Focicsapatot vásárolt a Marvel-univerzum közkedvelt szuperhőse

Deadpool Cinema comedy action superhero MAN SUIT tight suit MASK Marvel comics fur skin LYING DOWN fireplace fire funny humor SQUARE FORMAT
Deadpool Year : 2016 USA / Canada Director : Tim Miller Ryan Reynolds. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Vágólapra másolva!
Ryan Reynolds és Rob McElhenney hollywoodi sztárok megvették a világ egyik legrégebbi futballklubját, a walesi AFC Wrexhamet.

A kanadai és amerikai színész - akik forgatókönyvíróként és producerként is dolgoznak a filmiparban - szeptemberben jelentették be vételi szándékukat, amelyet hétfői rendkívüli ülésén fogadott el a klub szurkolóiból álló tulajdonosi csoport (WST). Utóbbi tájékoztatása szerint a szavazáson az arra jogosultak 91 százaléka vett részt, és több mint 1800 szavazat támogatta a filmesek érkezését.

Ryan Reynolds a Marvel-univerzum közkedvelt szuperhőse Forrás: AFP/2019 Getty Images/Cindy Ord

Dean Keates, a Wrexham edzője a BBC-nek azt mondta:

"rövid távon biztosított lett a klub jövője, a projekt pedig közép- és hosszú távon izgalmasnak tűnik".

A Wrexhamet 1864-ben alapították, még soha nem szerepelt az angol élvonalban, viszont az FA Kupában háromszor eljutott a negyeddöntőig. A klubnak anyagi nehézségei miatt 2008-ban csődeljárását kellett kezdeményeznie, és 2011-től a WST irányításával működött. Az együttes jelenleg az ötödosztályban szerepel.

Az új tulajdonosok - akiknek hivatalos érkezését formailag a ligának és a szövetségnek is jóvá kell még hagynia - első célja az, hogy a csapat jusson fel a negyedik vonalba. További terveik között szerepel, hogy növeljék a nézőszámot 10 ezres stadionjukban, a szurkolóknak pedig ígéretet tettek arra, hogy a helyi nagy rivális Chestert mindig legyőzik.

Rob McElhenney, az AFC Wrexham új társtulajdonosa Forrás: AFP/2020 Getty Images/David Livingston

A Deadpool szuperhősfilm főszereplője, Ryan Reynolds, valamint a Felhőtlen Philadelphia amerikai vígjátéksorozat egyik főszereplője, Rob McElhenney brit sajtóhírek szerint körülbelül 2 millió fontot (805 millió forintot) fektet majd be a klubba.