Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Nem halt meg, de ez nem a merénylőkön múlt.

A maláj labdarúgó-válogatott 26 éves játékosát, 

Faisal Halimot pár nappal ezelőtt sósavval öntötték le.

 A sportoló súlyos égési sérülésekkel került kórházba, de túlélte a támadást. Faisal Halim szerencsés volt, mert a gyors orvosi beavatkozás és több, időben elvégzett műtét megmentette az életét. Faisal Halim nyakán, vállán, kezén és mellkasán szenvedett égési sérüléseket a főváros, Kuala Lumpur melletti Petaling Jaya kerületben. 

A támadás egy bevásárlóközpontban történt. 

A maláj válogatott jobbszélsőjét három nappal azután támadták meg, hogy egy másik válogatott játékos, Akhyar Rashid megsérült egy rablásban az otthona előtt a Malajzia keleti részén fekvő Terengganu tartományban. Ezt követte egy harmadik incidens: Safiq Rahim volt malajziai szövetségi kapitány sértetlenül megúszott egy olyan támadást, amiben kalapáccsal megfenyegették, és két támadó betörte autójának a szélvédőjét.

A rejtélyes támadások sokkolták és feldühítették Malajzia futballkedvelő lakosságát. Az országban a foci a legnépszerűbb sport. A rendőrség folyamatosan nyomoz, de a támadások indítékát egyelőre nem sikerült megállapítani.

A merényletek után úgy tűnt, hogy a maláj bajnokság első fordulóját elhalasztják, ám erre végül nem került sor. Így a bajnoki küzdelmek a múlt hét végén elindultak. 

Ugyanakkor a Selangor FC pénteken a Johor Darul Ta'zim elleni idénnyitó Szuperkupa mérkőzést elhalasztották. 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről