Vágólapra másolva!
Xavier Hernández mégis az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője marad a következő szezonban is.

A katalán klub szerdán erősítette meg a spanyol hírügynökségnek, hogy a 44 éves tréner a korábbi bejelentéssel szemben mégis kitölti a 2025 nyaráig szóló szerződését, miután Joan Laporta elnök tárgyalt a szakmai vezetéssel. A spanyol válogatottal játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok szakember január végén a Villarrealtól elszenvedett hazai vereséget követően jelentette be, hogy az idény végén távozik posztjáról  - írja az MTI.

Xavi, Barcelona, Real Madrid, Carlo Ancelotti
Xavi mégis marad
Fotó: JAVIER SORIANO / AFP

A 44 éves tréner a Villarrealtól elszenvedett hazai 5-3-as vereség után jelentette be a döntését, hogy távozik, akkor azt mondta, hogy "június 30-án elhagyom a klubot, ezt a döntést az elnökkel és a stábbal együtt hoztam meg" - közölte sajtótájékoztatón a vártnál gyengébb szereplés miatt egyre nagyobb nyomás alá kerülő szakember, akinek a szerződése 2025-ig szólt. A Marca tavaly márciusban ugyanakkor már arról írt, hogy az együttműködést 2026-ig meghosszabbították.

A bajnoki címvédő Barcelona a jelenlegi szezonban hullámzóan teljesít, a La Ligában már 11 pont a hátránya az éllovas Real Madriddal szemben, a Bajnokok Ligájából pedig a negyeddöntőben kiesett. A legutóbbi el Clásicón a listavezető Real Madrid egy egészen elképesztő meccsen 3-2-re legyőzte az FC Barcelonát a Santiago Bernabéu Stadionban, ezzel Carlo Ancelotti csapata óriási lépést tett a bajnoki cím felé. A BL-ben a negyeddöntőben hiába vezetett összesítésben 4-2-re is, végül a Paris Saint-Germain kiejtette a katalán csapatot.

Xavi - teljes nevén Xavier Hernández Creus - 2021 novembere óta irányítja a katalán csapatot. A 44 éves klublegenda, aki 1998 és 2015 között 767 tétmérkőzésen viselte a Barcelona mezét 2021 novemberében vette át a csapat irányítását, amellyel az előző idény végén bajnokságot nyert, valamint a Spanyol Szuperkupát is elhódította 2023 januárjában.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.