Kiderült, mikor tér vissza a MotoGP hatszoros világbajnok sztárja

MotoGP Marc Márquez
Repsol Honda Team's Spanish rider Marc Marquez takes part in the third MotoGP free practice session of the Andalucia Grand Prix at the Jerez race track in Jerez de la Frontera on July 25, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Visszatér a versenypályára a hétvégi Egyesült Államok Nagydíján Marc Márquez, a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájának hatszoros győztese, miután felépült az Indonéz Nagydíjon történt bukása miatt kiújult kettős látásból.

A minden géposztályt figyelembe véve nyolcszoros vb-győztes spanyol motoros visszatéréséről csapata, a Honda számolt be szerdán, hozzátéve, hogy a 29 éves kiválóság az orvosi stábjával történt egyeztetést és a tőlük kapott engedélyt követően ül újra motorra.

Márquez a márciusi Indonéz Nagydíj bemelegítése során hatalmasat bukott, és kisebb agyrázkódás miatt kihagyta a futamot. Később rosszul érezte magát, és Spanyolországba visszatérve kiderült, hogy kiújult a kettős látása, amivel karrierje során már többször is küzdött. Az indonéz viadal után rendezett Argentin Nagydíjon a német Stefan Bradl pótolta.

Márquez a hétvégén visszatér Forrás: AFP/Javier Soriano

Márquez tavaly novemberben egy szokásos terepedzésén bukott és enyhe agyrázkódást szenvedett, aztán kiderült, kettős látással bajlódik. A spanyol versenyző emiatt kihagyta az előző szezon utolsó két futamát.

A motorost 2012-ben ugyanilyen problémával kellett műteni, a beavatkozás akkor sikeres volt.

Márquez nehéz éveken van túl, ugyanis a 2020-as idényt egy súlyos kézsérülés miatt gyakorlatilag teljes egészében kihagyta, a tavalyi vb-n pedig három futamon diadalmaskodott, az összetett pontversenyben így csak a hetedik helyen végzett.