Vágólapra másolva!
A közösségi médiában megjelent fotók alapján borzalmas formában van az alig néhány hét múlva Bajnokok Ligája döntőt játszó Borussia Dortmund német válogatott védője, Niklas Süle.

Két héttel a BL-döntő előtt Niklas Süle formája miatt aggódhatnak a dortmundi szurkolók, ugyanis az edzésen készült fotók azt mutatják, hogy a rutinos védő alaposan meghízott. 

A 28 éves védőnek korábban is akadtak már gondjai a testsúlyával, amit maga a játékos is elismert, és többek között ez is szerepet játszott abban, hogy távoznia kellett a Bayern Münchentől. Az egykori német játékos, Markus Babbel korábban azért kritizálta Sülét, mert nem figyel oda az étkezésére, és inkább pizzát és kebabot eszik folyamatosan.

Ha három-négy kiló súlyfelesleg van rajtad, az ezen a szinten már meglátszik. Hallottam, hogy hetente hatszor-hétszer pizzát és kebabot eszik. Ez nem működik. Nem aról van szó, hogy egyáltalán nem lehet, mert néha szüksége van ezekre is, de nem minden nap

 – mondta a Liverpool és a Bayern München korábbi védője.

Bár a fotók alapján a Bayern Münchennel korábban már BL-t nyerő Süle nincs a legjobb formájában, a Paris Saint-Germain elleni elődöntőben bizonyította, hogy Edin Terzic számíthat rá, ugyanis az év mentését mutatta be, amikor a világbajnok Kylian Mbappé a kapuba akarta emelni a labdát.

firo : 23.04.2024 Football , Football , Men First Bundesliga 1.Bundesliga BVB Borussia Dortmund - Training
A német védő alaposan meghízott a BL-döntő előtt
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Sülének tehát nem maradt sok ideje arra, hogy leadja a súlyfelesleget, ugyanis a PSG-t kiejtő Dortmund június 1-én találkozik a Real Madrid csapatával a Bajnokok Ligája döntőjében. Máskülönben könnyen kikerülhet a csapatból. 

Süle a házigazda és magyar csoportellenfél német válogatott Eb-keretébe sem került be – talán Julian Nagelsmann szövetségi kapitány éppen a felesleges kilók miatt döntött úgy, hogy mellőzi a Bajnokok Ligája döntőjére készülő védőt.

A 28 éves belső védő 2017-ben, a Hoffenheimtől igazolt a Bayernhez 20 millió euróért, majd két évvel később a Dortmundhoz szerződött, miután lejárt a szerződése a bajoroknál. A BVB-él eddig 72 meccsen lépett pályára.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30