Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Epres Panni 16 évesen egy véletlennek köszönhette, hogy találkozott Benedek Tiborral, akivel később egymásba szerettek, összeházasodtak és két gyerekük született. A modell a 2018 nyarán kapott borzasztó hírek után is hihetetlen tartással viselte a halálos betegség elleni küzdelmet és igazi támasza volt férjének, akinek a halálos ágyán is végig fogta a kezét, írja a Ripost.

Benedek Tibor és Epres Panni szerelme még a nő tinédzserkorában kezdődött. Epres Panni édesanyja arra kérte lányát, hogy kísérje el egy évfolyam-találkozóra, amire vonakodva mondott igent, attól tartott, hogy unatkozni fog. Az este folyamán úgy döntött, hogy körbenéz az iskolában. Így nyitott be véletlenül egy tornaterembe, ahol az akkor már felnőtt válogatott Benedek Tibor edzett. Még nem ismerték egymást, de Panni elképesztően zavarba jött.

Az első találkozást több másik is követte, de úgy alakultak a körülmények, hogy ekkor még nem teljesedhetett be kettejük szerelme. Benedek a vízilabdázás miatt Olaszországba költözött, ahol megházasodott és egy lánya is született. Bár Epres Panninak is volt ekkor egy komoly kapcsolata, elmondása szerint rendkívül rosszul érintette a hír, hogy élete legelső szerelme mással kötötte össze az életét, bízott benne a lelke mélyén, hogy még találkoznak.

2002-ben lettek végül egy pár Benedek Tiborral, 2010-ben házasodtak össze. Két közös gyereket neveltek, a 2007-ben született Mórt és a 2009-ben született Barkát. Epres Panni pedig saját karrierje mellett kiemelt figyelmet szentelt férje pályafutásának, mindenben maximálisan támogatta, az edzések, versenyek és a sok utazás mellett is biztos családi hátteret teremtett a háromszoros olimpiai bajnoknak.

2018 nyara azonban mindent megváltoztatott,

az orvosok közölték Benedekkel, hogy halálos beteg. A sportoló egész életében óriási küzdő volt, ekkor sem hátrált meg és a kezelések mellett is folyamatosan dolgozott, és eközben a betegségéről nem panaszkodott senkinek.

Benedeket a családján kívül vasakarata és példátlan munkamorálja segítette abban, hogy a gyilkos kór ellenére is eddze az újpesti vízilabdásokat. A negyedik kerületi csapat gyakorlatilag

csupa fiatalból, gimnazistából állt, mégis sikerült a Mesternek a felnőtt mezőnyben a bajnokság rájátszásába vezetnie az együttest az idei kiírásban, amit a szakma egy kisebbfajta csodaként ismert el.

Mester, így hívták a tanítványok Benedeket, aki nemcsak a parton mondta el az edzéseken az egyes feladatokat a fiúknak, hanem a súlyos betegsége ellenére is beugrott a vízbe, hogy személyesen bemutassa azokat, méghozzá tökéletes módon.

Az UVSE játékosai rajongva szerették Mesterüket. Forrás: UVSE/Facebook

Az utolsó hónapokban a hatalmas hát-, váll- és karizmok talán már koptak valamelyest a gyilkos kór miatt, de

a medence szélén állva ugyanaz a tűz, ugyanaz a karizmatikus kisugárzás áradt Benedekből, ahogy figyelte és irányította csapatát a mérkőzések alatt.

Ezeken a meccseken a klasszis mögött mindig ott ült a nézőtéren örök szerelme, élete párja, Epres Panni is, hogy támaszként ott legyen a párja mögött.

Egészen május elejéig vezényelte tanítványait a vízilabda valaha volt egyik legnagyobbika, majd hirtelen, egyik napról a másikra búcsút intett szeretett sportágának. "Szerettem Mester lenni, megkaptam tőle szinte ugyanazt az örömet mint játékosként, és büszke vagyok a csapatra, amelyikkel másfél szezont együtt dolgoztam" – írta május eleji búcsújában Benedek.

Felesége természetesen továbbra is mindent megtett, hogy ezekben a különösen nehéz időkben is meglegyen a biztos családi háttér,

és hogy a külvilág semmit ne sejtsen férje, családja drámájáról.

Epres Panni igazi társa volt mindenben Benedek Tibornak. Forrás: Instagram/Epres Panni

Utolsó reménysugárként még génterápiás kezelésnek vetette alá magát a klasszis, de már az sem segített rajta.

Nagyjából másfél héttel ezelőtt otthonában rosszul lett és kórházba került.

Az utolsó napokban az intenzív osztályon már csak feleségével és az orvosaival kommunikált, nem szerette volna, ha gyermekei olyan állapotban látják.

A 47 éves legenda végül kétévnyi harc után, június 18-án halt meg a kórházban, úgy, hogy élete szerelme, gyermekei édesanyja végig fogta a kezét az utolsó lélegzetéig.

Mindent egy helyen az Eb-ről