Egy gusztustalan fotó vethet véget a világ egyik legjobb edzője karrierjének

racing Horizontal FRONT VIEW HORSE RACE EQUESTRIANISM
Jockey Barry Geraghty (2nd-R) rides Saint Roi to win the Randox Health County Handicap Hurdle Race during the final day of the Cheltenham Festival horse racing meeting at Cheltenham Racecourse in Gloucestershire, south-west England, on March 13, 2020. (Photo by Glyn KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
Átmenetileg valamennyi brit versenyen való részvételtől eltiltották Gordon Elliott ír versenyló trénert, miután megjelent róla egy fotó, ahogy elpusztult lovon ülve telefonál.

Gordon Elliott az egyik legsikeresebb lóverseny tréner, akinek a lovai számtalan győzelmet arattak olyan rangos versenyeken, mint a Grand National, vagy, mint a két hét múlva kezdődők Cheltenham Festival.

A botrány azt követően robbant ki, hogy az interneten megjelent egy néhány éve készült fotó, amelyen az látható, ahogy Elliott egy elpusztult lovon ülve vidáman telefonál.

Gordon Elliott és a botrányt kavaró kép Forrás: Origo

A kép megjelenése után a brit és az ír lóversenyszövetség is azonnali hatállyal felfüggesztette, és máris számos lovat elvittek tőle, illetve állatvédők is kikeltek ellen.

Elliott elmondása szerint a kép egy fatális véletlen, egy rossz pillanatban hozott rossz döntés eredménye. Mint azt a Racing Post című lapnak elmondta, valóban egy nem sokkal korábban elpusztult állaton ült, amelyikhez éppen a tetemet elszállítókat várták a ló mellett állva, amikor csörgött a telefonja, ő pedig a beszélgetés közben gondolkodás nélkül leült.

Elliott elmondta, nagyon bánja, ami történt, és azt is, hogy úgy tűnik, nem tiszteli a gondjára bízott állatokat. Mint fogalmazott, nem kívánja magát mentegetni, bármilyen büntetést is szabjanak ki rá.