Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elek Gábor: Végre felszabadult volt a csapat

ELEK Gábor
Tokió, 2021. július 31. Elek Gábor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női kézilabda-bajnokságának B csoportjában játszott Magyarország – Spanyolország mérkőzésen a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. július 31-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
29-25-re győzött a magyar női kézicsapat a spanyolok ellen, ezzel még él a remény a negyeddöntős továbbjutás szempontjából. Elek Gábor szövetségi kapitány végre olyan játékot látott, amelyet korábban is szeretett volna.
Vágólapra másolva!

„Összességében azok a dolgok, amik eddig hiányoztak nálunk, azok ma jöttek. Volt egy vezéregyéniség hátul Tomori Zsuzsanna személyében, mellette egy komoly kapusteljesítmény Bíró Blankától, ezt a képet szerettem volna a csapatról látni korábban is.

Hiába voltak jobb játékosok a francia és az orosz csapatban, mint mi, de azokon a meccseken nem volt meg ez az arcunk, a brazilok ellen meg különösen nem, ami most, amely remélem, a svédek ellen is meglesz. Ezzel kapcsolatban a számolgatást meg se kérdezd a továbbjutás szempontjából.

A mai napon a védekezés adta az egésznek az alapot, támadásban a mérkőzés elején több könnyű gólt is szereztünk Mártonnak köszönhetően, ami nagyon jól jött. Végig előnyben tudtunk játszani, amit jobban szeretünk, mint ugyanezt hátrányban tenni.

Végre felszabadultság volt a csapatnál, korábban a két legrutinosabb embert elveszítettünk középről, de ahogy Zsuzsi ígérte tegnapelőtt, bemondtuk az All-in-t, ami jelenleg egyelőre fél All-in, a másiknak majd még jönnie kell a svédek ellen" - értékelt a szövetségi kapitány a győzelmet követően az M4 Sport kamerái előtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről