Vaddisznó elől kellett menekülnie a háromszoros Európa-bajnok magyar sportolónak

France corse du sud domaine de murtoli wild boar Corse Corse du Sud France Mammal South East of France Wild boar Horizontal ANIMAL EUROPE
France, Corse du Sud, Domaine de Murtoli, wild boar (Photo by MOIRENC Camille / hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP)
Vágólapra másolva!
Rémisztő kalandban volt része egyik szokásos edzése során a háromszoros kutyás terepfutó (canicross) Európa-bajnok Koris Edinának.

A sportoló szokásos körét tette meg Érd határában Kitti nevű német vizsla-európai szánhúzó keverék kutyájával, amikor az egyik bukkanó után szemtől szembe találta magát nőstény vaddisznóval.

Én megtorpantam, így arra sem volt időm, hogy a zsebemből elővegyem a telefonomat, hogy az állatoknak hangosan lejátsszak egy AC/DC-dalt, amivel elriaszthattam volna azokat" - idézte fel a találkozást a Borsnak a sportoló, aki szerint a nősténynek kicsinyei lehettek a közelben, azért volt ennyire agresszív.

A kisebb termetű nőstények is roppant veszélyesek, ha kicsinyeik vannak. Minél nagyobb zajt csapva meg kell próbálni elriasztani, ha összefutunk vele. Forrás: Hemis via AFP/MOIRENC Camille / hemis.fr/Moirenc Camille / Hemis.Fr

Az egész szituáció csak néhány percig tartott, de így mély nyomot hagyott a sportolóban, aki még magánál is jobban féltette a kutyáját.

"Képes lett volna minket felborítani, akkor pedig komoly sérüléseket okozhatott volna. Félelmetes volt a vaddisznóval farkasszemet nézni. Végül sikerült magunktól mintegy 100 méteres távolságra riasztani, de utána 300 méteren keresztül követett bennünket.

– mondta Koris Edina.