Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A csapattársai helyett a bírót ölelgette a német kapus - videó

Horizontal
Augsburg's Andreas Luthe, Jeffrey Gouweleeuw and Felix Uduokhai celebrate after winning the German first division Bundesliga football match Mainz 05 v FC Augsburg on June 14, 2020 in Mainz, western Germany. (Photo by KAI PFAFFENBACH / POOL / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
A Bundesliga 31. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén az Augsburg 1-0-ra győzött a Szalai Ádámot foglalkoztató Mainz otthonában. Ezzel a győzelemmel az Augsburg óriási lépést tett a bennmaradás felé, így a vendégcsapat játékosai kitörő örömmel fogadták, amikor a játékvezető lefújta a mérkőzést. A legboldogabb az Augsburg kapusa, Andreas Luthe volt, aki örömében úgy szorongatta Marco Fritz játékvezetőt, mintha országos cimborák lennének.

Győzelmével az Augsburg már 35 pontos, így óriási lépést tett a bennmaradásért, mert három fordulóval a vége előtt már hét pont az előnye a 28 pontos Düsseldorf és a szintén 28 pontos Werder Bremen előtt. Ráadásul a Düsseldorf a következő fordulóban Lipcsébe látogat, míg a Werder Bremen a Bayern Münchent fogadja, a pontszerzésre pedig egyik csapatnak sincs túl sok esélye, így ha papíron nem is, de nem hivatalosan kijelenthető, hogy az Augsburg bennmaradt a Bundesligában.

Mindent egy helyen az Eb-ről