Vágólapra másolva!
Hatos Gábor birkózó még a kórházban is erősítő gyakorlatokat végez - derült ki Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének internetes naplójából.
Vágólapra másolva!

A sportvezető szerdán a Kínai-Japán Barátság Kórházban járt és ott meglátogatta a két magyar olimpikont, a fülgyulladással bajlódó Hatos Gábor szabadfogású birkózót és a szerdai verseny közben súlyos könyöksérülést szenvedett Baranyai János súlyemelőt.

"Hatos Gábor bizakodva fogadott. A birkózók kemény legények, hiszen miközben infúziós kezelést kapott, még az ágyban is has- és lábizom-erősítő gyakorlatokat végzett, hogy ne menjen el az ereje " - írja Schmitt Pál, aki azt is megemlítette, Hatos gondosan ügyel arra, hogy tartsa a súlyát, mert augusztus 20-án mindenképpen indulni akar a 74 kilósok versenyében.

A MOB elnöke a könyöksérüléssel kórházba szállított Baranyai János állapotáról is beszámolt: "Baranyai János sérülése nagyon csúnyán nézett ki. A kínai orvosok igyekeztek gyorsan rendbe hozni, majd gipszbe tették könyökét. A nyíregyházi sportember, a súlyemelő-versenyek egyetlen magyar résztvevője bebizonyította, hogy tisztán, becsületesen is lehet versenyezni. Országos rekord küszöbén állt, élete legjobb formájában versenyzett, amire olimpikonként felesküdött. Ha bizonyára rövidesen kiengedik a kórházból, itt marad velünk, nézőként élvezheti majd az olimpiai játékokat, s ő lesz a magyar csapat legaktívabb szurkolója."

A szerdai események kapcsán Schmitt Pál megjegyzi, hogy a birkózó Bácsi Péter nyerő helyzetben számára érthetetlenül kockáztatott, s a győzelem, vagy bronzérem helyett ezért volt kénytelen beérni az ötödik helyezéssel.

Bodrogi László szereplése csalódást jelentett a sportdiplomatának, mert "már az első 10 kilométer után sem volt az első húsz között, holott ennek a profi világban is sikeres versenyzőnek három segítőtársat is biztosítottunk. Többet vártunk tőle".

A bronzérmet nyert Mincza-Nébald Ildikót dicséri a MOB-elnök, de megjegyzi, hogy ő az elődöntőben 13-13-as állásnál még akkor is videós ellenőrzést kért volna, ha Ildikónak - mint utóbb kiderült - csak az egyik lába maradt a páston.