Négykarikás játékok

Vágólapra másolva!
Yamaha Factory Racing's Italian rider Valentino Rossi takes a corner during the first MotoGP pre-season testing session on the second day at the Sepang circuit outside Kuala Lumpur on February 5, 2014. AFP PHOTO / MOHD RASFAN
Yamaha Factory Racing's Italian rider Valentino Rossi takes a corner during the first MotoGP pre-season testing session on the second day at the Sepang circuit outside Kuala Lumpur on February 5, 2014. AFP PHOTO / MOHD RASFAN
Cikkünk folyamatosan frissül
Cristiano Ronaldo orosz barátnője félmeztelenül reklámozta a szocsi olimpiát, ahová már megérkezett Brad Bitt és Angelina Jolie, valamint Marija Sarapova is. Sok menő hokis ugyanakkor lemarad az olimpiáról, mint ahogy egy karika is lemaradt a jelképből a téli olimpia megnyitóján. Pénteki sporthírek, Szocsival a középpontban.
08:25
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Kéz a kézben az amerikaiak és az oroszok

 Az Egyesült Államok állhatatosan együttműködik Oroszországgal a szocsi olimpia biztonságának ügyében - jelentette ki helyi idő szerint csütörtökön Barack Obama amerikai elnök az NBC televíziónak adott nyilatkozatában.

"Az oroszok számára nyilvánvalóan hatalmas a tétje annak, hogy minden terror- vagy erőszakcselekményt megakadályozzanak ezen a helyszínen. Erre sok forrást fordítottak" - jelentette ki az amerikai elnök abban az interjúban, amelyet a tévécsatorna teljes terjedelmében pénteken, az olimpia megnyitójának napján fog sugározni.

"Állhatatosan együttműködünk velük annak biztosítása érdekében, hogy ne csak a mi atlétáink, hanem mindenki, aki részt vesz ezeken a játékokon, biztonságban legyen" - tette hozzá.

08:28
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Sufni tuning Szocsiban

A szocsi olimpia szervezői egy speciális ágyat ígértek a szlovák válogatott jégkorongozójának, a 206 centi magas Zdeno Charának. Az NHL-ben szereplő Boston Bruinsban játszó hokisnak furcsa módon oldották meg az ágyproblémáját, ide kattintva megnézheti, hogy hogyan.

08:38
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Ne a nőt, a kesztyűt nézze!

Cristiano Ronaldo barátnője, Irina Shayk is beszállt a szocsi olimpia promótálásába. Az orosz modell félmeztelenül, csupán két kesztyűt a mellére téve fotózta le magát, és tette fel az Instagramra a képet.

08:51
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Javíthatnak Görbiczék

A világbajnok férfivízilabda-válogatott a Volvo-kupán Németországgal, a Bajnokok Ligája-győztes, de a Buducnosttal legutóbb csak ikszelő Győr nőikézilabda-csapata pedig a norvég Larvikkal játszik, mindkét meccset láthatjuk ma a tévében. A teljes sportműsorért kattintson ide!

09:04
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Ilyet ikrektől még nem láttunk

Josef El-Zein és Jakob El-Zein ikerpár nem mindennapi trükköket mutat be egy friss videón.

09:26
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Így rehabilitálódik egy világsztár

Radamel Falcao 12 nappal a térdműtét után egy rehabilitációs videót tett fel az Instagramra, bemutatva, hogy még nem adta fel, hogy ott legyen a brazíliai vébén.

09:42
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Neymar nője is meztelenkedik

Cristiano Ronaldo barátnője ma már félmeztelenkedett nekünk egyet, most pedig Neymar barátnője dobta le a törölközőt magáról egy filmjelenetben. A 18 éves Bruna Marquezine egy brazil sorozat második részében meztelenkedett, mit tartogat akkor még a következő részekre?

10:14
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Győri szurkolók énekelnek Böhnnek

A Larvik elleni mai Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt a Győri Audi ETO kéziszurkolói ellátogatnak Karl Erik Böhn házához, ahol a múlt héten elhunyt norvég edző családja várja őket. Együtt el fogják énekelni a Himnuszt Böhnnek. Részletek itt.

10:30
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Nadal visszalépett

Rafael Nadal gyomorpanaszokra hivatkozva visszalépett a jövő heti, Buenos Aires-i tenisztornától. A spanyol játékos azt mondta: csütörtökön reggel egy vírus támadta meg a szervezetét, emiatt nem tudott edzeni, s felborult az egész programja. Nadal az Australian Open döntőjében hátfájdalmakkal küszködött, Argentínában lépett volna először pályára azóta.

10:45
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Vidic távozik a ManUnitedtől

Nemanja Vidic idény végén eligazol a Manchester Unitedtől. Az 56-szoros szerb válogatott védő a klub honlapján jelentette be távozási szándékát, s hozzátette, ezzel véget akar vetni a pályafutása jövőjével kapcsolatos találgatásoknak.

Vidic 2006 óta 201 bajnoki mérkőzésen szerepelt az MU színeiben, állítólag marad a Premier League-ben, ugyanakkor az olasz Inter is komolyan érdeklődik iránta.

11:00
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Gombos kezd Szocsiban

Szombaton hivatalosan is megkezdődnek a versenyek a téli olimpián, az első magyarként Gombos Károly sílövő mutatkozik majd be. A 32 éves versenyző a 10 km-es sprintszámban áll rajthoz és saját bevallása szerint boldog lenne, ha sikerülne a legjobb 60 közé kerülnie, mert akkor két nappal később a 12,5 km-es üldözéses versenyben is indulhatna. Ugyanakkor számára az a legfontosabb, hogy mindent kiadjon magából.

"Egyelőre az biztató, hogy nagyon jól ment a lövészet az edzéseken" - mondta az olimpiai újonc, aki szerint a Krasznaja Poljana-i pályánál nincs nehezebb, mert sok és hosszú emelkedő tarkítja, ráadásul közel 1500 méter magasan fekszik, így az erős fizikai terhelést tovább nehezítheti a légszomj.  A közönség ebben a számban láthatja minden idők második legeredményesebb téli olimpikonját, a norvég Ole Einar Björndalent, aki eddig 6 arany-, 4 ezüst- és 1 bronzérmet nyert az ötkarikás játékokon. További két diadallal megelőzhetné az örökranglistát 8 arany- és 4 ezüstéremmel vezető honfitársát, a sífutó Björn Dählie-t. Azonban meglepetés lenne a 40 éves Björndalen sikere, ugyanis közel két éve nyert legutóbb világkupafutamot. Ebben a számban elsősorban Vancouver kétszeres bajnoka, a norvég Emil Hegle Svendsen és a vk-pontversenyt vezető francia Martin Fourcade nagy csatája várható. Mindketten négy-négy vk-viadalt nyertek ebben az idényben és egyaránt ötszörös világbajnokok.

Sífutásban az előző, vancouveri játékok legnagyobb hősének, a szintén norvég Marit Björgennek a szereplésére érdemes odafigyelni. A négy éve 3 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzéremmel legeredményesebbnek bizonyult versenyző olimpiai és világbajnoki címvédőként ezúttal is a favoritok közé tartozik a 15 km-es számban, melynek első felét klasszikus, a másodikat pedig szabadstílusban teljesítik az indulók.

A szombati napon ezen kívül még érmet osztanak a férfi gyorskorcsolyázók 5000 méteres távján, a síakrobaták női mogul (buckasí) számában, illetve a férfi hódeszkásoknál az ötkarikás programban először szereplő úgynevezett slopestyle-ban, amely egy trükkös akadályversenynek felel meg.

11:15
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Hová tűnt Messi?

Egy volt Barcelona-másodedző, Angel Cappa állítja: Lionel Messiből kiveszett a szenvedély. A 67 éves argentin Cesar Luis Menottival dolgozott a Camp Nouban, még a 80-as években. A csapat legutóbbi bajnokija, a Valenciától otthon elszenvedett 3-2-es vereség után egyértelműnek látja a helyzetet.

"A focihoz határtalan szenvedély kell, ami Messiben is megvolt, akárcsak az olyan klasszisokban, mint Diego Maradona" - fejtegette Cappa. További részletek a veterán edző fejtegetéseiből itt.

11:30
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Rossi elverte Lorenzót

Az F1 után a MotoGP első idei tesztjén is túl vagyunk, a vb-címvédő Marc Márquez mindhárom napot az élen zárta a malajziai Szepangban. A Repsol Honda fiatal pilótája a harmadik napon 1:59.533 perces idővel megdöntötte Casey Stoner két éve mért pályacsúcsát (1:59.607). Márquez ráadásul egy igen erős versenyszimulációt is teljesített a zárónapon, 15 kört tett meg, folyamatosan 2:01 alatti körökkel.

A Yamahánál megfordult az erősorrend, Valentino Rossi gyorsabb volt Jorge Lorenzónál (a zárónapon: 1:59.727 vs. 1:59.866).

Eljön Rossi reneszánsza? Forrás: AFP/Mohd Rasfan

Idén Open-kategóriás gépek is indulhatnak majd, melyek tartálya 24 literes lehet, szemben a többieknek előírt húszliteressel. Aleix Espargaro 1:59.998-as köridővel jelezte az Open-gépekben rejlő potenciált.

Stefan Bradl lett az ötödik, noha egyszer eldobta a vasat ugyanabban a kanyarban, ahol októberben a bokáját törte.

Talán némiképp csalódás Dani Pedrosa zárónapi hatodik helye, elvégre őt az előző idény kezdetén még Márquez előtt első számú pilótának nevezte a Repsol Honda.

A tesztek táblázatos eredményét itt találja.

11:45
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Csapás a svéd hokisokra

Komoly veszteség érte a téli olimpián induló svéd hokisokat, mivel nem számíthatnak Henrik Sedinre, a Vancouver Canucks csatárára. Az ikertestvéréhez, Danielhez hasonlóan évek óta a Canucks és a nemzeti csapat meghatározó alakjának számító 33 éves center januárban szenvedett bordasérülést, s csütörtökön kiderült, nincs olyan állapotban, hogy játszani tudjon Szocsiban.

Sedin a 2006-os olimpiai bajnok svéd csapatnak, illetve a tavaly világbajnokságot nyert válogatottnak is az egyik legjobbja volt. A 2013-as vb-n összesen négy gólt és öt gólpasszt, a Svájc elleni döntőben (5-1) pedig három pontot szerzett, s bekerült a torna All Star-csapatába is.

Sedin egy napon belül a második NHL-es sztárjátékos, aki kénytelen volt lemondani az olimpiai szereplést: szerdán Steve Stamkos, a kanadaiak csatára került ki sérülés miatt a keretből.

11:55
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Olasz válogatott focista Kínában

A Kuangcsou Evergrandéba igazol az olasz válogatott Alessandro Diamanti. A Bologna többhetes egyeztetés után állapodott meg az Ázsia-bajnok csapattal, amelynek vezetőedzője az olaszokat 2006-ban vb-címig vezető Marcello Lippi.

A 17-szeres válogatott támadó három évre kötelezte el magát a kínai csapathoz. Diamanti 2012-ben Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett a Squadra Azzurrával.

Diamanti a kiesés ellen küzdő Bologna kulcsembere volt, az igazolási idényben még az is felmerült, hogy elviszi a listavezető Juventus.

12:15
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Kónya Zsófi nem tud izgulni

A rövidpályás gyorskorcsolyázókat nem nyomasztja az, hogy a magyar csapaton belül tőlük várják a legjobb szereplését a téli olimpián. "Egyelőre nem izgulunk. De ha akarnék, se tudnék, mert egyelőre nem érezni, hogy a legnagyobb verseny közeledik, olyan, mintha egy edzőtáborban lennénk" - mondta Kónya Zsófia, aki csütörtökön ünnepelte a 19. születésnapját.

A harmadik olimpiáján szereplő Knoch Viktor úgy véli, mivel a csapat tagjai évek óta járják a világkupaversenyeket, van megfelelő rutinjuk, hogy kezelni tudják a helyzetet. Elárulta, próbálnak nem foglalkozni azzal, hogy a férfi váltó szerencsétlen körülmények között lemaradt az olimpiáról, de amikor látják a kazahokat készülni, akkor azért eszükbe jut, hogy ők is lehetnének a helyükben, mert alapvetően jobbak náluk.

"Nem szabad túl félénknek, vagy szerénynek lenni. Heidum Bernadett, a női váltó, Knoch Viktor, vagy akár a másik két férfi versenyzőnk is a legjobb hatban zárhat" - mondta Darázs István szakágvezető arra a kérdésre, mennyire tartja reálisnak, hogy a sportág képviselői az elmúlt   két játékokhoz hasonlóan ismét pontszerző helyezést érjenek el.

12:30
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Giggsék amatőr csapatot vehetnek

Gary Neville várhatóan beszáll a Salford City finanszírozásába. A korábbi Manchester United-játékos egy akadémiát szeretne létrehozni a jelenleg az angol nyolcadik vonalban található egyesületnél. Neville terveit várhatóan korábbi MU-s csapattársa, Ryan Giggs is segíti majd, bár a tárgyalások még korai fázisban tartanak.

12:40
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Tomoriék fradisták maradnak

Három válogatott játékosával, Tomori Zsuzsannával, Szucsánszki Zitával és Vérten Orsolyával  is szerződést hosszabbított az FTC-Rail Cargo Hungaria nőikézilabda-csapata.

A balátlövő Tomorival két, az irányító, csapatkapitány Szucsánszkival egy plusz három, a balszélső Vértennel pedig egy évet hosszabbít a klub. Mindhárom játékos szerződése a nyáron járt volna le. Jeney Zsolt Ákos szakosztályelnök hangsúlyozta: a vezetés évek óta arra törekszik, hogy a csapat gerincét egyben tartsa.

12:55
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

130 000-es jegy a megnyitóra

A téli olimpia jegyeinek több mint 80 százaléka elkelt már, állítják a szervezők, pedig küzdeni kellett értük, állítják a szurkolók. A jegyek 70 százaléka oroszokhoz került, akiknek hosszú sorokat kellett végigállniuk az átvételi pontokon.

