Vágólapra másolva!
Mike Dean, az angol labdarúgó-bajnokság egyik legismertebb bírója, akinek a nevéhez rengeteg botrány és vitatott ítélet fűződik. Az 52 éves játékvezető a legutóbbi két mérkőzésén két jogtalan piros lapot is kiosztott, ezek után pedig halálos fenyegetéseket kapott. A Sky Sports értesülése szerint Dean ezért arra kérte, a Premier League játékvezetői bizottságát, hogy a következő fordulóban ne kelljen meccset vezetnie.

Dean az elmúlt héten többször is címlapra került. A 9-0-ra végződő Manchester United-Southampton mérkőzésén kiállította Jan Bednareket egy meg nem történt buktatásért, a hétvégi Fulham-West Ham United találkozó 97. percében pedig Tomáš Součeknek mutatott fel piros lapot egy vétlen könyöklés miatt. A cseh játékos kiállítására ráadásul azért került sor, mert a videóasszisztens felhívta a figyelmet Soucek ökölbe szorított kezére, szerintük pedig ez bizonyította a szándékosságot.

Tomas Soucek eltiltását is visszavonták Forrás: AFP/Clive Rose

A két esetről mindent elmond, hogy a Premier League bírói tanácsa, hogy eltörölte a mindkét kiállítással járó eltiltást. A hibái után Deant és a családját is számos üzenettel zaklatják, ezért a játékvezető kérte, hogy a következő fordulóban ne kelljen meccset vezetnie.

Ugyanakkor szerdán az FA Kupában szerephez jut: a BBC szerint az övé a Leicester City-Brighton találkozó.

Az 52 éves játékvezető 2000 óta vezet mérkőzéseket a legmagasabb osztályban. Deant az utóbbi években az Arsenal szimpatizánsok többször is megvádolták azzal, hogy az ősi rivális Tottenhamnak szurkol, ugyanis nem egyszer előfordult már, hogy magáról megfeledkezve „ünnepelt" egy Spurs találatot.

Mike Riley, a játékvezetői testület vezetője teljes mértékben egyetért azzal, hogy Dean a fenyegetésekről tájékoztatta a rendőrséget.

"A fenyegetések és az ilyen jellegű túlkapások teljes mértékben elfogadhatatlanok, ezért mi

- szögezte le.

2015. november 3-án az Tottenham 3-1-re legyőzte az Aston Villát a White Hart Lane-en. A londoni csapat első gólját Mousa Dembélé szerezte, és nem lehetett nem észrevenni, hogy Mike Dean elégedett volt az eredmény alakulásával.

2012. február 26-án az Arsenal 5-2-re legyőzte a Tottenhamet az Emirates Stadionban. A mérkőzésen Louis Saha góljával a Spurs szerzett vezetést, ráadásul Mike Dean végig követte az akciót, és láthatóan kitörő örömmel fogadta, amikor a francia csatár lövése becsorgott az Arsenal kapujába, de Dean mindig is híres volt arról, hogy nagyon tud örülni annak, ha bejön egy-egy előnyszabály.