Hét éve megvertek egy rivális szurkolót, most emberöléssel vádolják őket

demonstration Horizontal CLOSE-UP ILLUSTRATION ARREST DEMONSTRATOR POLICE MAINS DANS LE DOS HANDCUFFS
A member of the Proud Boys is seen handcuffed as he is arrested by Oregon police after allegedly attacking Antifa protestors in Salem, Oregon on September 7, 2020. - Pro-Trump protestors and members of the alt-right conservative groups Patriot Prayer and Proud Boys clashed with alt-left protestors from Antifa. (Photo by Allison Dinner / AFP)
Vágólapra másolva!
Öt embert vett őrizetbe az essexi rendőrség egy 2015-ös verekedés miatt, amelynek a sértettje öt évvel később belehalt a sérülései okozta betegségbe.

Simon Dobbin 2015. március 21-én kedvenc csapatát, a Cambridge Unitedet kísérte el a Southend elleni bajnoki mérkőzésre, ami után utóbbi csapat drukkerei olyan súlyosan bántalmazták, hogy maradandó agykárosodást szenvedett. Többé sem beszélni, sem járni nem tudott, és 24 órás gondozást igényelt.

Simon Dobbin 2020. október 21-én 48 éves korában meghalt, a boncolás pedig kimutatta, hogy halála összefüggésbe hozható a Southendben történtekkel. Az essexi rendőrségnek két évre volt szüksége, hogy azonosítsa valamennyi támadót, és péntek reggel őrizetbe is vettek öt, 27 és 45 év közötti férfit, akiknek elrendelték az előzetes letartóztatásukat. Valamennyiük ellen emberölés lesz a vád.