Egy, az adleri olimpiai park közelében lakó rajongó elárulta: négy órán keresztül várt azért, hogy megkaphassa 20 000 rubelbe (körülbelül 130 ezer forintba) kerülő jegyét a péntek esti nyitóünnepségre.

13:10
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Kölcsönad a Chelsea

Az FC Eindhoven kölcsönvette a Chelsea reménységét, Cristian Cuevast az idény végéig. A 18 éves balhátvéd az idény első felében is kölcsönben játszott, csak akkor Vitesse-nél, ám ott nem kapott játéklehetőséget.

13:25
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Kemény hónap előtt az Arsenal

A listavezető Arsenal szombaton a BL-re hajtó Liverpool pályáján lép pályára, majd jövő szerdán a címvédő Manchester Unitedet fogadja, hogy aztán az FA-kupában is meccseljen a Liverpoollal. A sorozat a Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München elleni csata első felvonásával zárul.

A kilenc éve trófea nélkül maradó klub tehát kulcsfontosságú hónap előtt áll. Bár az Arsenal a legutóbbi hét bajnokijából hatot megnyert, szombaton nem számíthat a sérült Aaron Ramsey-re és Theo Walcottra, valamint az eltiltott Mathieu Flaminire.

Premier League, 25. forduló:
szombat:
Liverpool-Arsenal 13.45
Aston Villa-West Ham United 16.00
Chelsea-Newcastle United 16.00
Crystal Palace-West Bromwich Albion 16.00
Norwich City-Manchester City 16.00
Southampton-Stoke City 16.00
Sunderland-Hull City 16.00
Swansea City-Cardiff City 18.30

vasárnap:
Tottenham Hotspur-Everton 14.30
Manchester United-Fulham 17.00

13:35
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Építkezhet tovább a Fradi

Elek Gábor edző Tomori, Szucsánszki és Vérten szerződéshosszabbítása után elmondta: a szezon második felében is nyugodtan lehet "építkezni", összpontosítani a magyar bajnokságra, kupára és a KEK-re. További részleteket a Fradi női kéziseiről itt olvashat.

13:45
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Vettel nem segít

Sebastian Vettel szerint új csapattársának, Daniel Ricciardónak a saját útját kell megtalálnia a Red Bull F1-es csapatánál, és ez sikerülni is fog neki. Coulthard úgy véli, Vettelen lesz nagyobb nyomás 2014-ben a címvédő istállón belül.

14:00
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Fuck Putyin

Az ukrán FEMEN nőjogi szervezet aktivistái ezúttal a berlini orosz követség előtt tüntettek, többek közt Vlagyimir Putyin elnöknek üzenve.

Forrás: AFP/Patrik Stollarz

14:15
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Michelisz új autója

Michelisz Norbert épp most töltött fel egy képet az új autójáról a Facebookra.

14:20
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Mourinho élőben

José Mourinho sajtótájékoztatóját élőben közvetíti a Chelsea Youtube-csatornája:

14:35
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Van Basten repülése

Vasárnap Lazio-Roma derbit, szombaton Napoli-Milan rangadót rendeznek a Serie A-ban. A Milan megemlékezett a kilencvenes évek nagy Napoli-Milan meccseiről, melyeken még Maradona nézett farkasszemet Marco van Bastennel.

Serie A, 23. forduló:
szombat:
Fiorentina-Atalanta 18.00
Udinese-Chievo 18.00
Napoli-AC Milan 20.45

vasárnap:
Torino-Bologna 12.30
Lazio-AS Roma 15.00
Livorno-Genoa 15.00
Parma-Catania 15.00
Sampdoria-Cagliari 15.00
Verona-Juventus 15.00
Internazionale-Sassuolo 20.45

14:45
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Megműtötték Ribéryt

A Bayern München játékosának egy vérömleny miatt kellett kés alá feküdnie. A francia focistának vasárnapig még kórházban kell maradnia, s majd a hétfői vizsgálatok után lehet pontosabbat tudni a felépülése várható időpontjáról. Guardiola az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő február 19-i első mérkőzésén már számolna a játékossal.

15:00
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Eltiltás vár a Ronaldót kiállító bíróra

Döntött a spanyol szövetség: marad C. Ronaldo hárommeccses eltiltása. A Real Madrid kétszeres aranylabdása a Bilbao elleni meccsen paprikázta fel magát, meglegyintette az egyik ellenfelét, lökdösött egy másikat, gesztikulált a bírónak. Kiállították, három meccsre eltiltották, a Real fellebbezett, hiába.

A döntés vitatható mivoltáért ugyanakkor Miguel Ángel Ayza Gámez spori egyhónapos kényszerpihenőre vonulhat.

15:15
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Epres Panniék tortája

2014 szeletes gyümölcstortával, és egy közös átmozgató edzéssel lepte meg Epres Panni és Benedek Tibor a Burattino Általános és Szakképző Iskola tanulóit. A házaspár az egészséges, kiegyensúlyozott életmódra hívta fel a gyerekek figyelmét, maga a 250 kilós torta is dúskált a C-vitaminban.

