Ganxsta Zolee tetoválással ünnepli a finn hokisok olimpiai aranyérmét

Roast Ganxsta Zolee Ganxsta Zolee zenész az RTL Roast című műsorának sajtótájékoztatóján
Ganxsta Zolee tetoválással ünnepli finn hokisok olimpia aranyérmét
Vágólapra másolva!
Ganxsta "Döglégy" Zolee-ról, a népszerű rapperről köztudott, hogy a jégkorong és azon belül is a finn válogatott megszállottja. A Kartel frontembere a Borsnak elmondta, hogy tetoválással ünnepli finn hokisok olimpia aranyérmét, és abban is bízik, hogy egyszer majd az Atlético Madrid BL-győzelme után is varrathat magára.

A finn jégkorong-válogatott pekingi olimpia döntőjében 2-1-re legyőzte az orosz csapatot, ezzel fennállása során először végzett az élen az ötkarikás játékokon. A finnek ezt megelőzően kétszer voltak ezüst- (1988, 2006) és négyszer bronzérmesek (1994, 1998, 2010, 2014), így fennállásuk legnagyobb sikerét érték el a kínai fővárosban.

A finn csapat menetelését Magyarország legismertebb finn fanatikusa, Ganxsta Zolee is végig szurkolta.

Ganxsta Zolee tetoválással ünnepli finn hokisok olimpia aranyérmét Fotó: Polyák Attila - Origo

"Az elődöntő és a finálé miatt hajnal ötkor keltem. Szombaton Mezőberényben koncerteztünk, de előtte lecsekkoltam, hogy van-e M4 Sport a szálláson, nehogy lemaradjak a döntőről. A buli után aludtam egy keveset, és hajnalban lapp-sapkában és a finn Risto Kurkinen mezében szurkoltam az oroszok elleni meccsen.

- mondta a Borsnak Ganxsta Zolee.

A finn válogatott háromszoros világbajnok. A népszerű rapper az 1995-ös, a 2011-es és a 2019-es sikert is magára tetováltatta.

"Természetesen a világbajnoki címek mellé a finnek olimpiai aranyérmének évszámát is magamra varratom.

A world champions fölé kerül az olympic champion, ez a legnagyobb dolog, ez hiányzott a gyűjteményből. Nagyon bíztam bennük a pekingi meccseken, mert erős csapattal mentek, Marko Antilla, Hannes Björninen vagy éppen Valtteri Filppula kimagasló hokisok. Ezúttal nem csak a szívem diktálta, hogy nekik kell nyerniük. Nem érdemtelen a győzelmük, jó helyre került az aranyérem. A héten megyek tetováltatni" - folytatta az 56 éves zenész.

Ganxsta Zolee a finn csapat egyik legnagyobb szurkolója Forrás: Rostás Bianka/Life.hu

Döglégy másik nagy kedvence, az Atlético Madrid szerdán a Bajnokok Ligájában a Manchester Uniteddel találkozik.

"Az Atlético BL-címe még hiányzik. Bennük is nagyon bízom, talán idén nekik is sikerül."