Vágólapra másolva!
A 12-szeres magyar válogatott Vécsei Bálint az OTP Bank Ligában szereplő Paks csapatához igazolt.

A Budapest Honvédban nevelkedett Vécsei Bálint 2020 januárjában a svájci Lugano csapatától igazolt a Fradihoz, amellyel négy bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert. Tavaly nyáron aztán lejárt a szerződése, a fővárosi csapat pedig nem hosszabbított vele, így a 30 éves játékos hosszas kivárás után szeptemberben az spanyol világ- és Európa-bajnokot foglalkoztató Juan Mata csapatához, a japán Vissel Kobe együtteséhez igazolt. 

Vécseinek azonban nem jött be a japán kaland. A magyar válogatott focista ugyan papíron bajnokságot nyert, de csak két meccsen kapott lehetőséget, ezeken is összesen 22 percet játszott, így januárban távozott a Vissel Kobétól. 

Vécsei a legutóbbi meccsén gólt lőtt a magyar válogatottban
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Vécsei a távozása után ajánlatokra várt, de mivel nem sikerült külföldön csapatot találnia, hazatért és aláírt az OTP Bank Ligában második helyen álló Paksi FC csapatához. 

„Nagyon örülök, hogy végre aláírhattam, az utóbbi időszakban nagyon hiányzott már, hogy csapattal készüljek és mérkőzéseket várhassak. 

Hiányzik az a fajta adrenalin, amit egy bajnoki találkozó ad egy játékosnak. Boldog vagyok, hogy Paksra szerződtem, és komoly célokért küzdhetünk. Szeretnék segíteni, hogy megtartsuk a második helyet, valamint kivívni egy újabb kupadöntőt - ezek nagyszerű szezonzárást ígérnek. A nyáron tehát remélhetőleg a nemzetközi porondra készülhetünk, ami vonzó volt számomra. Úgy gondolom, ma Magyarországon mindenki szereti nézni Bognár György filozófiáját, általában sok gól születik, és úgy érzem, idomulni tudok majd ehhez. 

Nagyon várom már a közös munkát, szeretném újra élvezni a labdarúgást” – idézik a Paks FC honlapján Vécseit, aki hároméves szerződést kötött a tolna megyei klubbal. 

Vécsei Bálint nagy erőssége lehet a Paksi FC-nek

Vécsei Bálint eddig 12-szer szerepelt a magyar válogatottban, legutóbb tavaly márciusban, a bolgárok ellen 3-0-ra megnyert Eb-selejtezőn, melyen ő szerezte a magyar csapat első gólját a Puskás Arénában. A 30 éves játékosa a Nemzeti Sportnak elmondta, nem mondott le arról, hogy az Eb-n is pályára lépjen a magyar válogatottban.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.