Benedek Tibor és Epres Panni tortát oszt Forrás: Red Lemon Media

15:30
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Brad Pitt Szocsiban

A Szovjezszkij Szport Twitterje Brad Pitt és Angelina Jolie közös fényképét tweetelte ki a téli olimpia helyszínéről, Mr. és Mrs. Smith a nyitóünnepségen címmel.

15:45
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

F. de Boer a PL-be tart

A BBC Frank de Boert idézi, aki "nagyon szívesen lenne a Liverpool vagy a Tottenham edzője". Az Ajax trénere ugyanakkor André Villas-Boas menesztése után visszautasította a Tottenham ajánlatát, mivel hosszú távra tervezne a szigeten.

16:00
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Bajban a Larvik

Gondok a Larvik női kéziseinél: Isabel Blanco váll-, Thea Mörk térdsérülést szenvedett, egyikük sem játszhat a Győr elleni esti BL-középdöntős meccsen. Mörk van nagyobb bajban, neki hosszú hónapokat ki kell hagynia.

16:15
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Nyitóünnepség Szujóval

Másfél óra múlva kezdődik az olimpiai nyitóünnepség közvetítése, az M1 két kommentátora Szujó Zoltán és Szabó Gábor lesz.

16:30
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Gigantikus világcsúcs

A stockholmi atlétikai versenyen az etióp Genzebe Dibaba több mint hét másodperccel megdöntötte a 3000 méteres síkfutás világrekordját. A 22 éves futónő Meseret Defar 2007-es rekordját (8:23.72 perc) faragta le alaposan (8:16.60).

16:45
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Valentin-napi páros tenisz

Február 15-én rendezik a Valentin-napi páros teniszversenyt a Tabáni Tenisz Centerben, összesen immár tizenhatodszor.

A jövő szombaton 09.00-kor kezdődő rendezvényen a hagyományoknak megfelelően ismét a politikusok, az újságírók, a sztármenedzserek válogatottja, valamint a művészek és a sportolók vegyes csapata mérkőzik meg egymással.

Valódi sztárparádé lesz, indul többek közt Pintér Sándor belügyminiszter, Stumpf István alkotmánybíró, Fazakas Szabolcs volt európai parlamenti képviselő, Temesvári Andrea, a Roland Garros egykori páros bajnoka, Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes öttusázó, miniszterelnöki főtanácsadó, Szabó Bence, MOB-főtitkár, Nébald György, a Bp. Honvéd társadalmi elnöke, valamint Hajas László mesterfodrász.

A versenyt eddig legtöbbször - tízszer - az újságírók válogatottja nyerte meg. A torna idén is karitatív jellegű, a szervezők a bevételből az Afrikai Magyar Egyesületet támogatják.

17:00
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Ilyen a vakmerő kapus

Becsúszó szerelés a 16-oson kívül, kötény a csatárnak, finom körömpassz az ellenfél lábától pár centire - mindezt gyors egymásutánban produkálta Jose Contreras, a Deportivo Táchira kapusa. Ezt csinálja utána valaki!

17:10
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Nyolc öngól tíz perc alatt

Meghökkentő végjátékot hozott a Borgata Terrenove-Bagheria szicíliai kupameccs, melyen utóbbi együttes játékosai nyolc öngólt rúgtak az utolsó tíz percben.

Az olasz szövetség már vizsgálódik a hihetetlen hajrát hozó, 14-3-ra végződő meccs után. Az biztos, hogy a Bagheria a saját magára mért kiütéssel a Borgatát juttatta tovább a csoportból - melyben a Partincaudace volt a harmadik érdekelt -, ennek okait azonban egyelőre nem tudni.

"A csapatkapitányuk annyit mondott a meccs után, hogy azt szerették volna, inkább mi jussunk tovább, s ne a Partinicaudace" - mondta a Borgata edzője.

A mérkőzés előtt a Bagheria volt kedvező helyzetben, mivel döntetlennel az élen végzett volna a csoportban, ám a találkozó hajrájára fordulva 4-3-as hátrányban volt, majd a Borgata két újabb gólt szerezve eldöntötte a meccset. Ezt követően kezdődött meg az öngólparádé, melyet a Borgata játékosai döbbenten figyeltek.

17:15
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Sarapova Szocsiban

Marija Sarapova is megérkezett az Olimpiai Stadionba, még képet is küldött magáról.

17:20
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Gaborik is kihagyja az olimpiát

Az egyik legjobb szlovák hokis, Marian Gaborik sérülés miatt kihagyja a téli olimpiát. A Columbus Blue Jackets ponterős csatára - aki tagja volt a Vancouverben negyedik szlovák válogatottnak - december 21-én szenvedett kulcscsonttörést, és biztosan nem épül fel csapatának jövő csütörtöki ötkarikás rajtjáig. Helyére a 2012-ben vb-ezüstérmes Branko Radivojevic (Slovan Bratislava) kapott meghívót.

