Az Újpest legendás focistája kis híján rocksztár lett

Dunai Antal
Veszprém, 2014. szeptember 18. Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó a Magyarok a Barcáért című dokumentumfilm bemutatója előtt a veszprémi Petőfi Színházban 2014. szeptember 18-án. A filmet Pápán, Tapolcán, Székesfehérváron és Sopronban is bemutatják, és meghívást kapott az alkotás Spanyolországba, az Egyesült Államokba, valamint Chilébe. MTI Fotó: Nagy Lajos
Vágólapra másolva!
Az Újpesti Dózsa korábbi ezüstcipős támadója, az olimpiai bajnok futballista, Dunai Antal jó, baráti viszonyban van Kóbor Jánossal, az Omega együttes vezetőjével. Nem sokon múlt, hogy belőle is rocksztár legyen.

„Mecky sokszor mesélt nekem fiatalkori élményeiről, amikor a Dohánygyári Kinizsi labdarúgó utánpótlás-együttesében középcsatárt, illetve jobbösszekötőt játszott" – mesélte Dunai a Borsnak.

Dunai fiatalon gitározni tanult, igaz, nem vált belőle Paul McCartney,

de a zene élete szerves része maradt. Akár az Omegában is debütálhatott volna, de végül ez meghiúsult.

Dunai Antalnak a foci mellett egy másik szerelme is van Forrás: MTI/Nagy Lajos

„Kóbor nagyszülei odavalósiak, ezért amikor az Omega Bátaszéken koncertezett, meghívott. Szokás szerint felkonferálta a következő számukat, miközben a dobosuk kiugrott valahová. Éppen az ő háta mögött ültem, és amikor Kóbor hátrafordult, hogy kezdhetik-e a következő dalt, látta, kicsit várnia kell. Én intettem neki,

odaültem a dobok mögé, készen arra, hogy debütáljak az Omegában. Ez azonban végül elmaradt, mert Debreczeni Feri visszaért, és az előadás zavartalanul folytatódott"

– árulta el Dunai.