Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpoolnál Rúben Amorim a legfőbb esélyes arra, hogy a csapat új vezetőedzője legyen. A portugál Sporting trénere nem zárja ki, hogy a szezon végén távozik a lisszaboni együttestől.

Miután Jürgen Klopp január végén bejelentette, hogy a szezon végén távozik az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpooltól, azonnal beindultak a találgatások, hogy ki veheti át az 56 éves német edző helyét a Vörösöknél. Az első számú jelölt, Xabi Alonso nemrég közölte, hogy marad a Bayer Leverkusen csapatánál, így a spanyol szakember biztosan nem lesz a Liverpool edzője a következő szezonban. 

Wolverhampton Wanderers v Liverpool FC - Premier League, Szoboszlai Dominik, Jürgen Klopp
Jürgen Klopp nyáron távozik, Szoboszlaiéknak portugál edzője lehet
Fotó: NurPhoto via AFP

Xabi Alonso döntésével megnyílt az út a Sporting portugál edzője, Rúben Amorim előtt, aki az angol sajtó szerint a Liverpool kívánságlistájának élén áll. A mindössze 39 éves szakember hasonló taktikát alkalmaz, mint a Liverpool, a szakértők szerint hasonlóan intenzív letámadással és sebességgel dolgozik a portugál edző. 

A Liverpool kiszemeltje távozik, ha a Sporting nem lesz bajnok

Amorim irányításával tavaly a Sporting 19 év után lett újra bajnok, az idei szezonban pedig csak kétszer kaptak ki a bajnokságban, és egy ponttal vezetik a tabellát az egy meccsel többet játszott Benfica előtt. A hétvégén épp egymással játszik a két lisszaboni sztárcsapat, a rangadó előtti sajtótájékoztatón pedig Amorim elismerte, hogy nem a Sportingnál képzeli el a jövőjét.

Nem tudom garantálni, hogy a következő szezonra is maradok. Van még időnk a jövőmről beszélni, amit meg is fogunk tenni, ha eljött az ideje. Most a bajnoki cím megszerzésére koncentrálunk, aztán majd meglátjuk, mi lesz

 – mondta a 39 éves tréner, hozzátéve, hogyha a Sporting nem nyeri meg a bajnokságot, akkor biztosan távozik a nyáron.

Amorimnak 2026-ig van érvényes szerződése a Sportinggal, így a hírek szerint 15 millió eurót kellene fizetnie annak a klubnak, amely le akarja szerződtetni, jövőre ez az összeg azonban 10 millió euróra csökken.

Amorimot a Manchester United csapatával is kapcsolatba hozták a közelmúltban, így könnyen lehet, hogy ha az újabb csalódást keltő szezon után megválik Erik Ten Hagtól a klub, akkor a Liverpoollal kell harcba szállnia a portugál edzőért. A másik jelölt a Liverpool kispadjára a Brighton trénere, Roberto De Zerbi.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.