Közben eldőlt, hogy a svédek világsztárját, a bordasérüléssel kezelt Henrik Sedint a washingtoni Marcus Johansson helyettesíti.

17:30
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Rövid volt a sílövőpálya

Túl rövid volt a téli olimpia sílövőpályája, ezért pénteken 40 méterrel meg kellett toldani. Az utánmérésnél derült ki, hogy a Krasznaja Poljanában található pálya - amely elvileg 2,5 kilométer hosszú - rövidebb a kelleténél. Az amerikai szövetségi kapitány, Per Nilsson megjegyezte: furcsa, hogy csak mostanra derült ki a pontatlanság, mert ez "mégis csak egy olimpia."

17:40
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Nehéz a ZTE helyzete

Nagy Ferenc többségi tulajdonos elfogadja azt az ajánlatot, amelyet a zalaegerszegi önkormányzat vezetése tett a másodosztályú ZTE megvételére, de feltételekhez köti. A helyi önkormányzat jelképes, a csapat alapításának évére utaló, 1920 forintos ajánlatot tett Nagy Ferencnek, akitől péntekig várnak választ.

A többségi tulajdonos az önkormányzat újabb közleménye szerint feltételekhez köti az ajánlat elfogadását. Ezek között szerepel "a harmadik személyek felé fennálló szerződéses kötelezettségek és az ezekből adódó pénzügyi jellegű kérdések rendezése", valamint "a játékosok szerződéseivel és támogatói szerződésekkel kapcsolatos kérdések tisztázása".

A felek között további egyeztetések és tárgyalások várhatóak az ügyben. Gyutai Csaba polgármester korábban kijelentette: nagyjából 300 millió forintra van szükség a klub helyzetének rendezéséhez.

17:50
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Kézibíró a sípályán

Sophia és Christina Ralli, a görög kézilabdabíró testvérpár is jelen lesz Szocsiban. Sophia ugyanis a csupán hétfős görög olimpiai csapat tagja lesz alpesi síben. Ralliék az európai kéziszövetség fiatal játékvezető programjának tagja, Sophia ugyanakkor 17 éve síel is, és már részt vett az előző, vancouveri játékokon is - majd egy évre rá Veszprémben az élete első nemzetközi kézimeccsén fújhatott az ikertestvérével együtt.

Sophia Rallit óriásszlalomban és szlalomban láthatjuk majd február 18-án, illetve 21-én.

17:58
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Alakul a hangulat Szocsiban

Az olimpiai mozgalom hivatalos oldala képet küldött az Olimpiai Stadionból.

18:08
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Katonai kórus énekel a megnyitón

Katonai kórus énekel a megnyitón.

Katonai kórus énekel a megnyitón Forrás: AFP/Damien Meyer

18:39
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Bermuda bermuda nadrágban

A bermudai sportolók stílszerűen bermudanadrágban vonulnak a megnyitón. Nem félnek a megfázástól.

18:43
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Nem semmi a látvány

Nem semmi a látvány Forrás: AFP/Andrej Isakovic

18:45
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Láttuk a magyarokat

A magyar különítményre került a sor a megnyitón, a zászlót a kiváló gyorskorcsolyázó Heidum Bernadett vitte.

18:49
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Szivárvánnyal üzentek

A németek szivárványszínű ruhában üzentek az orosz melegellenes politikának. Az írek katonafelszerelése se kutya.

A németek szivárványszínű ruhában üzentek az orosz melegellenes politikának Forrás: AFP/Adrian Dennis

19:06
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

A klubérdek fontosabb a gyásznál

Nem lesz magyar kézis Böhn temetésén (részletek itt).

19:10
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Putyin vs Szocsi

Az oroszok sakkvilágbajnoka, Garri Kaszparov szerint a téli olimpia nem más, mint Vlagyimir Putyin személyi kultuszának egyszemélyes cirkusza. Az orosz ellenzéki politikus gyilkos támadást indított azzal, hogy a téli olimpiát az 1936-os berlini nyári játékokkal hasonlította össze.

"Bárki, aki úgy gondolja, hogy ez túlzás, az elfelejt egy nagyon fontos tényezőt. Azt, hogy 1936-ban Hitlert is tisztességes és törvényes politikusnak látták” - idézte Kaszparovot a Guardian.

19:20
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

A nyári után a téli olimpiáról is lemaradt

A 2012-es londoni nyári olimpia után a mostani, szocsi téli játékokról is hátsérülés miatt maradt le Craig Pickering, a britek atlétából lett bobversenyzője.

