Zsákban hozná el a pontokat Kínából Michelisz csapata

AUTO - WTCR  SLOVAKIA 2018 auto championnat du monde circuit course fia motorsport slovaquie tourisme wtcr juillet MICHELISZ Norbert, (hun), Hyundai i30 N TCR team BRC Racing, portrait during the 2018 FIA WTCR World Touring Car cup race of Slovakia at Slo
MICHELISZ Norbert, (hun), Hyundai i30 N TCR team BRC Racing, portrait during the 2018 FIA WTCR World Touring Car cup race of Slovakia at Slovakia Ring, from july 13 to 15 - Photo Jean Michel Le Meur / DPPI
Vágólapra másolva!
Két és fél hónapos nyári szünet után folytatódik a WTCR 2018-as idénye most hétvégén. A kínai Ningbo után egy héttel országon belül, Wuhanban áll majd rajthoz a világkupa mezőnye. Michelisz Norbert csapata, az olasz BRC Racing úgy érkezik Ázsiába, hogy az európai első félévet két győzelemmel zárta Szlovákiában: a magyar és az olasz versenyző is győzött a Dunaszerdahely melletti pályán.

A valamivel több mint 4 km-es pálya nem ismeretlen a népszerű magyar versenyző számára: tavaly, az akkor még WTCC néven futó sorozatban egy második és egy negyedik is helyet szerzett Ningbóban, de utólag megfosztották eredményeitől, mert a Hondák szabálytalan motorokkal futottak.

Michelisz Norbert harmadik helyen áll a bajnokságban Forrás: Jean Michel Le Meur / DPPI/Jean Michel Le Meur

Idén új sorozatban, új csapatban, új autóval indul Michelisz, aki harmadik helyen áll az összetett pontversenyben. "Nagyon izgatott vagyok, hogy újra versenyezhetek, rengeteg idő telt el a legutóbbi, szlovákiai futamok óta. A bajnokság a hajrájához érkezett, a legfontosabb versenyek most jönnek, úgyhogy próbálok fizikálisan és mentálisan is a lehető legalaposabban felkészülni.

Mindegy, hogy milyen körülmények között, mint minden hétvégén, most is a lehető legtöbb pontot akarom szerezni a Hyundai i30 N TCR-rel" - foglalta össze várakozásait a BRC Racing magyar versenyzője.

A BRC Racing vezeti a csapatbajnokságot a túraautó-világkupában.

Helyezés Versenyző Csapat Pont
1. Max Verstappen Oracle Red Bull Racing 169
2. Charles Leclerc Scuderia Ferrari 138
3. Lando Norris McLaren F1 Team 113
4. Carlos Sainz Jr. Scuderia Ferrari 110
5. Sergio Pérez Oracle Red Bull Racing 105
6. Oscar Piastri McLaren F1 Team 71
7. George Russell Mercedes-AMG 54
8. Lewis Hamilton Mercedes-AMG 43
9. Fernando Alonso Aston Martin Aramco F1 Team 33
10. Cunoda Juki Scuderia AlphaTauri 19
Teljes lista

A hétvége programja:

Szeptember 28., péntek

6.40 - első szabadedzés
9.20 - második szabadedzés

Szeptember 29., szombat

5.00 - első időmérő
9.30 - első futam

Szeptember 30., vasárnap

3.00 - második időmérő
8.20 - második futam
9.40 - harmadik futam

A versenyeket az Origo élőben közvetíti.