Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Decemberben doktor lehetek!

Vágólapra másolva!
Kiss Gergely olimpiai naplója kizárólagosan az [origo]-nak, 27. rész.
Vágólapra másolva!

Igaz, hogy vasárnap óta kétszeres olimpiai bajnoknak vallhatom magam, de ami csütörtökön sikerült, az jelentőségében vetekszik a Sydneyben és Athénban történtekkel: levizsgáztam nemzetközi jogból!

Igaz, hogy "csak" kettesre, de aki tudja, miről beszélek, az értékeli még ezt a picike elégségest is. Főleg, ha elárulom, hogy itt, a szegedi József Attila Tudományegyetemen rúgtak már ki vizsgázót azért, mert olimpiai bajnok volt... (Az illető nevét fedje jótékony homály.)

Persze senki se higgye, hogy kifejezetten utaznak a Napfény Városában az élsportolókra - amikor bementem az egyetemre, valamennyi tanár és professzor, akivel csak találkoztam, szívből gratulált, és biztosított maximális jóindulatáról. Én is biztosítom az olvasót, hogy a kettes nemzetközi jogból valóban a maximális jóindulat jele. Mindenesetre Bodnár László professzor úrnál elégségesre vizsgázni felér egy csavargóllal...

Ezzel utolsó éves vizsgáimat is teljes számban abszolváltam, s ha zökkenőmentesen túljutok az öt államvizsgámon, akkor legkorábban decemberben odabiggyeszthetem a két betűcskét a nevem elé. Szerintem jól fog hangzani, hogy dr. Kiss Gergely.

De ne igyunk előre a medve bőrére!

És akkor szombat délben irány a napfényes Itália! Kedves feleségemmel, Ancsával és Viktória lányunkkal. A cél első nekifutásra Szardínia - ahol korábban már jártunk, és nagyon jól éreztük magunkat -, majd egy hét után átruccanunk Nápolyba, ahol valamikor légióskodtam, és nem is eredménytelenül. Szardíniára komppal megyünk, nem rövid az út, de megéri.

Ígérem, itáliai kalandjaimról is beszámolok naplóm hűséges olvasóinak!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről