Vágólapra másolva!
Szerdán este a labdarúgó Német Kupa második elődöntőjében a Bundsligában listavezető Bayer Leverkusen hazai pályán 4-0-ra kiütötte a másodosztályban szereplő Düsseldorf csapatát, ezzel Xabi Alonso együttese bejutott a sorozat berlini fináléjába.

A Leverkusen már az első félidőben eldöntötte a találkozót. A hetedik percben a holland válogatott Jeremie Frimpong szerzett vezetést, majd a 20. percben a marokkói Amine Adli is betalált Florian Wirtz átadásából. Negyedórával később Adli visszaadta Wirtznek gólpasszt, a német válogatott támadó pedig egy könnyű ziccerből belőtte csapata harmadik gólját. A fordulás után a Leverkusen már nem szakadt meg, de a 60. percben Wirtz 11-esével még növelni tudta az előnyét, így végül 4-0-s győzelmet aratott a Düsseldorf ellen és bejutott a sorozat berlini fináléjába, ahol majd a másodosztályban szereplő Kaiserslautern lesz az ellenfele. 

Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorf
Florian Wirtz két góllal és egy gólpasszal zárta a meccset
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Xabi Alonso együttese fantasztikus idényt produkál, a Leverkusen a szezonban 40 tétmérkőzéséből még egyet sem veszített el. A Bundesligát 27 forduló után tetemes, 13 pontos előnnyel vezeti a csapat, amely egyre közelebb kerül története első bajnoki címéhez.

Emellett a Leverkusen ott van a Német Kupa döntőjében ahol a másodosztályban szereplő Kaiserslautern lesz az ellenfele, az Európa-ligában pedig az angol West Ham Uniteddal találkozik a legjobb nyolc között.

A Leverkusen szurkolók 31 év után örülhetnek majd trófeának
Fotó: AFP

A Bayer Leverkusen legutóbb az 1992/93-as szezonban nyert trófeát, akkor elhódította a Német Kupát. Ezzel szemben Xabi Alonos együttesének az idei szezonban papírforma szerint dupláznia kellene, de akár a történelmi triplázás is összejöhet még a gyógyszergyári csapatnak.

Német Kupa, elődöntő:
Bayer Leverkusen-Fortuna Düsseldorf 4-0 (3-0)
gólszerzők: Frimpong (7.), Adli (20.), Wirtz (35., 60.- a másodikat 11-esből)