Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Egy Las Vegas-i bíróság ejtette a Cristiano Ronaldóval szemben felhozott nemi erőszak vádját, miután kiderült, hogy a felperes ügyvédei olyan dokumentumokat is felhasználtak, melyekhez nem lett volna hozzáférésük.

Ronaldo az őt megvádoló Kathryn Mayorga állítása szerint 2009-ben egy Las Vegas-i szállodában erőszakoskodott vele, majd a következő évben a nő hallgatásáért cserébe 375 ezer dollárt fizetett ügyvédein keresztül.

Most Daniel Albregts tanácsvezető bíró a szerdai meghallgatás után az ügyet tárgyaló kollégájának azt javasolta, hogy ejtse a Ronaldóval szembeni vádat, miután Kathryn Mayorga ügyvédei jogtalanul megszerzett, azaz lopott, illetve kiszivárogtatott dokumentumokkal igyekeztek bizonyítani az igazukat.

"Mayorga keresetének elutasítása az ügyvédei nem megfelelő viselkedése miatt, súlyos döntés, de sajnálatos módon a jelen helyzetben a jogszabályok általi egyetlen járható út" - áll Albregtsnek az eljáró bíróhoz címzett levelében, hangsúlyozva, hogy Leslie Mark Strovall (Mayorga ügyvédje) rosszhiszeműen, hivatása szabályait áthágva járt el.

A levélben az is áll, hogy a bíróság nem talált bizonyítékot sem arra, hogy Ronaldo elkövette volna a nemi erőszakot, sem arra, hogy ügyvédein keresztül megfélemlítette volna Mayorgát, illetve, hogy akadályozta volna a nyomozást.

Mindent egy helyen az Eb-ről