A 27 éves sportoló a németországi edzőtáborban sérült meg, de kiderült, nem épül fel a rajtig. Pickering 2007-ben a brit 4x100-as váltóval világbajnoki bronzérmes volt, majd a londoni olimpiát sérülés miatt kihagyta. Később bobosnak állt, de így sem tud indulni az olimpiai játékokon.

19:23
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Vége a felvonulásnak

Az oroszoké a legnagyobb csapat, velük zárul a felvonulás.

19:36
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Négykarikás játékok

Óriási baki a megnyitón, részletek itt.

19:49
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Szocsiba terelte volna az ukrán gépet egy utas

Szocsiba terelte volna az ukrán gépet egy utas, aki bombával fenyegetőzött. Részletek itt.

20:06
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Elszakadt a térdszalagja, eltört a combcsontja

Súlyos sérüléseket szenvedett pénteki edzésén Heidi Kloser, az amerikaiak síakrobatája, így ki kell hagynia a szocsi téli olimpiát.

A 21 éves versenyző a mogul selejtezője előtt esett olyan szerencsétlenül, hogy elszakadt a térdszalagja, és a combcsontja is eltört.

Kloser az egyik esélyesnek számított, a Világkupa-sorozat negyedik helyén áll.

20:11
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Szépek és mosolygósak a magyarok

Forrás: AFP/Andrej Isakovic

20:20
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Parker a legjobb európai kosaras

Nem csak téli olimpia van a világon, íme egy kosárhír.

Tony Parkert, az NBA-ben szereplő San Antonio Spurs irányítóját választották az év legjobb európai játékosának. A kontinentális szövetség (FIBA) által szervezett voksoláson a szakírók mellett a szurkolók is szavazhattak. A 31 éves Parker mindkét fél voksolásán magabiztosan diadalmaskodott, összesítésben pedig a görög Vaszilisz Szpanuliszt (Olimpiakosz) és spanyol Marc Gasolt (Memphis Grizzlies) megelőzve végzett az élen.

A háromszoros NBA-bajnok Parker tavaly győzelemre vezette a francia válogatottat a szlovéniai Európa-bajnokságon, ráadásul ő érdemelte ki a torna legértékesebb játékosának járó elismerést (MVP) is.

20:26
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Vidi-játékosból lett szerb kapitány

A Sportske.net információja szerint a Partizan korábbi edzője, Aleksandar Stanojevic lesz a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A 40 éves szakember egy szezonban szerepelt Magyarországon is, és éppen a Videotonból vonult vissza. A részletekről itt olvashat bővebben.

20:29
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Putyin megnyitotta

Vlagyimir Putyin orosz elnök megnyitotta a szocsi téli játékokat. Tűzijáték.

20:33
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Babos meglepetésre kikapott

Babos Tímea meglepetésre 6:2, 6:4-re kikapott Diana Marcinkevicától, így 1-1-re áll a magyar-lett csata a tenisz Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornáján.

A világranglistán 83. magyar játékos gyengén kezdett a WTA-rangsorban 216. riválisa ellen, aki váratlan gyorsasággal 4:0-ra elhúzott. Ezek után néhány ász csak szépségtapasz lehetett, mivel a rendkívül stabil és sok nyerőt ütő ellenfél 34 perc alatt hozta a nyitószettet. A második felvonásban a 20 éves soproni játékos rögtön elvesztette a szerváját, és - bár több bréklabdája is volt - nem sikerült felzárkóznia. A budapesti közönség hiába buzdította a magyarok legjobbját, a fontos pontoknál Marcinkevica rendre eltalálta a vonalat, vagy Babos rontott.

A vártnál egyoldalúbb meccs 1 óra 16 percig tartott.

Mivel Jani Réka-Luca korábban 6:0, 6:4-re legyőzte Jelena Ostapenkót, az 1-1-re álló párharc a páros mérkőzésen dől el. Hazai részről Babos és Jani, míg a baltiaktól szintén az egyeseket vívó játékosok, azaz Marcinkevica és Ostapenko lép pályára a Syma Csarnokban.

Eredmény, 2. forduló, B csoport:
Diana Marcinkevica - Babos Tímea 6:2, 6:4

korábban:
Jani Réka-Luca - Jelena Ostapenko 6:0, 6:4

20:46
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Magyar pólósiker a németek ellen

Vízilabda. Volvo-kupa: Magyarország-Németország 12-9 (legtöbb gól: Madaras 4, ill. Glaser 3). Holnap 16 órakor Szerbia lesz az ellenfél Szolnokon.

20:59
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Két híresség gyújtotta meg a fáklyát

A teniszező szépség Marija Sarapova futott be a csarnokba a lánggal, Jelena Iszinbajeva rúdugrónő vette át tőle, aztán a volt birkózó Alekszandr Karelinhez került. A fáklyát aztán a volt hokis Vlagyiszlav Tretyjak és az egykori jégtáncos Irina Rodnyina gyújtotta meg.

