruni támadó - aki a klub hétfői közlése szerint kisebb térdsérüléssel bajlódik - el sem utazott társaival a spanyol fővárosba. Ott volt viszont a repülőgépen a belga csatár, Eden Hazard, aki vádlisérülése miatt április 8. óta egyetlen mérkőzésen sem szerepelt a Chelsea-ben.

20:29
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Feljutott a Premier League-be a Burnley

Az angol labdarúgó másodosztály (Championship) 44. fordulójában a Burnley hazai pályán 2-0-ra győzött a Wigan Athletic ellen, ezzel biztossá vált, hogy a Leicester után ők is a Premier League-ben folytathatják jövőre, mert a csapat már nem végezhet a másodiknál rosszabb helyen a Championshipben. A Burnley legutóbb - 33 év szünet után - a 2009/10-es idényben szerepelt az élvonalban, de azonnal ki is esett. A településnek kevesebb mint 90 ezer lakosa van, így Burnley lesz a legkisebb város, amely Premier League-csapattal büszkélkedhet.


A Championship első két helyezettje automatikusan feljut az első osztályba, a 3-6. helyezett rájátszásban dönti el a harmadik, még PL-tagságot érő helyet.

A bajnokság állása:

1. Leicester 43 28 9 6 79-43 93
2. Burnley 44 25 14 5 69-35 89
3. Derby 44 24 9 11 79-49 81
4. QPR 44 22 10 12 56-41 76
5. Wigan 43 20 10 13 57-42 70
6. Brighton&Hove Albion 44 17 15 12 51-39 66

20:56
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Címvédés a Boston Maratonon

A nőknél a címvédő kenyai Rita Jeptoo új pályacsúccsal győzött, míg a férfiaknál az amerikai Meb Keflezighi nyert hétfőn a Boston Maraton futóversenyen. A világ legrégebbi, 1897 óta sorra kerülő maratonijának idei kiírásán a kenyai atléta 37 kilométerig egy ötfős bollyal futott, majd sikerült ellépnie riválisaitól, és végül nagy fölénnyel és kiváló, 2:18:57 órás versenycsúccsal diadalmaskodott. A második helyet az etióp Buzunesh Deba szerezte meg - az eddigi pályacsúcsnál (2:20:43 óra) szintén jobb - 2:19:59 órás idővel. Jeptoo a hetedik futó a Boston Maraton történetében, aki háromszor győzött.


A férfiaknál a 2004-es athéni olimpián második Keflezighi korán elszakadt legnagyobb ellenfeleitől, és ugyan komoly előnyt nem tudott szerezni, üldözői hiába voltak közel hozzá, utolérni nem tudták. A 39. születésnapját május 5-én ünneplő hosszútávfutó 1983 óta az első amerikai győztese a versenynek, és egyben 1991 óta ő az első nem kenyai vagy etióp első helyezett Bostonban. A viadal egyperces gyászszünettel indult, és korábban soha nem látott biztonsági intézkedések mellett zajlott, mivel tavaly a verseny céljánál robbantásos merényletet hajtott végre Dzsohar és Tamerlan Carnajev. A támadás három halálos áldozatot követelt, 264 ember megsebesült.


Eredmények, Boston Maraton:

férfiak:
1. Mebrahtom Keflezighi (amerikai) 2:08:37 óra
2. Wilson Chebet (kenyai) 2:08:48
3. Franklin Chepkwony (kenyai) 2:08:50

nők:
1. Rita Jeptoo (kenyai) 2:18:57
2. Buzunesh Deba (etióp) 2:19:59
3. Mare Dibaba (etióp) 2:20:35

21:30
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Magyar győzelem a triatlon vb-n

Magyar győzelem született a triatlon egyetemi világbajnokságon Brazíliavárosban, ahol a nők között Kovács Zsófia diadalmaskodott. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) hétfői tájékoztatása szerint a versenyzőknek az 500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból, valamint 10 kilométer futásból álló olimpiai távon kellett bizonyítaniuk. A 14 országból induló 58 sportolónak nem csak a pályával és egymással, de a hőséggel is meg kellett küzdenie. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanuló Kovács 27 másodperces előnnyel nyerte meg a versenyt, míg Dudás Eszter (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) a 13. helyen ért célba. Másodikként egy brit, harmadikként pedig egy amerikai triatlonos zárt.

21:37
2014. április 21.
Vágólapra másolva!

Zárás

A mai sportközvetítésünk ezzel véget ért, köszönjük, hogy velünk követték a sportvilág hétfői eseményeit, holnap reggel innen folytatjuk.