Vágólapra másolva!
Remek hírt kapott a belga válogatott és a Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois, aki akár már a következő héten visszatérhet, pedig úgy tűnt, ebben a szezonban már nem léphet pályára.

Thibaut Courtois sokkal hamarabb visszatérhet, mint ahogy azt gondolták, hiszen  márciusban még arról írtunk, hogy alighogy felépült súlyos sérüléséből, ismét hosszú időre kidőlt a kapus. Courtois tavaly augusztusban szenvedett keresztszalag-szakadást, ami miatt hónapokig nem állhatott csapata rendelkezésére, ám épphogy elkezdte az edzéseket, újra lesérült. A 31 éves BL-győztes kapus egy szerencsétlen mozdulat után sérült meg, és sírva hagyta el a Real Madrid edzőpályáját. A spanyol klub rövid közleményben tudatta a hivatalos honlapján, hogy az elvégzett vizsgálatok belső meniszkusz szakadást diagnosztizáltak a jobb térdében, emiatt ismét meg kell műteni. Courtois rendkívül balszerencsés, ugyanis nyolc hónapon belül mindkét térde súlyosan megsérült.

Courtois lehet, hogy csak a tévéből nézi majd az Eb-t
Fotó: Forrás: AFP

Courtois már korábban jelezte a belga szövetségnél, hogy kihagyja a nyári Európa-bajnokságot, de most mégsem kizárt, hogy még pályára lép ebben a szezonban. A Real Madrid edzője, Carlo Ancelotti arról beszélt, hogy a következő héten már a csapattal fog edzeni és a Cádiz elleni bajnokin akár a kapuba is állhat majd. Az olasz mester a sajtótájékoztatóján elég határozottan állította, hogy ő lehet a kezdő a Cádiz ellen.

A dolog azért is érdekes, mert a Cádiz ellen már bajnok lehet a Real, amely ezt főleg az ukrán kapussal, Andrij Luninnal harcolta ki, aki többek között a Barcelona elleni győztes Clásicón és a Manchester City elleni BL-negyeddöntős büntetőpárbajban is védte a csapat kapuját.

Courtois visszatérése a belga válogatottba nehézkesebb lesz, hiszen mióta a csapatkapitányi vita miatt faképnél hagyta a csapatot, a szövetségi kapitány, Domenico Tedesco elmondta, nem számít a Real kapusára. Courtois a hírek szerint azon sértődött meg, hogy az egyik meccsen nem ő, hanem Romelu Lukaku viselte a karszalagot.

 

 

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.