Sarapovának még a láng is jól áll Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

21:17
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Szélütést kapott a sztárhátvéd

A múlt héten stroke-ot kapott Kris Letang, az NHL egyik legjobb hátvédje, de klubja, a Pittsburgh Penguins csak most hozta nyilvánosságra az esetet.

A 26 éves védő január 27-én még játszott, azóta viszont hiányzott a mérkőzésekről. Legalább másfél hónapos kihagyás vár rá, és a szélütés nem fenyegeti pályafutását.

Letang 2009-ben Stanley-kupát nyert a Pingvinekkel, és kétszer szerepelt All Star-gálán. NHL-karrierje során az alapszakaszban 419 mérkőzésen 227, a rájátszásban 80 találkozón 47 pontot gyűjtött. Tavaly nyáron nyolc évre szóló 58 millió dolláros szerződést kötött.

21:35
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

A megnyitó előtt törte el a bokáját

Az utolsó pillanatokban lemaradt a szocsi téli olimpiáról Valtteri Filppula finn jégkorongozó, aki a magyar idő szerint hajnalban rendezett Tampa Bay Lightning-Toronto Maple Leafs (1-4) NHL-es bajnoki mérkőzésen bokatörést szenvedett.

A Tampa Bay Lightning 29 éves csatára tagja volt a 2010-ben Vancouverben bronzérmes alakulatnak. Azt még nem lehet tudni, hogy ki helyettesítheti a játékok jövő szerdán kezdődő férfi hokitornáján.

Filppula - aki 2008-ban Stanley-kupát nyert a Detroit Red Wings csapatával - a mostani szezonban 56 mérkőzésen 41 pontot (20 gól, 21 gólpassz) gyűjtött.

Rajta kívül még egy center, Mikko Koivu is lemondta az olimpiai szereplést, szintén azért, mert törött a jobb bokája: ő még január 4-én sérült meg, de nem gyógyul fel a rajtig.

21:41
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Kupadöntős a Szolnok

Elsőként a legutóbbi szezonban döntős, 2012-ben és 2011-ben győztes Szolnoki Olaj csapata jutott be a férfi kosárlabda Magyar Kupa fináléjába, miután a pénteki első elődöntőben rendkívül könnyedén diadalmaskodott a Kecskemét együttese felett.

Zsíros Tibor férfi MK, elődöntő:
Szolnoki Olaj KK - KTE-Duna Aszfalt 64-53 (15-16, 22-14, 14-10, 13-13)
legjobb dobók: Holiday 12, Keller, Vojvoda, Lóránt 10-10, illetve Pongó 13, Karahodzic 10

21:45
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Varga Miklós kibokszolta az aranyérmet

A 11 magyar közül hét győzött az elődöntőben az 58. Bocskai István ökölvívó emlékversenyen, melyen a 60 kilogrammban már az is biztossá vált, hogy a kétszeres Európa-bajnoki harmadik Varga Miklós nyerte az aranyérmet.

Varga az elődöntők talán legjobb teljesítményét nyújtva, 3-0-ás pontozással legyőzte az orosz Gabil Mammedovot, s mivel a másik ágon Gálos Roland 2-1-re nyert a litván Elgisbas Skurbelis ellen, biztossá vált, hogy könnyűsúlyban magyar győztese lesz a viadalnak. Nem sokkal az elődöntők után aztán kiderült, hogy - az egyébként is jóval esélyesebb - Varga a kategória győztese, mivel Gálos kézfeje megsérült meccse közben, s olyannyira bedagadt, hogy Jákó Péter a verseny orvosa jelezte, ebben az állapotban biztosan nem léphet ringbe szombaton.

Vargához hasonlóan az olimpiai és világbajnoki ötödik, Eb-bronzérmes Harcsa Zoltán is nagyszerűen bokszolt, és simán, 3-0-ra verte a lengyel Arkadius Szvedoviczot. A középsúlyban a 60 kilóhoz hasonlóan hazai győztest avatnak majd szombaton, miután a másik ágon Bugyik Imre legyőzte Kabai Károlyt.

A 75 kg mellett 56, 69 és plusz 91 kg-ban izgulhatnak majd magyarért a nézők a finálékban: 56 kg-ban a pénteken Szőrös Márkot felülmúló Gálos Viktor, 69-ben az olasz Alfonso Dirussót pontozással legyőző Darányi Zsolt, szupernehézsúlyban pedig a belga Ruben Nazarian ellen győztes (2-1) Bernáth István lesz érdekelt a szombati zárónapon. Európa egyik legrangosabb amatőr viadalának fináléi 15.00-kor kezdődnek az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

22:00
2014. február 7.
Vágólapra másolva!

Vége

A mai hírzuhatagnak vége, viszlát holnap.