Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nem szereti a játékvezetőket a nőikézi-kapitány

Vágólapra másolva!
Vegyes érzésekkel tért haza Pekingből Hajdu János, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember felemásan értékelte a mutatott teljesítményt, hiszen a csoportkörből akár ki is eshetett volna a csapat, de szerencsével később a döntő sem tűnt elérhetőnek. Hajdu szerint a Korea elleni bronzmeccset nem csalók vezették, de azért összességében nem szereti a játékvezetőket.
Vágólapra másolva!

"Vegyes az érzésem, mert a torna elején akár ki is eshettünk volna" - értékelte a pekingi teljesítményt az [origo] kamerája előtt Hajdu János szövetségi kapitány. "Ha a brazilok ellen Tomori nem egyenlít, ha a németek ellen kimarad az utolsó hetes, hamarabb hazautazhattunk volna."

Az egyenes kieséses szakaszt a románok elleni parádés győzelemmel kezdte a csapat, majd az elődöntőben szoros meccsre késztette a későbbi ezüstérmest. "Az oroszok ellen azonban komoly esélyünk volt, ha két perccel tovább tart a meccs, akkor biztosan nyerünk. Sok problémánk volt, Korea ellen Vérten Orsi nagyon hiányzott, Tóth Tímea beteg volt az egész olimpia alatt - így azt mondom, sajnálom, hogy nem nyertünk érmet."

Arra a kérdésre, hogy a bronzmérkőzésen érzett-e bírói nyomást Hajdu kapitány továbbra is nemmel válaszolt. "A mérkőzést két nemzetközi klasszis vezette, jó játékvezetők, nem csalók. A végén hibáztak, de nem hiszek abban, hogy direkt hibáztak."


A szakember elmondta, fiatalkorában ilyen helyzetben felborította volna a zsűriasztalt. "Fiatalkoromban megtettem többször, volt is problémám. Most sem szeretem a játékvezetőket, de együtt kell élnem velük, a sportághoz tartoznak. Nem mindig hoznak jó döntést. De ha olyan a játékvezető, aki nem akarja befolyásolni a mérkőzést, akkor a hibáit is elnézem, nem probléma, én is hibázom, a játékosaim is. A tendenciózus fújást azonban nehezen viseli az ember. Úgy éreztem, a két orosz bíró hibázott, de nem akartak minket megveretni, ezt nem éreztem. A találkozó éjszakáján viszont valószínűleg ők sem aludtak sokáig."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről