Rutinos versenyző helyettesíti a nagyot bukó világbajnok motorost

MotoGP Of Portugal - Qualifying MotoGP Moto2 Moto3 motorbike Qualifying Stefan Bradl Germany Repsol Honda Team Grande Premio Brembo Autodromo do Algarve November Lagoa Faro Horizontal SPORT PHOTO
Stefan Bradl (6) of Germany Repsol Honda Team during the qualifying of Grande Premio Brembo do Algarve at Autodromo do Algarve on November 6, 2021 in Lagoa, Algarve, Faro. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Stefan Bradl helyettesíti Marc Márquezt a gyorsaságimotoros-világbajnokság idényének harmadik versenyén, a hétvégi Argentin Nagydíjon.

A királykategória, a MotoGP hatszoros világbajnoka bő egy hete, az Indonéz Nagydíj bemelegítése során hatalmasat bukott, és kisebb agyrázkódás miatt kihagyta a futamot. Később rosszul érezte magát, és Spanyolországba visszatérve kiderült, hogy kiújult a kettős látása, amivel karrierje során már többször is küzdött.

Stefan Bradl helyettesíti Marc Márquezt Argentínában Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A 29 esztendős klasszis orvosa, Sánchez Dalmau a Honda hivatalos közleményében jelezte, jelentősen javult a motoros állapota, és nincs szükség beavatkozásra, csak konzervatív kezelésre, rendszeres ellenőrzés mellett.

Márquez helyét a Honda szerdai bejelentése szerint a 32 esztendős német teszt- és tartalékpilóta, Bradl veszi át, aki 2021 novembere után áll újra rajtrácsra, Portimaóban 15. lett.

A minden géposztályt figyelembe véve nyolcszoros vb-győztes Márquez tavaly novemberben egy szokásos terepedzésén bukott és enyhe agyrázkódást szenvedett, aztán kiderült, kettős látással bajlódik. A spanyol versenyző emiatt kihagyta az előző szezon utolsó két futamát.

A motorost 2012-ben ugyanilyen problémával kellett műteni, a beavatkozás akkor sikeres volt.

Márquez nehéz éveken van túl, ugyanis a 2020-as idényt egy súlyos kézsérülés miatt gyakorlatilag teljes egészében kihagyta, a tavalyi vb-n három futamon diadalmaskodott, az összetett pontversenyben viszont csak a hetedik helyen végzett.