Vágólapra másolva!
Az 1980-as moszkvai olimpián aranyérmet szerző korábbi birkózót, Növényi Norbertet rendkívül megviselte a koronavírus-fertőzés.

A birkózókarrierje után több küzdősportban is sikeres egykori klasszis a Blikknek mondta el, hogy milyen súlyos beteg volt, miután elkapta a koronavírust. Tizenöt kilót fogyott, jártányi ereje alig volt, és bár néhány kilót már visszaszedett, az edzéseket még mindig csak nagyon óvatosan kezdte újra. Hiába az erős, több évtized sportjával megedzett szervezet, a COVID-19 nagyon megviselte.

"Nagyon rosszul voltam, folyamatosan magas lázam volt, annyira köhögtem, hogy alig kaptam levegőt, többször is azt hittem, itt a vége. Ezt senkinek nem kívánom. Attól féltem, így ér véget az életem, és a családomnak így kell engem látni. Végigfutott rajtam, hogy nem mondtam eleget a szeretteimnek, hogy mennyire fontosak nekem" – idézte fel a Blikknek adott nyilatkozatában a drámai időszakot Növényi Norbert, akinek felesége és kisebbik fia is megfertőződött, de ők enyhéb tünetekkel átvészelték a betegséget.

Nagyobb fia, ifjabb Növényi Norbert Angliában él, ahogy sikeres MMA-karrierjét építi.