Brutál erős márkatársakat kapott Michelisz

AUTO - WTCR MACAU - 2018 chine china auto championnat du monde circuit course fia motorsport tourisme wtcr cup novembre macao 05 MICHELISZ Norbert, (hun), Hyundai i30 N TCR team BRC Racing, action during the 2018 FIA WTCR World Touring Car cup of Macau, C
05 MICHELISZ Norbert, (hun), Hyundai i30 N TCR team BRC Racing, action during the 2018 FIA WTCR World Touring Car cup of Macau, Circuito da Guia, from november 15 to 18 - Photo Francois Flamand / DPPI
Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert marad a Hyundai gyári támogatott versenyzője a túraautó-világkupa 2019-es szezonjában, ahogyan idei csapattársa, Gabriele Tarquini is. Yvan Muller és Thed Björk helyett azonban új márkatársakat kapnak, a holland Nicky Catsburg és a brazil Augusto Farfus személyében. Arról egyelőre nincs hír, milyen csapatfelállásban versenyeznek majd a WTCR második idényében.

A Hyundai Motorsport hivatalos bejelentése szerint 2019 négy gyári támogatott pilótával, Michelisz Norberttel, Gabriele Tarquinivel, Nicky Catsburggal és Augusto Farfusszal indulnak a világkupa győzelemért.

Mindkét újoncnak vannak túraautós tapasztalatai, igaz, még a WTCC-s érából. A holland kétszer is nyert futamot a túraautó-világbajnokságban, Farfus ennél is eredményesebb volt, neki tizenöt első helye van.

- mondta a DTM-ben idén BMW-vel versenyző brazil Farfus.

Augusto Farfus DTM-ről WTCR-re vált Forrás: Hyundai Motorsport

Catsburgnek nincs még TCR-es tapasztalata, de kétségei sincsenek a sikerrel kapcsolatban. "Nem versenyeztem még TCR-technikával, de

Gabriele megnyerte a világkupát, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy gyorsan felhoz majd egy gyilkos tempójú szintre."

Nicky Cutsburg nem versenyzett még TCR-technikával Forrás: Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert is biztos benne, hogy folytatódik a Hyundai jó sorozata.

"Mindenki láthatta 2018-ban, hogy milyen erős a Hyundai i30 N TCR, szóval nem kérdés számomra, hogy jövőre is az élmezőnyben leszünk.

Michelisz Norbert és Gabriele Tarquini idei csapata, a BRC Racing Team Forrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

Gabriele Tarquini az ideiénél is kiélezettebb küzdelemre számít. "Már idén is nagyon szoros volt a sorozat, jövőre még közelebb lesznek egymáshoz az autók."

A sorozat promótere, François Ribeiro szerint a bejelentés egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a túraautó-világkupa szintet lép 2019-ben. "Fantasztikus két ilyen profi, nemzetközi túraautós tapasztalattal rendelkező pilótát a mezőnyben tudni.

Az még kérdés, hogy melyik csapat üzemelteti majd a Hyundai i30 N TCR-eket Forrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand